Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski napadač potpisao za Legiju! Još 4.000.000 evra za pojačanja

Iako se jesenas pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde kada ga je gledao Slaviša Kokeza, dosadašnji golgeter mađarskog Videotona se seli u Poljsku

Posle pet godina u kojima je stigao do statusa idola navijača Videotona, srpski napadač Nemanja Nikolić je napustio mađarski klub i preselio se u Poljsku. Srbin koji igra za reprezentaciju Mađarske je potpisao trogodišnji ugovor sa Legijom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Varšave i najavljen je kao veliko pojačanje.

Slavni klub iz poljske prestonice je nedavno u pretposlednjem kolu šampionata naparavio kiks zbog kojeg se vrlo verovatno oprostio od titule šampiona u trci sa Lehom, s obzirom da je klubu iz Poznanja dovoljan bod u poslednjem kolu da osvoji titulu nacionalnog prvaka.

Ipak, gubitak titule na utiče na Legijine planove u prelaznom roku. Nikolić je ranije dogovoren i dolazi kao slobodan igrač s obzirom da mu je sa Videotonom istekao ugovor. Danas je doputovao u Varšavu, prošao lekarske preglede i stavio paraf na trogodišnji ugovor.

Nikolić je pet godina sa uspehom nosio dres Videotona, a pre toga tri godine je igrao u Kapošvaru. Sa Videotonom je ove sezone osvojio drugu titulu šampiona Mađarske, a sa 21 postignutim golom je bio prvi strelac mađarskog šampionata. Titulu kralja strelaca je osvojio i prošle sezone. Za Videoton je postigao 115 golova na 202 meča, a dobrim igrama je 2013. godine obezbedio i status reprezentativca Mađarske.

Jesenas se pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde s obzirom da ga je gledao Zvezdin potpredsednik Slaviša Kokeza, ali izgleda da je Nikolićevo dovođenje bio preveliki zalogaj za Zvezdinog čelnika.

Kako poljski mediji najavljuju, dolazak Nemanje Nikolića je samo prvo u nizu velikih pojačanje Legija. Klub iz Varšave će za dovođenje petorice ili šestorice fudbalera izdvojiti oko 4.000.000 evra u narednom prelaznom roku.

(FOT: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.