Srpski koeficijent raste li raste, evo šta dobijamo!

Izvor: Sportske.net, 07.Nov.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski koeficijent raste li raste, evo šta dobijamo!

Odavno su nas Španci, Englezi, Nemci i Italijani pretekli, ali više niko nije!

Kako je lepo gledati na listu koeficijenata država, Srbija se nalazi na petom mestu u Evropi, ispred su Španci, Italijani, Nemci i Englezi, dok su svi ostali iza nas.

Ukupno 6 bodova smo dobili do sada, to može samo da se uveća u zavisnosti od učinka Crvene zvezde do kraja ove sezone.

I dalje smo na poziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << broj 19, ali sada imamo ukupno 22.250 kada pogledamo poslednjih pet sezona i dišemo za vrat Kipranima koji doduše imaju dva predstavnika koja su ostala u Evropi.

Za preticanje Kipra potrebne su dve pobede Crvene zvezde pod uslovom da njihovi klubovi ne urade nešto ozbiljnije u evropskim takmičenjima.

Napravili smo skok od 9 mesta do sada, ali sledeći korak zaista izgleda teško, makar ove godine. Sledeće se brišu rezultati iz sezone 14/15 kada smo bili očajni što znači najverovatnije novi napredak na listi za sezonu 2020/21.

Devetnaesto mesto najverovatnije će značiti da će šampion države nešto kasnije krenuti u kvalifikacije za LŠ, od drugog kola, dok pobednik Kupa Srbije kreće od drugog kola kvalifikacija za LE. Drugi i treći tim u šampionatu kreću od prvog kola kvalifikacija za LE.

Mesto kome težimo jeste mesto broj 15 koje donosi dva učesnika u kvalifikacijama za LŠ.

Itekako dostižno za dve godine ako nastavimo sa ovakvim rezultatima.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.