Srpski Superkup Evrope u subotu

Izvor: B92, 29.Nov.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski Superkup Evrope u subotu

Vaterpolisti Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog sastaju se u subotu (20h) u duelu Superkupa Evrope.

Crvena zvezda je prošle sezone osvojila Ligu šampiona, dok je Radnički bio najuaspešniji u Evrokupu, drugom po jačini evropskom takmičenju.

Zvezda je prošle sezone osvojila sva takmičenja u kojima je nastupala, a u finaleu domaćeg prvenstva posle velike borbe savladala je upravo Kragujevčane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 3-2.

Treneri ekipa Dejan Savić i Dejan Jovović, kao i najbolji igrači Andrija Prlainović i Filip Filipović istakli su važnost ovog duela i zadovoljstvo što se meč igra baš u Bečeju.

„Sutrašnji meč biće duel dve izuzetne ekipe koje su gladne trofeja. Obećavamo da ćemo prirediti spektakl. Pokušavamo da popularizujemo sport, Bečej je grad vaterpola“, rekao je trener crveno-belih Dejan Savić.

Najbolji igrač Zvezde Andrija Prlainović smatra da je činjenica da dva srpska kluba igraju meč za Superkup velika stvar za naš vaterpolo.

„Drago mi je što se Superkup Evrope igra u Bečeju jer svi znamo kakav je uspeh ovde napravljen. Ovo je veliki uspeh srpskog vaterpola jer su dve ekipe u Superkupu, a imamo najjače prvenstvo. Želimo trofej i mi i oni i biće sigurno pravi spektakl. Neka pobedi bolji“, istakao je kapiten crveno-belih.

Trener Radničkog Dejan Jovović nada se trijumfu, iako zna da će do njega teško doći.

„Ovo je velika utakmica za nas. Drago mi je da kao trener igram dva velika finala. Nas dva Dejana, Savić i ja, vraćamo se u Bečej, nadam se da ćemo imati više uspeha nego ranije. Voleo bih da ja osvojim trofej, ali ako ne bude tako, sportski ću mu čestitati.“

Jedan od igrača Radničkog koji je igrao dosta puta u karijeri mečeve ovakve važnosti je Filip Filipović.

„Rezultat je sigurno u prvom planu. Zbog važnosti možda neće biti najlepša utakmica. Ne dešava se često da dva tima iz Srbije igraju Superkup i da se igra kod nas. Treba da budemo ponosni na veliki uspeh i drago mi je što barem na dan vraćamo vaterpolo elitu u Bečej“, istakao je Filipović.

U sastavu Zvezde svi su spremni za duel, dok u ekipi Radničkog neće biti samo Miloša Korolije koji ima povređeno rame.

Oba trenera istakla su da nema favorita i da će borbenost i agresivnost odlučiti pobednika i osvajača trofeja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.