Srnić: Sanjali smo Ligu šampiona; Savić i Borjan: Bez želja u žrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2018, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srnić: Sanjali smo Ligu šampiona; Savić i Borjan: Bez želja u žrebu

Fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić, Slavoljub Srnić i golman Milan Borjan poručili su da su u Salcburgu plasmanom u Ligu šampiona napravili uspeh o kome su generacije sanjale.

Crveno-beli su danas oko podne letom iz Salcburga stigli u Beograd, gde ih je na aerodromu Nikola Tesla sačekala grupa navijača uz skandiranje podrške.

"Fenomenalni su utisci, svi smo sanjali ovo... Neverovatan je osećaj, izborili smo istorijski plasman u Ligu šampiona. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << To je najveći uspeh posle toliko godina", rekao je kratko Srnić Tanjugu u gužvi sa navijačima na beogradskom aerodromu.

Kapiten Vujadin Savić ponovio je da je proradio čuveni srpski inat u Austriji posle vođstva domaćina od 2:0, pre nego što je Mohamed El Fardu Ben sa dva gola doneo prolaz.

"Nismo poklekli posle dva gola zaostatka, pokazali smo karakter i na kraju je nerešen rezultat velika pobeda. Nije mi važno koga ćemo dobiti, borićemo se protiv svih", samouveren je Savić.

Čuvar mreže Milan Borjan priznaje da još uvek nije svestan ogromnog uspeha.

"Slavili smo malo, trebaće vremena da se slegnu utisci. Plasman u LŠ je još veći zbog naših navijača, koji ovde ima 90 odsto", zaključio je Borjan, uz napomenu da nema želju na žrebu.

Žreb za Ligu šampiona je danas posle 18 sati u Monte Karlu.

Ben posle dva gola: Neverovatno, sad hoću Liverpul

Fudbaler Crvene zvezde Mohamed El Fardu Ben, glavni junak sa dva gola u Salcburgu, kaže da ne može da opiše osećaj posle pogodaka i plasmana u Ligu šampiona, u kojoj je poželeo da se sretne sa Liverpulom.

Ben je u rasponu od samo 77 sekundi dva puta matirao Cicana Stankovića na asistencije Miloša Degeneka i trasirao put Zvezdi u sam krem evropskog fudbala.

"Osećaj je neverovatan kad postignete golove vredne plasmana u Ligu šampiona. Ostvarili smo veliki san i zakazali duele sa najvećim evropskim klubovima. Želim da igramo protiv najboljih, priželjkujem Liverpul, volim taj klub", izjavio je Ben posle utakmice u Salcburgu.

Napadač sa Komorskih ostrva zahvalio se Degeneku na sjajnim asistencijama.

"Degenek mi je dva puta asistirao i samim tim u velikoj meri je zaslužan za golove. Zahvalan sam mu na dodavanjima, proslavili smo pogotke zajedno".

Ben dodaje da nikada neće zaboraviti veče u Salcburgu.

"Bila je ovo neverovatna noć. Uspeli smo da se vratimo i pokažemo borbeni duh i veoma sam srećan zbog ovakvog epiloga".

Istakao i je i ulogu Zvezdinih navijača, kojih je bilo blizu 10.000 na Red Bul areni.

"Zdušno su nas bodrili tokom celog meča i na kraju smo zajedno ostvarili veliki uspeh. Podrška publike nam je veoma važna i ovim uspehom smo im odali zahvalnost", zaključio je strelac šest golova u kvalifikacijama ovog leta.

Milojević: Možda nismo svesni, videćemo na žrebu 

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da još uvek nije svestan koliko veliki uspeh je napravljen ulaskom u Ligu šampiona, ali da će biti verovatno kada na žrebu izvuče gigante.

Kako je naglasio, plasman u Ligu šampiona mu je najveći podvig u karijeri.

"Pokazali smo da imamo kontinuitet, ulazimo u sam krem evropskog fudbala. Možda nismo svesni, videćemo na žrebu. U ovom trenutku je Beogradu, Zvezdi i Srbiji potrebno da dođu veliki klubovi. Nadam se da će to biti spektakli za sve nas. Mnogo je Zvezda propatila godinama unazad. Drago mi je da je ova generacija bar donekle povratila dostojanstvo jer je Crvena zvezda ipak veliki klub", rekao je Milojević na konferenciji za medije u Salcburgu.

"Verovali smo sve vreme. Bila je izuzetno teška utakmica. Protivnik je fantastičan, koji ima sistem i način igre, koga smo se pribojavali. Veoma dobro smo se pripremili, ali neke stvari u prvom poluvremenu nismo dobro radili".

Milojević dodaje da mu je posebno drago što je Crvena zvezda unela veru i emocije odličnim igrama krunisan u Salcburgu.

Terzić: Stvara se nova velika Zvezda; Džajić: Bari,pa Salcburg

Funkcioneri Crvene zvezde Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Dragan Džajić poručili su da je napravljen ogroman uspeh plasmanom u Ligu šampiona, najveći još od titule prvaka Evrope u Bariju.

"Ekipa je pokazala karakter, verovao sam da će i da ti treći gol. Ovo je početak stvaranja velike Crvene zvezde", rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić novinarima u Salcburgu.

Đoković: Bravo, momci!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković čestitao je fudbalerima Crvene zvezde ulazak u Ligu šampiona.

"Bravo momci, bravo Zvezdo! Lavovska borba, za svaku pohvalu! Čestitam na istorijskom prolazu u grupnu fazu Lige šampiona! Idemo, crveno-beli!", napisao je on na svom Tviter nalogu.

Sportski direktor Mitar Mrkela verovao je u povratak i tokom minusa od dva gola.

"Znao sam da ekipa može bolje u poluvremenu. Kada su svi pomislili da je gotovo Zvezda se uzdigla", rekao je Mrkela i najavio odlazak samo Nemanje Radonjića u Marselj za 12 miliona evra.

Počasni predsednik Dragan Džajić istakao je da je ovo veliki podstrek za Crvenu zvezdu.

"Važna stvar je i finansijska podrška koja će uslediti da bismo stabilizovali klub... Ovo je najveći uspeh Zvezde od kada sam je ja vodio do trijumfa u Kupu šampiona", zaključio je on.

Na ulicama Beograda sinoć slavlje navijača Zvezde

Navijači Crvene zvezde izašli su sinoć na centralne ulice Beograda kako bi proslavili ulazak kluba u Ligu šampiona

Nekoliko hiljada navijača Crvene zvezde proslavilo je plasman u Ligu šampiona, uz navijačke pesme, zastave i pirotehniku.

Oni su blokirali saobraćaj u Kolarčevoj ulici kao i na Trgu republike. Trolejbusi su stajali, a slavilo se i u Brankovoj ulici, na Bulevaru kralja Aleksandra.

Skup su obezbeđivale i brojne patrole policije.

Crvena zvezda je odigrala nerešeno 2:2 u Salcburgu, što je bilo dovoljno za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.