Sport uživo: Zvezda ubedljivo do finala

Izvor: RTS, 12.Jan.2013, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Zvezda ubedljivo do finala

Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde plasirali se u finale Kupa Srbije. Žoze Murinjo suočen sa tužbom jer je šutnuo čoveka koji je hteo da ga fotografiše. Marija Šarapova postala poslastičarka. Broje se dani do povratka Derika Rouza na teren. Abramovič želi da učini Gvardiolu najplaćenijim trenerom u istoriji sporta. Rendžers preti Uefi tužbom za polnu diskriminaciju.

21.14 - Vaterpolisti Crvene zvezde drugi su finalisti Kupa Srbije, pošto su na Banjici ubedljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << savladali ekipu Vojvodine sa 12:7. Najefikasniji igrač na meču bio je kapiten crveno-belih Andrija Prlainović sa četiri pogotka. Finale, u kojem se sastaju "večiti rivali" Partizan i Crvena zvezda, na programu je u nedelju od 19 časova.

21.04 - Jadranska liga: Igokea nastavlja sa sjajnim partijama u regionalnom takmičenju. Na gostovanju u Splitu, ekipa iz Aleksandrovca slavila sa 68:60 i zadržala prvo mesto na tabeli. 

20.53 - Posle tri četvrtine, Zvezda protiv Vojvodine vodi 9:4. 

20.40 - Jadranska liga: Košarkaši Partizana poraženi u "Pecari", Široki slavio sa 87:80. Cibona nastavila sa lošim igrama, u Zagrebu slavila i Krka 86:78.

20.35 - Poluvreme na Banjici, Crvena zvezda - Vojvodina 7:3. Dva gola Prlainovića i Rašovića za ubedljivu prednost crveno-belih. 

20.17 - Posle prve četvrtine na Banjici, Crvena zvezda vodi protiv Vojvodine sa 3:1. 

20.00 - Na Banjici počelo drugo polufinale Kupa Srbije u vaterpolu. Partizan je već u finalu, a protivnik će biti bolji iz susreta između Crvene zvezde i Vojvodine. 

19.55 - Završeni fudbalski mečevi u Italiji i Španiji. Bolonja ubedljivo savladala ekipu Kijeva sa 4:0. Na Iberijskom poluostrvu završena dva meča: Valjadolid - Majorka 3:1, Espanjol - Selta 1:0.

19.43 - Poluvreme na košarkaškom meču Jadranske lige: Široki - Partizan 43:43. 

19.15 - Završen je fenomenalan meč na Banjici. Posle velike borbe dva velika tima, Partizan izašao kao pobednik (11:10) i plasirao se u finale Kupa Srbije. U drugom polufinalu sastaju se dve evroligaške ekipe, Crvena zvezda i Vojvodina.

19.14 - Neizvesnost na vrhuncu. Trideset sekundi do kraja meča, Partizan vodi protiv Radničkog sa 11:10.

19.09 - Radnički stiže do još jednog brzog pogotka, tri minuta do kraja meča na Banjici, Partizan - Radnički 10:9. 

19.08 - Nešto više od četiri minuta do kraja meča, Burić iz kontranapada smanjuje rezultat na 10:8.

19.06 - Crno-beli sve bliži finalu Kupa Srbije, Partizan protiv odlične ekipe Radničkog vodi sa 10:7. 

19.05 - Počela poslednja četvrtina na Banjici, Partizan stigao do dva gola prednosti, vodi sa 9:7. 

19.00 - Fantastičan meč na Banjici. Golman Radničkog brani lob iz kontre, ali ispušta loptu do koje ponovo stiže Mandić, Partizan vodi 8:7. Završena je treća četvrtina, Partizan vodi, ali će poslednju deonicu igrati bez najiskusnijeg igrača Predraga Jokića, koji je završio meč posle trećeg isključenja.  

18.55 - Gosti stigli do prve prednosti na meču, ali crno-beli već u sledećem napadu dolaze do izjednačenja, rezultat je 7:7. 

18.50 - Posle nekoliko minuta velike borbe i nekoliko propuštenih prilika sa igračem više na obe strane, Radnički stiže do izjednačenja, sada je 6:6. 

18.45 - Počela treća četvrtina, Partizan protiv gostiju iz Kragujevca vodi sa 6:5. Oko 1000 gledalaca posmatra prvi polufinalni meč na tribinama Sportskog centra na Banjici.

18.35 - Nekoliko sekundi pre kraja druge četvrtine, Burić iz faula postavlja konačan rezultat posle polovine meča, Partizan - Radnički 5:4. 

18.25 - Vaterpolo, polufinale Kupa Srbije: Partizan - Radnički 3:2 (u toku je druga četvrtina).

18.00 - Završeni mečevi Premijer lige: Aston Vila - Sautempton 0:1, Everton - Svonsi 0:0, Fulam - Vigan 1:1, Norič - Njukasl 0:0, Reding - VBA 3:2, Stouk - Čelsi 0:4, Sanderlend - Vest Hem 3:0.

17.00 - Poluvremena na mečevima Premijer lige: Aston Vila - Sautempton 0:1, Everton - Svonsi 0:0, Fulam - Vigan 1:0, Norič - Njukasl 0:0, Reding - VBA 0:1, Stouk - Čelsi 0:1, Sanderlend - Vest Hem 1:0. Ranije odigrano: KPR - Totenhem 0:0.

16.54 - U nedelju će na Old trafordu biti odigran najnoviji duel Mančester junajtda i Liverpula. Tenzija ima uvek, posebno od čuvenog konflikta Luisa Suareza i Patrisa Evre, koji je imao pozanti epilog. Ovoga puta, izjava koja je izazvala lavinu reakcija jeste ona koju je dao kapiten tima sa Enfilda Stiven Džerard. "Da se ne lažemo, da dam gol rukom na Old Trafordu, sigurno bih ga proslavio. Ne bih otrčao do sudija rekao im: 'Znate, ja sam zapravo dao gol rukom'. Šta mislite da bi Vejn Runi uradio u toj situaciji? Uostalom, sećate se situacije od pre nekoliko godina kada je tadašnji golman Junajteda Roj Kerol video da mu je lopta prešla gol-liniju protiv Totenhema, ali je ćutao. Nešto nisam video da su Kerol i Ferguson tada trčali prema sudiji i rekli mu da priznaju gol Totenhemu", rekao je Džerard.

16.14 - Nije nam poznato koje ekipe su igrale, niti kako se zovu akteri ove košaraške utakmice, ali to nije sprečilo mnoge da potez simpatičnog momka nazovu "najboljim košem u istoriji"...

15.34 - Iako mu ne ide na terenu, odnosno njegovim Lejkersima, Kobi Brajant je postigao jako važan poen u privatnom životu. Na društvenim mrežama, koje sada obilato koristi, objavio je da će se pomiriti sa svojom suprugom. Vanesa Brajant je udecembru podnela zahtev za razvod braka, zbog "nepomiriljivih razlika". To je bilo gotovo deset godina otkada je ostala uz svog supruga kada je javno priznao da ju je prevario u jednom hotelu u Koloradu.

15.05 - Trener Barselone Tito Vilanova sastao se u Njujorku sa bivšim šefom stručnog štaba tog kluba Pepom Gvardiolom. Vilanova je tri dana boravio u Njujorku gde je bio na lekarskim pregledima posle operacije tumora pljuvačne žlezde.Sadašnji i bivši trener Barselone u stalnom su telefonskom kontaktu, a Gvardiola je posetio Vilanovu posle operacije kojoj je on bio podvrgnut 20. decembra. Kako prenose španski mediji, Vilanova se već u subotu vraća u Barselonu, ali gotovo izvesno neće predvoditi tim na gostovanju u Malagi u nedelju.

14.55 - Din Sonders, koji je pre nekoliko dana preuzeo ekipu Vulverhemptona, poznat je kao zagovornik stroge discipline u timovima koje vodi. Tako je svojim novim igračima, između ostalog, zabranio da kroče u Mekdonalds restorane. "Bez discipline nemate ništa. Fudbal je na određen način sličan vojsci. Tamo vas nauče da redovno čistite svoje čizme i ostavljate krevet uredan. Nateraju vas da radite stvari koje ne želite, ali morate izvršavati naredbe. Naravno da mi nismo u vojsci, ali moraju postojati neka pravila i određene stvari kojih će se igrači pridržavati. To znači da igrači ne smeju da kasne na treninge, ostavljaju svoju opremu na podu ili da se hrane u Mekdonaldsu. Moraju biti pravi profesionalci i hraniti se kao sportisti", rekao je Sonders.

14.49 - Predsednik Rendžersa Čarls Grin još jednom je izrazio svoju želju da njegov klub preseli u engleski sistem takmičenja. Ukoliko se Uefa bude pobunila, smislio je i rešenje. Grin će Evropsku fudbalsku federaciju tužiti za polnu diskriminaciju. "Govore nam da ne smemo da igramo u Engleskoj jer klubovi ne smeju da prelaze granice. No, Uefa je dozvolila zajedničku profesionalnu ligu fudbalerkama u Belgiji i Holandiji, tako da imamo zakonski presedan. Ako nam se ukaže prilika da igramo u Engleskoj, a Uefa nas pokuša sprečiti, tužiću ih pred Sudom za ljudska prava u Strazburu zbog polne diskriminacije", najavio je Grin. "Ako mi ne smemo da igramo u Engleskoj, onda treba izbaciti i Svonsi i Kardif siti jer i oni igraju u drugoj zemlji. Zašto bi za Vels važila jedna pravila, a za Škotsku druga? To je smeće!".

14.43 - Legendarni Medžik Džonson je rekao da je sezona već gotova za, nekada njegove, Los Anđeles lejkerse. „Moji Lejkersi su gotovi. Ništa od plejofa, jednostavno, sezona je gotova", rekao je Džonson nakon poraza tima iz Stejpls centra od Oklahome. Medžik Džonson je ne tako davno prodao svoj udeo u Lejkersima, i sada je deo vlasničke strukture Los Anđeles Dodžersa, ekipe iz MLB lige.

14.00 - Za sada neimenovani stanovnik Madrida je podneo tužbu protiv trenere Real Madrida Žozea Murinja zbog fizičkog napada. Prema navodima medija u ovoj zemlji, incident se dogodio u četvrtak uveče u jednom tržnom centru u Madridu, kada je Portugalac šutnuo Madriđanina koji je hteo da se slika sa njim. Murinjo je odbio da bude fotografisan, a jedan od njegovih telohranitelja je oteo mobilni telefon oštećenom i bacio ga na zemlju. Prepirka je prerasla u blaži sukob, što je dovelo do toga da obezbeđenje tržnog centra pozove policiju. Oni su uzeli izjavu od Murinja, u kojoj je on rekao da je bio isprovociran ponašanjem čoveka koji je insistirao da ga fotografiše.

13.00 - Menadžer Kvins Park Rendžersa Hari Rednap je potvrdio da napadač Oimpika iz Marseja Loik Remi neće postati član tog kluba. Rednap je otputovao u Francusku, ali 26-godišnji Remi nije čak hteo ni da sasluša uslove koje mu nude "rendžeri". "Otišao sam prošle nedelje da gledam Remija, iako nisam morao jer sam ga već sedam puta video na delu dok sam bio trener Totenhema, međutim nisam uspeo čak ni da ugovorim sastanak sa njim", izjavio je Rednap, koji je ipak naglasio da postupak napadača Marseja ne vidi kao akt nepoštovanja.

12.39 - Luka Modrić je jako dugo bio hit među engleskim tabloidima, koji su ga selili iz kluba u klub. Iako je od letos fudbaler Real Madrida, priča se nastavlja... Tako su poslednjih dana, u manje ili više relevantnim medijima, izlazili tekstovi o navodnom interesovanju Čelsija, Manečster junajteda i Mančester sitija. "The Sun" tvrdi kako će Čelsi pokušati da dovede fudbalera kojeg je pokušao da dovede i pre dve godine, kad aje Totenhem odbio 40 miliona odštete. Razlog za ponovno interesovanje leži u činjenici da je Brazilac Tajson, iz ukrajinskog Harkova, umesto na Stamford bridž, otišao u Šahtjor za 20 miliona evra. U Čelsiju, Modrića vide kao idealnu zamenu za Frenka Lamparda.

12.23 - Iako već poduže nije član Arsenala, Robin Van Persi je našao svoje mesto na novom klupskom planeru "tobdžija" za 2013. godinu. Malo je reći da su navijači pobesneli...

12.10 - Fudbalska Evropa ponovo bruji, a sve zbog megalomanskih planova Romana Abramoviča. Vlasnik Čelsija nije odustao od Pepa Gvardiole, naprotiv, i spreman je da učini nezamislivo kako bi obezbedio njegove usluge. "Roman još želi Pepa. On je još njegov prvi izbor i Čelsi će izaći pred njega sa još jednom velikom ponudom. (Rafa) Benitez biće trener do kraja sezone. Njegov zadatak je da završi sezonu među prve četiri ekipe i osvoji trofej", rekao je neimenovani izbor, a preneli brojni britanski mediji. Koliko je poznato, Gvardiola je, do sada, odbio tri ponude ruskog milijardera. Međutim, katalonski "Sport" je u subotu izašao sa informacijom da je Abramovič spreman da ponudi Gvardioli 22 miliona evra po sezoni, čime bi ga učinio najplaćenijim trenerom u istoriji sporta.

11.59 - Od prelaska Robinja u Santos, odnosno povratka, ove zim eneće biti ništa. Milan je za Brazilca tražio deset miliona evra, Santos je ponudio nezadovoljavajućih devet. Zbog svega toga, Robinjo se vratio u trening centar roso-nera, i stavio se na raspolaganje Masimilijanu Alegriju uoči narednog prvenstvenog susreta, koji Milan igra u Đenovi protiv Sampdorije.

11.44 - Sve je bliži dan kada će se na teren vratiti najbolji košarkaš Čikago bulsa Derik Rouz. Jedan od najboljih igrača NBA lige van parketa je od aprila, kada ej pokidao prednje ukrštene ligamente kolena. Povratak mu predviđaju za period posle Ol-star vikenda. U noći između petka i subote, drugi put uzastopno, putovao je sa timom na utakmicu, a premijerno je ove sezone istrčao na šuterski trening uoči duela Niksa i Bulsa. Trener Čikaga Tim Tibodo, ipak, poziva na strpljenje. "Svake nedelje proveravamo njegovo stanje... Sve je bliži povratku, ali to je postepen proces. Svi moramo biti strpljivi", rekao je on.

11.30 - Danko Lazović neće ove zime preći u solunski PAOK, kako je najavljivano, pošto je uprava Zenita stopirala taj transfer i odlučila da ga pozajmi nekom ruskom klubu. Sve je zapelo, prenose ruski mediji, oko visine obeštećenja. Za Lazovića je, pre grčkog kluba, interesovanje izrazio i Bešiktaš, ali je Zenit i tada odlučio da ne prihvati ponudu. Predviđa se da bi Lazović mogao da ode u Rostov ili Dinamo iz Moskve.

11.12 - Marija Šarapova je našla zanimljiv, i vrlo unosan, hobi mimo tenisa. Ruskinja je ušla u posao sa slatkišima. Upravo u Melburnu, popularna Maša je predstavila svoju marku "Šugarpova", koja u svojoj ponudi ima desetak vrsta bombona, od kojih su neke čak u obliku loptica za tenis.

11.00 - Troje najbolje rangiranih srpskih tenisera igraće na "Rod Lejver" areni prvog dana na Australijan openu, dok će se na terenima naći još troje. Novak Đoković zatvara dnevni program na glavnoj areni duelom protiv Pola Anrija Matijea, oko pet časova ujutru po našem vremenu. U večernjem programu igraće Janko Tipsarević, koji igra sa Lejtonom Hjuitom oko devet časova ujutru, po našem vremenu. Dan zatvaraju Ana Ivanović i Melinda Cink, odmah potom. Jelena Janković će svoj meč protiv Johane Larson igrati na Terenu 3, Vesna Dolonc igra protiv domaće teniserke Olivije Rogovske treći meč na Terenu 6, dok je duel Viktora Troickog i Radeka Štepaneka smešten na Teren 15. Ovo znači da u ponedeak jedino Bojana Jovanovska neće na teren.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sport uživo: Novi kiks Reala

Izvor: RTS, 12.Jan.2013

Real Madrid bez gola u Pamploni. Vaterpolisti Partizana i Crvene zvezde plasirali se u finale Kupa Srbije. Žoze Murinjo suočen sa tužbom jer je šutnuo čoveka koji je hteo da ga fotografiše. Marija Šarapova postala poslastičarka. Broje se dani do povratka Derika Rouza na teren. Abramovič želi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.