Sport uživo: Dan vaterpolista Crvene Zvezde

Izvor: RTS, 02.Jun.2013, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Dan vaterpolista Crvene Zvezde

Ivica Dačić i ministarka Alisa Marić primili danas vaterpoliste Crvene zvezde. Nakon toga, proslava sa navijačima u Pioniru. Predsednik Nikolić takođe čestitao vaterpolistima Zvezde. Rukometaši Hamburga postali prvaci Evrope pobedom nad Barselonom 30:29. Navijači Juvea vređali Balotelija - na meču mlađih kategorija. Nesta povileneo pod stare dane. Florentino Perez dobio treći mandat predsednika Reala. Valeron se suzama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oprostio od Deportiva i karijere. Iguain sigurno napušta Real.

20.58 - Za koji trenutak počeće majstorica između Crvene Zvezde i Mega Vizure. U timu zvezde je i kapiten Igor Rakočević. Pionir je prepun a u hali su i vaterpolisti Crvene Zvezde, od sinoć prvaci Evrope. 

20.13 - Rukometaši nemačkog Hamburga osvojili su prvu titulu Evropskog prvaka u svojoj istoriji nakon pobede nad Barselonom 30:29 u fantastičnoj utakmici sa puno preokreta i odigrana dva produžetka u dvorani u Kelnu.

19.55 - Anatolij Timoščuk oprostio se od minhenskog Bajerna osvajanjem triple krune ove sezone. On se posle četiri godine provedene u Bavarskoj vraća u klub iz koga je i otišao u Nemačku - Zenit iz Sankt Petersburga. Njemu je istikao ugovor i u svoj bivši klub se vraća kao slobodan igrač.

19.16 - Hiljade navijača minhenskog Bajerna sakupili su se danas u gradu uprkos jakoj kiši da bi pozdravili otvoren autobus sa fudbalerima i njihove trofeje koja su osvojili ove sezone - Ligu šampiona, domaću titulu i nacionalni kup. Parada krcata kišobranima polako se kretala ulicama Minhena i na kraju je stigla do gradske skupštine, na čijem balkonu se prvo pojavio povređeni defanzivac Holger Badštuber, koga je pozdravilo

oko 100.000 ljudi. Posle njega je kapiten Filip Lam izneo trofej šampiona Nemačke, Bastijan Švajnštajger držao je Kup, a odlazeći trener Jup Hajnkes je izneo pehar Lige šampiona. "Godine 1990. sam stajao na ovom balkonu i prilično preuranjeno obećao trofej evropskog prvaka. Želim da danas ispunim to obećanje. Evo ga pehar kupa evropskih nacionalnih prvaka, Lige šampiona", rekao je Hajnkes, pominjuči svoj prvi mandat u klubu.

18.34 - Vozač Jamahe španac Horhe Lorenco pobedio je danas u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Italije i tako zabeležio treću uzastopnu pobedu na stazi Muđelo. Lorenco je do 25. pobede za Jamahu došao za 41 minut, 39 sekundi i 733 stotinke. Dani Pedrosa je zauzeo drugo mesto sa 5,4 sekunde zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao Britanac Kal Kračlou iz Jamahe, sa 6,412 sekunde zaostatka za pobednikom.

18.23 - Čestitkama vaterpolistima Crvene Zvezde na osvajanju Evropske titule pridružio si i Predsednik Srbije Tomislav Nikolić. "Svojim ogromnim uspehom ispisali ste istorijske stranice svoga kluba i srpskog vaterpola. Koliko smo ponosni na vaš timski duh i evropski trofej, toliko smo ponosni i na navijaće, koji su svetu poslali poruku da je srpska prestonica grad velikog srca i sjajnih ljudi, koji sportski i viteški bodre svoj klub, a kao dobri domaćini poštuju goste i njihove navijače", navodi se u čestitki.

18.00 - Rukometaši poljskog kluba Vive Kilce osvojili su danas treće mesto na završnom turniru Lige šampiona u Kelnu, pošto su pobedili Kil sa 31:30 (19:12). U ekipi Vive Kelce najefikasniji su bili srpski rukometaš Rastko Stojković i Ivan Čupić sa po osam golova, Manuel Štrlek postigao je pet, a Karol Bilecki četiri. Najefikasniji sa po šest golova u poraženom timu bili su kapiten reprezentacije Srbije Momir Ilić i Filip Jiha. Rene Toft Hansen i Guđon Valur Sigurdson postigli su po četiri gola a Marko Vujin dva gola. U finalu koje je počelo u 18 sati igraju Barselona i Hamburg.

16.50 - Legendarni NBA košarkaš Grent Hil obavio je da se povlači nakon 19 sezona u najjačoj ligi sveta. Hil je iznenadio mnoge svojom odlukom, koju je obelodanio u najavi šestog meča finala istočne konferencije između Majamija i Indijane. „Jednostavno, shvatio sam da više ne želim da igram. Postoji puno razloga za to. Jednostavno, osetio sam da je ovo ispravna odluka. Radio sam vredno, mnogo sam ulagao u košarku i uživao sam. Ali sada je vreme da nastavim dalje", rekao je 40-godišnji Hil. On je tokom karijere igrao sedam puta na Ol-star vikendu, a karijeru završava sa prosečno 16,7 poena, 6 skokova i 4,1 asistencije po meču. Bio je najbolji ruki 1995. godine, a tokom karijere je nastupao za Detroit, Orlando, Finiks i LA Kliperse.

16.20 - Lotar Mateus bi ponovo mogao da obuje kopačke. On je, u šali ili u zbilji, na Fejsbuku otvorio stranicu. Ukoliko pomenuta stranica prikupi milion „sviđanja" ili „lajkova", nekadašnji trener Partizana će ponovo istrčati na teren. Lotar Mateus ima 52 godine ali, poznavajući njegov mentalitet i radne navike, problema sa fizičkom spremom ne bi trebalo da bude.

16.00 - Urugvajac Edinson Kavani, nakon odlaska Radamela Falkaa u Monako najtraženiji napadač planete, rekao je da je srećan u Napoliju, ali da je sasvim normalno da sanja o igranju za Real Madrid. „Da li je Napoli moja budućnost? Napoli je moja sadašnjost. Niko ne može da vidi budućnost, a mogu samo da kažem da sam trenutno srećan. Real Madrid je dečački san, to je normalno. Ponosan sam na Napoli, ali lepo je sanjati i kada ste odrasla osoba", izjavio je 26-godišnji Kavani.

14.40 - Jedan od najboljih ruskih košarkaša, igrač CSKA iz Moskve Viktor Hrijapa, neće nastupiti na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Ovo je svakako veliki hendikep za Ruse, jer su još ranije učešće otkazali Andrej Kirilenko i Saša Kaun. Sjajni krilni košarkaš rekao je da mu je potreban odmor posle naporne sezone, jer ga dve godine nije imao. Nije izvestan ni nastup Timofeja Mozgova, centra Denver Nagetsa, koji će put Slovenije samo ako prethodon potpiše ugovor sa nekom NBA ekipom.

14.20 - Ekipu minhenskog Bajerna, apsolutnu noćno moru za sve ostale ekipe ove sezone u Evropi, preuzima Pep Gvardiola. Mnogi, pa i autor ove karikature, misle da Katalonac samo treba da nastavi stazom njegovog prethodnika...

14.15 - Miloš Ninković, vezista francuskog Evijana, doživeo je povredu zadnje lože u finalu Kupa. Zbog ove povrede, i pauze od dve nedelje koju ona iziskuje, Ninković je otpao sa spiska reprezentativaca za meč protiv Belgije. Selektor Siniša Mihajlović neće uputiti naknadno poziv nijednom fudbaleru.

14.00 - Službena internet stranica engleske Premijer lige napravila je danas gaf objavivši vest da je Žoze Murinjo postao menadžer Čelsija, premda londonski klub to nije zvanično potvrdio. Vest je očigledno objavljena 24 sata prerano, s obzirom da je nosila datum 3. jun. Vest je spremljena za puštanje u ponedeljak, kada se i očekuje da „plavci" potvrde povratak Murinja, ali je greškom puštena dan ranije. U vesti je bila ostavljena praznina na mestu na kojem stoji dužina trajanja ugovora. Nakon što su uvieli grešku, urednici su povukli vest sa stranice.

13.45 - Navijači Juventusa dosetili su se novog načina da ispolje svoju mržnju prema Mariju Baloteliju - vređali su ga na rasnoj osnovi na meču mlađih kategorija. Grupa navijača (ovde je verovatno prikladnije upotrebiti neki drugi izraz) se okupila na utakmici između Juventusa i Kjeva. Tokom celog trajanj ameča oni su pevali uvredljive pesme na račun Balotelija. U jednom trenutku direktor mlađih kategorija Juventusa Đanluka Pesoto je morao da izađe na teren i da pokuša da urazumi navijače. Sudija utakmice im je uputio zvanično upozorenje da će susret biti prekinut ako nastavesa sramnim ponašanjem. Juventus je zbog sličnih ispada već platio 400 hiljada evra ove sezone. Ta brojka će svakako narasti...

13.35 - Alesandro Nesta je tokom sjajne igračke karijere bio poznat kao besprekoran borac, džentlmenskih manira. Tako je bilo, izgleda, u Italiji. Veteran sada igra u Montrealu, gde je pokazao i drugu stranu svog karaktera. Na meču protiv Kanzas Sitija udario je glavom Klaudija Bilera i zaradio isključenje. Isprovociran ili ne, možda i nije toliko bitno...

13.25 - Rafael Nadal ne igra na ovogodišnjem Rolan Garsu u skladu sa očekivanjima. Toga je i sam svestan. "Iskreno, ovako ću teško odbraniti titulu. Ima faza kada stvarno dobro igram, ali je i dosta faza kada padnem u igri. Moram daleko manje da grešim, moram da budem daleko agresivniji. Stvari, zasada, ne funkcionšu kako treba", rekao je Nadal. "Ali, nije mi ovo prvi put da imam stresnu prvu sedmicu na Rolan Garosu. Zato me i ne čudi toliko što ne igram svoj tenis. Samo moram da ostanem pozitivan u glavi".

13.10 - Real Madrid je u sezoni za nama ostao praznih šaka, ali to ni na koji način nije ugrozilo poziciju Florentina Pereza u klubu. Perez je reizabran na predsednički funkciju i dobio je novi četvorogodišnji mandat. Perez nije imao protivkandidata, a budući da je sinoć istekao rok za podonošenje kandidatura, izborni odbro je jutros automatski potvrdio treći mandat ovom 66-godišnjaku. Perez je prvi put postao predsednik Reala 2000. godine i zadržao se na čelu sve do 2006. kada je podneo ostavku. U međuvremenu je stvorio čuvenu generaciju Galaktikosa i osvojio jednu Ligu šampiona. Tri godine kasnije se ponovo kandidovao posle odlaska Ramona Kalderona i preuzeo upravljanje gigantom sa "Bernabuea".

13.00 - Uzbudljiva završnica španskog prvenstva donela je nekima radost a nekima - suze. Deportivo iz La Korunje, prvak iz 2000. godine i pet godina zaredom učesnik Lige šampiona, ispao je iz društva najboljih. To je jako teško palo i legendarnom fudbaleru kluba sa Riazora, Huanu Karlosu Valeronu. On se od Deportiva, ali i od svoje karijere, oprostio u suzama.

12.45 - Još uvek nominalno trener Bajerna Jup Hajnkes rekao je da će u utorak saopštiti da li će nastaviti karijeru. "Odlučio sam da na konferenciji za novinare u utorak saopštim da li ću nastaviti karijeru. Ekipa mi je dala najbolji poklon, tri trofeja u sezoni su neverovatan uspeh. Odlučujući faktor bio je timski duh, igrači su podržavali jedni druge", rekao je Hajnkes. Izvršni direktor Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da je veoma zadovoljan velikim uspehom 68-godišnjeg trenera. "Hajnkes je obavio odličan posao i omogućio nam fantastičnu sezonu. Čak ni onaj veliki tim iz sedamdesetih godina prošlog veka nije uspeo u jednoj sezoni da osvoji triplu krunu", rekao je Rumenige.

12.40 - Premijer Srbije Ivica Dačić primio je danas šampione Evrope, vaterpoliste Crvene zvezde i obećao da će im se država odužiti za uspeh, koji je, kako je naveo, melem za srpski narod. "Kao premijer ne bih smeo da navijam za bilo koji klub, ali ovo što ste vi uradili je melem za naš narod. Doneli ste radost našoj zemlji i ja vam se na tome od srca zahvaljujem", rekao je Dačić na prijemu u Palati Srbija i preneo čestitke od prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, koji zbog sednice predsedništva Srpske napredne stranke nije mogao da pozdravi šampione. "Vaterpolo je jedan od naših najtrofejnijih sportova i sport od kojeg možemo očekivati dobre rezultate i u budućnosti. Beograd je opet pokazao da je pravi domaćin u svim manifestacijama koje nam dodele, ali utisak ne bi bio potpun da niste osvojili trofej. Država mora da pomogne vaterpolo, jer ne spada u komercijalne sportove, poput fudbala i košarke, jer se ulaganje u vaterpolo višestruko isplati. Država će vam se odužiti, ali ta jednostavna pomoć nije rešenje i potrebno je sistemsko ulaganje. Nadam se da ćete uskoro dobiti svoj bazen, poput Partizana", poručio je Dačić. Prijemu je prisustvovala i ministarka sporta Alisa Marić, koje ja čestitala crveno-belim vaterpolistima na osvojenoj tituli, na sjajnoj igri i sportskom i fer ponašanju.

12.20 - Košarkaši Crvene zvezde ugostiće Mega Vizuru danas (21, RTS) u majstorici koja vodi u finale plej-ofa Superlige, a na ovom meču gosti Pionira biće i vaterpolisti crveno-belih, prvaci Evrope. "Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom upućuje iskrene čestitke vaterpolistima na sjajnom rezultatu, pravom sportskom podvigu, sa željom da sa ovako vrhunskim sportskim dostignućima nastave i u budućnosti. Vaterpolisti će biti gosti na duelu između Crvene zvezde Telekom i Mega Vizure, a svi posetioci beogradskog hrama košarke biće tako u prilici da još jednom pozdrave šampione Evrope i na način koji je svojstven samo navijačima Crvene zvezde odaju im počast za sve ono što su uradili ove sezone", saopšteno je na sajtu kluba.

12.15 - Kontroverzni predsednik Napolija Aurelio de Laurentis izjavio je dabi ovleo da kupi neki engleski klub, a favorit je po svoj prilici Kristal Palas. Londonski tim se prošle sedmice vratio u Premijer ligu pobedom u finalu plej-ofa nad Votfordom, koji je u vlasništvu čelnika Udinezea. "Želim da kupim tri kluba, uključujući i jedan u Engleskoj. Pitao sam Edija (Eduardo) Reja da li želi da bude trener, a on je rekao da je slobodan", rekao je De Laurentis. De Laurentis, inače i filmski producent, isitče da je ponosan zbot toga što je na čelu Napolija. "Uvek sam voleo Napulj i njegovu kulturu. Želim da ovaj grad približim svetu. Neki moji prijatelji su mi rekli da ga nikad nisu videli, a ja se pitam kako je to moguće". Pre tri godine jedan drugi Italijan, vlasnik Kaljarija Masimo Čelino pregovarao je o preuzimanju Kristal Palasa.

12.00 - Ever Banega je profil fudbalera koji nas nije navikao na spektakularne poteze i sjajne golove. Argentinac je, međutim, na meču protiv Sevilje demonstrirao zaista kvalitetnu tehniku. On je doneo prednost svom timu u 13. minutu, u meču koji su „slepi miševi" izgubili sa 4:3, nakon lepog solo prodora i još lepšeg udarca iz vrlo nezgodne pozicije. Sevilja je, ipak, u svojim redovima imala Alvara Negreda, koji je sa četiri pogotka rešio meč. Valensija je tako ostala bez Lige šampiona naredne sezone.

11.35 - Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkazao je planiranu konferenciju za novinare posle meča sa Bugarinom Grigorom Dimitrovim na Rolan Garosu, pošto je saznao da je preminula Jelena Genčić, njegov bivši trener. Organizatori turnira su posle sinoćnjeg meča saopštili da se on neće obratiti novinarima u znak poštovanja prema Jeleni Genčić.

11.20 - Nekadšnji trener fudbalera Crvene zvezde Valter Zenga dobio je otkaz u Al Nasru, saopštio je danas klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirta. Zengi je ugovor isticao za godinu dana, ali uprava kluba odlučila je da prekine saradnju, jer je ekipa sezonu završila na razočaravujećem šestom mestu. Lokalni mediji prenose da postoje tri kandidata za novog trenera tima iz Dubaija, a među njima nije tehnički dirketor kluba i bivši selektor Engleske Sven Goran Erikson. Zenga je beogradsku Crvenu zvezdu trenirao u sezoni 2005/06 kada je osvojio "duplu krunu" - prvenstvo i kup tada Srbije i Crne Gore. Tokom trenerske karijere vodio je rumunske klubove Nasional, Steauu i Dinamo, turski Gazijantepspor, Al Ain, Al Nasri, Kataniju i Palermo.

11.10 - Argentinski reprezentativac Gonzalo Iguain rekao je da definitivno odlazi iz Reala, ali da još nije doneo konačnu odluiku gde će nastaviti karijeru. "Doneo sam odluku, osećam da je pravo vreme da promenim sredinu. Još ne znam gde ću, ali upravi kluba sam rekao da idem", rekao je Iguain, koji je poslednju utakmicu u dresu Madriđana odigrao juče protiv Osasune (4:2), u kojoj je nosio kapitensku traku i postigao pogodak. On je u Real stigao u januaru 2007. godine iz River Plate i osvojio je tri titule u Primeri, jedan Kup kralja i dva španska Superkupa. Kao mogući novi klubovi spominju se Juventus i Arsenal.

10.50 - U 6. utakmici finala Istočne konferencije NBA lige Indijana je u Indijanapolisu savladala Majami sa 91:77 (21:23, 18:17, 29:15, 23:22) i izjednačila rezultat na 3:3 u seriji. Prvaka Istočne konferencije, dakle, i drugog učesnika velikog finala odlučiće "majstorica" koja će se igrati u noći između ponedeljka i utorka u Majamiju. Roj Hibert je, uz 24 koša, imao i 11 uhvaćenih lopti. Učinak Pola Džordža, drugog superstara Pejsersa, je iznosio 28 poena, osam skokova i pet asistencija. Na suprotnoj strani, ime je opravdao samo Lebron Džejms sa 29 poena, sedam skokova i šest asistencija. Dvejn Vejd i Kris Boš su potpuno podbacili postigavši zajedno 15 koševa. Vejd je stao na deset a Boš na pet, pri čemu su zajedno pogodili tek četiri puta iz 18 pokušaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.