Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 23:09

Spajdermen Rid leteo po Morači, Budućnost povela 1:0

Kobs i Ivanović odigrali na visokom nivou, Mornar nije izdržao u prvom meču polufinala ABA lige

Džastin Kobs i Nikola Ivanović su ubitačan dvojac za uslove ABA lige, a kada se na to doda odlična partija Vilija Rida koji je poput Spajdermena leteo po Morači i hvatao alej-upove, pa trojke Danila Nikolića kada se lomilo, onda je jasno da je Mornar bio u nezavidnoj situaciji u prvom meču polufinala Jadrana - 97:88. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crvene zvezde i Budućnost je opravdala ulogu favorita u prvoj utakmici serije koja se igra na dve pobede.

Mornar i dalje čeka na prvu pobedu protiv Budućnosti u gostima u okviru ABA lige.

Generalno u ABA ligi brojne utakmice odu u neizvesne završnice, pa je tako i u ovom polufinalu gotovo celim tokom meča bilo jasno da će se pobednik tražiti u poslednjim minutima. Međutim, veliku neizvesnost otklonili su domaći pre svega trojkama koje su proradili, Nikolić je ubacio dve i time je meč suštinski bio rešen, posebno kada je Mihailo Pavićević dobio pri kraju drugu tehničku, samim tim i isključenje.

Kobs je ubacio 22, Ivanović 18, a Rid 13 poena uz šest skokova i dve blokade. Kod Mornara je 24 dao Pulen, a po 12 dodali Nidam, Vajthed i Bjelica.

Mornar je poznat po tome što igra košarku bez previše zastajanja, nema garda, samo se puca u napadu i ide na koš više. Kada se na to doda Dejan Milojević na klupi Budućnosti, poznat po sličnom stilu koji je forsirao u Megi, onda ne čudi što već u prvom poluvremenu bilo preko 100 datih poena.

Gosti su bolje otvorili susret, ali Budućnost je posle toga postepeno stizala prednost Barana i uspela da preokrene u drugoj četvrtini. Glavni u organizaciji Plavih bio je Džastin Kobs, dok je sa druge strane iks faktor bio Milko Bjelica sa 12 poena u prvom poluvremenu i to bez promašaja.

Svakako upada u oči da je Budućnost šutirala 1/8 u prvih 20 minuta, da je Milojevićev sastav promašio čak 10 slobodnih bacanja, a pored svega toga Plavi su na velikom odmoru vodili 52:51.

Iako je ulog bio ogroman, zaista su ljubitelji košarke mogli da uživaju u brojnim lepim potezima, od trojki Mornara do brutalnih zakucavanja Vilja Rida koji je poput Spajdermena leteo po Morači i zakucavao loptu na asistencije saigrača.

Barani su bili bolji na startu treće deonice, ali je Budućnost uspela da u finišu tog dela igre preokrene i da u poslednju deonicu uđe sa osam poena prednosti sa trojkom Dela Valea posle greške Šehovića. Na kraju uspešno odrađen posao Budućnosti koja sada vodi 1:0.

ABA LIGA: Budućnost - Mornar 97:88 (28:31, 24:20, 25:18, 20:19)

Dvorana: Morača

Sudije: Damir Javor, Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević

BUDUĆNOST: Kobs 22, Ivanović 18, Edžim 10, Šehović, Nikolić 11, Apić, Mitrović 4, Dela Vale 7, Nikolić2, Popović 10, Rid 13, Žugić

MORNAR: Pulen 24, Gebrijel 2, Nidam 12, Jeremić 3, Gordić 6, Šehović, Smit 8, Vajthed 12, Lazić, Vranješ, Bjelica 12, Luković 9

PLEJ-OF JADARNSKE LIGE

Prvi mečevi

Crvena zvezda - Igokea 76:61

/Lojd 21 - Atić 15/

Budućnost - Mornar 97:88

/Kobs 22 - Pulen 24/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Nais drugi meč četvrtfinala plej-ofa igra u Kragujevcu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2021, 13:44

Vaterpolisti Naisa posle poraza u svom bazenu u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije, u sredu, 5. maja, igraju drugi meč protiv Radničkog u Kragujevcu. Kragujevčani su jednom nogom u polufinalu, pošto su prvi duel dobili rezultatom 18:6...Protekle nedelje počeo je plej-of vaterpolo...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.