Slavlje Zvezde u Kragujevcu, očajni sudija Grujić (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Sep.2012, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje Zvezde u Kragujevcu, očajni sudija Grujić (FOTO)

Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Milijaš u 42. 0:2 – Kasalica u 83. 0:3 – Milivojević u 94.  minutu.
Stadion: „Čika Dača”. Gledalaca: oko 10.000.  Sudija: Danilo Grujić. Pomoćnici: Dalibor Đurđević, Goran Kojić. Crveni karton: Nedović u 45. i Mutavdžić u 75. minutu.
RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović (Kosorić), Tintor, Otašević, Radosavljević, Milošković, Nedović, Mutavdžić, Pejčić (Sikimić), Spalević, Simović (Petronijević).
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Jovanović, Pantić, Mladenović, Lazović, Mijailović (Milivojević), Milijaš (Asamoa), Milunović, Kasalica, Mudrinski (Vešović).
Crvena zvezda osvojila je tri boda na „Čika Dači“, ali na žalost svih ljubitelja fudbal glavna „zvezda“ meča bio je sudija Danilo Grujić.
Zvezda je povela u 42 minut preko Milijaša. Kapiten crveno-belih prelepo je pogodio mrežu Kragujevčana iz slobodnog udarca i tako podsetio kakav šut poseduje.
Ipak, sporan je trenutak koji je prethodio „slobodnjaku“ pošto je na ivici kaznenog prostora sudija Grujić dosudio diskutabilan faul nad Mudrinskim.
Nekoliko trenutaka posle gola Grujić je ponovo bio na meti domaće publike jer je isključio Nenadića. Posle toga je usledila kavga, „sevnulo“ je nekoliko udaraca. Epilog svega – žuti kartoni za golmane.
Grujić je pogubio konce meča, naelektirsanu atmosferu sa tribina koja se preselila na teren nije uspeo da kontroliše i “saseče” je, dopustio je pravu tuču na terenu, nekoliko puta je morao da se lati džepa kako bi sankcionisao preoštre startove. Čak je i  propustio da podeli koji karton.
U drugom delu igre Zvezda je pametno prepustila inicijativu domaćinu, domaćin se zamorio, pa ga je u finišu meča gost iskusno dotukao. Prvo je Kasalica pogodio u 82. minutu, a potom i Milivojević u poslednjim momentima meča.
Pored lošeg suđenja u Kragujevcu nije viđena preterano kvalitetna igra, a incidenti i tuča navijača pre meča samo su dodatno pokvarili utisak na meču za koji smo se nadali da će biti praznik fudbala i pravi derbi.
PRVO POLUVREME
Pola sata pre početka meča došlo je do sukoba navijača Radničkog i Zvezde!
Pred start duele usledio je minut ćutanja zbog kako bi se odala počast nedavno preminulom Predragu Brzakoviću.
Novi problemi, meč još nije počeo jer mreža nije dobro uvezana! Đavoli su napravili lepu koreografiju, dok Delije pesmom bodre svoje igrače. Posle pet minta zakašnjenja utakmica je počela.
5. minut -  Bez konkretnih akcija na početku meča, timovi „opipavaju“ puls.
6. minut – Lepa akcija gostiju. Kasalica je sa desne strane uposlio Lazovića, ovaj je šutirao iskosa, ali Čančarević je bio dobro postavljen.
8. minut – Prvi solidniji napad Radničkog, Radosavljević je centrirao sa leve strane, Bajković je rutinski uhvatio loptu.
10. minut – Prve čarke na terenu, Spalević i Mladenović su se „našli u klinču“.
11. minut – Prvi korner za Zvezdu izborio je Kasalica koji je šutirao sa desne strane. Čančarević je morao da loptu preusmeri u korner. Posle udarca iz ugla dobro je reagovala odbrana Kragujevčana.
13. minut – Vraćaju domaći istom merom, prvi korner za igrače u crvenom. Bajković je fauliran, stoga šansa Radničkog odlazi u nepovrat.
15. minut – Žuti karton za debitanta Pantića zbog igranja rukom.
21. minut – Nezgodan centaršut sa desne strane, Bajković je „skinuo“ loptu sa glave Spalevića.
22. minut – Šut veziste Raničkog Nedovića sa 25 metara, lopta odlazi preko gola.
31. minut – Posle desetak minuta bez konkretnih akcija „sevnula“ je polukontra Radničkog. Simović je povukao po levoj strani, odlično je centrirao, Spalević je pokušao glavom, ali nije uspeo da dobro zahvati loptu pa je otišla preko gola.
33. minut – Najveća prilika na meču za crveno-bele. Milunović je šutirao sa 20-ak metara, Čančarević je odbio loptu, ona je došla do Mudrinskog koji se našao u sjajnoj šansi, ali ponovo se istakao Čančarević.
36. minut – Ponovo je Spalević zapretio Zvezdi posle centaršuta sa leve strane. Ipak, Bajković nije imao potrebe da interveniše jer je lopta otišla preko gola.
42. minut – GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Milijaš 1:0!
Diskutabilan faul nad Mudrinskim na 18 metara dosudio je sudija Grujić. Odlična pozicija za dobrog šutera. Milijaš je uzeo loptu i prelepo pogodio u bliži ugao golmana Čančarevića.
44. minut – Opšta tuča na sredini terena! Nedović je dobio crveni karton! Užasne scene na stadionu „Čika Dača“, posle tuče navijača videli smo i sukob među igračima.
45. minut – Žuti kartoni za Bajkovića i Čančarevića.
Kraj prvog dela igre.
DRUGO POLUVREME
46. minut – Meč je prekinut zbog dimne zavese, navijači Zvezde ubacili su u teren nekoliko dimnih bombi!
50. minut – Šut Milunovića sa ivice kaznenog prostora.
53. minut – Žuti karton za Mutavdžića.
54. minut – Petronijević je u igri umesto Simovića.
57. minut – Luka Milivojević je zamenio Mijailovića.
58. minut – Spalević je dobro primio loptu na grudi, povukao je kroz sredinu, došao na 20 metara, imao je slobodnog saigrača sa desne strane, ali se odlučio za šut! Odbrana Zvezde je to rutinski blokirala i otklonila opasnost.
60. minut – Žuti karton za Milunovića.
62. minut – Druga izmena u Radničkom, Pavlović je napustio igru, Kosorić je na terenu.
65. minut – Žuti karton za Tintora.
66. minut – Svi iz tabora Zvezde traže jedanaesterac zbog navodnog igranja rukom. Grujić je ostao nem.
68. minut – Vešović je ušao u igru, na klupu je otišao Mudrinski.
75. minut – Mutavdžić je dobio crveni karton zbog udaranja Milivojevića!
79. minut – Sikimić je zamenio Pejčića.
80. minut – Žuti karton za Spalevića!
82. minut – GOOOOOOOOOOOOOOL! Kasalica 2:0!
Sjajan prodor i udarac Vešovića po desnoj strani, Čančarević je loše reagovao, a Kasalica ubacio loptu u gol.
83. minut – Asamao je u igri umesto Milijaša.
84. minut – Spalević nije bio precizan iz povoljne pozicije.
86. minut – Čančarević brani udarac Mladenovića.
90. minut – Šut Vešovića preko gola Čančarevića. Nedugo zatim Lazović je isprobao udarac, usledila je lepa intervencija golmana Radničkog.
90. minut – GOOOOOOOOOOOOOOL! Milivojević 3:0!
U poslednjim sekundama meča Luka Milivojević postigao je pogodak sa ivice šesnaesterca posle asistencije Lazovića.
KRAJ MEČA!
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda odnela bodove iz Kragujevca

Izvor: B92, 16.Sep.2012

Fudbaleri Radničkog i Crvene zvezde sastaju se od 16h u Kragujevcu u pretposlednjoj utakmici 5. kola Jelen Superlige...Kragujevčani nemaju pobedu u prve četiri utakmice, ali su pretrpeli samo jedan poraz...Sa druge strane, ekipa Aleksandra Jankovića, koja ima meč manje, ima dva trijumfa i jedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.