Slabo, pa sjajno! Zvezdin preokret u Sloveniji!

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabo, pa sjajno! Zvezdin preokret u Sloveniji!

Crvena zvezda zabeležila je i treću pobedu u okviru ABA lige ove sezone iako je igrala bez povređenog Džejmsa Feldina.

Ekipa Crvene zvezde je danas uspela da slavi na gostovanju Olimpiji iako je igrala bez Džejmsa Feldina, ali sa povratnikom Brankom Lazićem u sastavu - 73:82 (29:18, 13:25, 16:21, 15:18).

Problematična je bila samo prva četvrtina, trebalo je košarkašima koje predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Dušan Alimpijević da uđu u meč, a onda je nastala prava rapsodija na terenu igrača u crveno-belim dresovima.

Nakon prve četvrtine bilo je 29:18 u korist Olimpije, bilo je kasnije i 13 poena prednosti za domaćina, a onda je konačno proradila mašinerija Crvene zvezde.

Janković je pokrenuo crveno-bele, Ročesti je odlično zaigrao i uz konstantnog Dobrića na ovom meču ekipa Dušana Alimpijevića stiže do preokreta u poslednjem minutu poluvremena - 42:43.

Sredinom treće deonice na scenu stupa Matijas Lesor, on je sa nekoliko prepoznatljivih poteza doveo Zvezdu na +7, a nakon poena Kešelja bilo je i 53:62. Koliko je dobro igrala Crvena zvezda u drugoj i trećoj deonici govori i podatak o odbrani, u prvoj su primili 29 poena, u drugoj i trećoj zajedno isto toliko.

U poslednjoj deonici viđene su dobre odbrane, imali su domaći u par navrata -4, ali je Crvena zvezda odbila sve napade.

Kada je Ognjen Dobrić pogodio novu trojku na 2:20 do kraja utakmice, Crvena zvezda je povela sa 67:76 i bila je nadomak pobede, a kada je Ročesti pogodio oba slobodna bacanja, sve je bilo jasno.

U redovima Crvene zvezde najefikasniji je bio Ognjen Dobrić sa 17 poena, Ročesti je dodao 16, uz 7 skokova i 6 asistencija, Janković 13, a Lesor 12 uz 9 skokova.

Kod domaćih 17 poena Betla, Badžim je postigao 12, Morgan je imao 10 poena i 12 skokova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda zadržala maksimalan učinak i posle gostovanja u Ljubljani

Izvor: Beta, 08.Okt.2017

Košarkaški Crvene zvezde zadržali su makismalan učinak u Jadranskoj ligi, pošto su danas u trećem kolu na gostovanju u Ljubljani pobedili Olimpiju sa 82:73 (18:29, 25:13, 21:16, 18:15).Zvezda je na gostovanju protiv ljubljanske Olimpije nastupila bez Džejmsa Feldina, ali je ekipa Dušana Alimpijevića...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.