Skener B92: Borjan hobotnica, Rodić sve stiže, Boaće - dodaj jednom

Izvor: B92, 18.Sep.2018, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skener B92: Borjan hobotnica, Rodić sve stiže, Boaće - dodaj jednom

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su veliki rezultat, pošto su u prvom kolu Lige šampiona odigrali 0:0 sa Napolijem.

Izabranici Vladana Milojevića odigrali su timski odličan meč, strateg beogradskog kluba je sjajno skautirao Napoli i "Marakana" je ponovo odbranjena.

Velike zasluge idu celokupnoj ekipi, od odbrane do napada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Napoli je jeste bio mnogo bolji protivnik, pretili su više, imali bolje prilike, ali je Zvezda osvojila ogroman bod.

Milan Borjan – Mnogo je puta ove i prošle sezone golman Crvene zvezde spasavao gol, a tako je bilo u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena. U 29. minutu odlično je nogama odbranio šut Milika, a potom je u završnici poluvremena reagovao ispred napadača iz Poljske. Tokom drugog poluvremena bio je još sigurniji, sve je završavalo u njegovom naručju i ponovo se njegova partija može okrakterisati kao odlična.

Milan Rodić – Reprezentativac Srbije dosta se trudio, neretko je znao da protrči iza leđa odbrane Napolija i da traži loptu, međutim falila mu je sigurnost i na momente je reagovao panično. U drugom poluvremenu Rodić je sa dve intervencije sam spasao gol Milana Borjana. Levi bek Zvezde je prvo sjajno uklizao Zjelinskom, koji je imao 1 na 1 sa golmanom Zvezde, a potom je u 68. sa gol linije sprečio pogodak Kaljehona. Rodić je odigrao veoma dobar meč i velike zasluge idu njemu što je ostalo 0:0.

Miloš Degenek – Degenek je bio je jedan od boljih fudbaler Zvezde u prvom periodu igre. Njegove intervencije bile su pravovremene i više puta je reagovao ispred napadača kluba iz Napulja. Na startu drugog poluvremena Degenek je pogrešio u vazdušnom duelu i onda je Rodić morao da vadi situaciju sjajnim uklizavanjem. Ubrzo je ponovo slabo reagovao i odigrao rukom posle čega je Napoli umalo došao do gola. Ove dve situacije nisu pokvarile utisak o njegovoj igri, koja je bila na visokom nivou.

Vujadin Savić – Kapiten Zvezde zajedno sa Degenekom delovao je dobro u zadnoj liniji i nije imao veće kikseve. Napadači Napolija su vrhunskog kvaliteta i zadavali su dosta problema zadnjoj liniji sa kratkim dodavanjima, međutim timski su se crveno-beli dobro branili, a Savić je bio komandant te odbrane. Generalno cela odbrana šampiona Srbije ponovo je odigrala sjajno i "tvrđava" je odbranjena.

Filip Stojković – Baš kao i Rodić dosta je trčao gore-dole. Kao i na svakom meču ove sezone zračio je borbenim duhom i ne može mu se zameriti za neke greške. Onih velikih nije bilo, a važno je reći da su bekovi Zvezde bili pod najvećim pritiskom, pošto je Napoli najviše napadao po bokovima, a po sredini nešto manje. Popularni Žule odradio je dobar posao na oba kraja terena.

Branko Jovičić – Krpio je dosta u zadnjem delu terena, nešto što mu je bio primarni cilj. Taj posao radio je solidno, ali opet bilo je dosta utrčavanja i nisu mogle da se pokriju baš sve "rupe". Kod predaje lopte imao je grešaka i to je verovatno jedan od razlog što ga je Milojević zamenio u 56. minutu.

Nenad Krstičić – Standardno dobar Krstičić. I defanzivno i ofanzivno radio je posao za Vladana Milojevića. Siguran je bio na lopti, a više puta je reagovao uklizavanjem ispred Napolitanaca. Po ko zna koji put ove sezone odigrao je svih 90. minuta i zasluženo je jedan od najpouzdanijih igrača i osnova ovog tima Zvezde.

Marko Marin – "Nemac" je doveden da bude najbolji fudbaler u sastavu i to na terenu može lako da se vidi. Marin ima nisko težište, veoma je pokreten i gotovo sve akcije Zvezde su kretale preko njega. Znao je da se i prekombinuje, pa mu se može zameriti što se nekad nije na vreme oslobađao lopte. Saradnja njega i Rodića mogla bi da bude krucijalna za nastavak sezone. Vidi se da "odgovoraju" jedan drugome i nema sumnje da najveća opasnost po gol protivnika dolazi sa levog boka.

Goran Čaušić – Vezni fudbaler Crvene zvezde dobio je specifičnu ulogu, pošto je na momente bio ofanzivni vezni, a onda klasični "srednjak". Čaušić bi se povlačio u odbranu dok je Napoli u napadu, a pošto su u većini slučajeva bili u ofanzivi, uloga Zvezdinog deteta bila je velika. Vidi se da poseduje veliki talenat, samo mu je potrebno još vremena kako bi se adaptirao.

El Fardu Ben – Nije dobro ušao u meč krilni napadač. Dosta je komplikovao i nije igrao iz prve kako treneri vole. Kako je meč odmicao Ben je bio sve bolji, ali nije mu ovo bio najbolji meč u sezoni. Nije mogao mnogo protiv odbrane Napolija, koja ga je potpuno neutralisala.

Ričmond Boaće – Pokazao je zašto je doveden – Boaći je bio pretnja po gol Davida Ospine, a najbliži je bio sredinom drugog poluvremena kada mu je Kolumbijac sjajno odbranio šut. Mogao je da bude možda malo manje sebičan u nekim situacijama, da odigra pâs više, međutim odlika pravih napadača je da kad god im se ukaže prilika da šutne.

Dušan Jovančić (od 56.) – Ulaskom umesto Jovičića uneo je dobru energiju u vezni red, nešto što je bilo preko potrebno. Imao je sjajnu solo akciju sredinom drugog perioda igre, ali je na kraju prekomobinovao i prilika je propuštena. Odigrao je ono što se od njega tražilo i još jednom je pokazao zašto mu je mesto u ovom timu Zvezde.

Milan Pavkov (od 81.) – Igrao je oko desetak minuta i to nije bilo dovoljno kako bi ostavio neki veći utisak. Borbenost nije izostala, to je nešto na šta uvek možete da računate kod viskog napadača.

Veljko Simić (od 87.) – Igrao je još manje od Pavkova, ali kao po navici njemu nije potrebno kako bi stvorio nešto. Bio je veoma aktivan, u završnici duela mogao je bolje da reaguje i kontri, ali i pored toga ostavio je dobar utisak.

P. Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.