Sjekloća najavio odbranu titule

Izvor: Politika, 25.Feb.2011, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjekloća najavio odbranu titule

Bokser Crvene zvezde Ginis optimista pred meč protiv prvaka Španije Santosa

Bokser iz Budve Nikola Sjekloća (32), član beogradskog kampa Crvena zvezda Ginis, najavio je da je potpuno spreman za odbranu VBC Internacionalne titule u supersrednjoj kategoriji. On je istakao da večeras u hotelu „Park” u Novom Sadu očekuje pobedu protiv borbenog izazivača iz Španije Roberta Santosa (29).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Ovaj meč privlači veliku pažnju, a predsednik Saveza profesionalnog boksa Srbije dr Miroslav Popović je naglasio da bi Sjekloća, trenutno osmi na rang listi u VBC verziji, do kraja godine trebalo da se bori i za titulu šampiona sveta.

Završne pripreme za meč Sjekloća je obavio u Beogradu pod nadzorom dugogodišnjeg trenera Milivoja Bašića, a sparingovao je s bokserima Radničkog Jovanovićem, Cigarinovićem i Kekovićem. Bazični deo je samostalno odradio u Budvi.

– Spremniji sam nego ikada i očekujem da ću zabeležiti 19. uzastopnu pobedu kao profesionalac – rekao je Sjekloća, koji bi novi ispit u ringu trebalo da ima 1. aprila u Berlinu protiv Nemca turskog porekla Varola Vekiloglua.

Generalni sponzor meča je kompanija za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu „Karbon” iz Topole, čiji je direktor marketinga Aleksandar Jovanović najavio da ću i ubuduće pomagati profesionalni boks u Srbiji. Popović je saopštio da će promotori meča biti predsednik Balkanske federacije Velizar Đerić i predsednik FK Vojvodina Ratko Butorović, a podršku su pružili i „Elektrovojvodina”, „Džambo travel”, hotel „Park”, Auto centar Stojanović…

U Novi Sad su stigli potpredsednik VBC-a Tunišanin Houči i visoki funkcioner Italijan Mauro Beti. Jedan od delilaca pravde biće i Masimo Borovekio (Italija), zvanično najbolji ringovni svetski sudija VBC-a prošlu godinu. U dvorani luksuznog hotela „Park”, oko ringa biće ograničen kapacitet sa svega 300 mesta, a cene ulaznica su tri i pet hiljada dinara. Snimak meča Sjekloća – Santos biće emitovan dan kasnije na RTS-u.

U uvodnim mečevima, koje počinju u 19 časova, sastaju se – za VBC prvaka Mediterana u lakoj kategoriji: Zlatičanin (Crna Gora) – Lora (Dominikanska Republika), teška: Beriša (Srbija) – Gospić (Hrvatska), Teper (Nemačka) – Balog (Mađarska), poluteška: Janjušević (Srbija) – Makula (Mađarska), supersrednja: Nikolić (Srbija) – Sebe (Rumunija).

L. Delić

objavljeno: 25.02.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.