Sferopulos: Najbolja defanzivna utakmica Zvezde ove sezone

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 00:00

Sferopulos: Najbolja defanzivna utakmica Zvezde ove sezone

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo utiske posle pobede nad Partizanom, u okviru 19. kola Evrolige.

Crveno-beli su savladali "večtigo" rivala, rezultatom 88:72.

Zadovoljan je bio trener Zvezde posle velike pobede nad Partizanom.

"Čestitam igračima na tome kako su igrali, posebno u prvom poluvremenu. Verujem da možemo da igramo defanzivno i ofanzivno. Veoma je bitno zadržati najbolji napad u Evroligi na 72 poena.Uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo u napadu, bio je dobar protok lopte i odlična saradnja igrača. Imali smo čak šestoricu dvocifrenih, 21 asistencija, naspram 12 grešaka. To ukazuje kvalitet odigrane utakmice. U drugom poluvremenu je Partizan očekivano reagovao. Vratili su se, ali smo mi manje-više kontrolisali meč i dobro završili. Na tome čestitam igračima. Moramo da ostanemo fokusirani već na naredni meč, to je za manje od 48 sati. Za kraj želim da se zahvalim navijačima, na njihovom prisustvu, pomogli su timu, bili naš šesti igrač. Srećan sam što smo im se odužili pobedom. Ovo je poklon za njih", rekao je Sferopulos.

O Džoelu Bolomboju i Nikoli Topiću, koji su pretrpeli povrede.

"Ne znamo za sad, videćemo sa doktorima. Nadamo se da nije ozbiljno. Na putu su do bolnice da proverimo šta se desilo. Znaćemo večeras ili sutra ujutru."

Da li će Mitrović da bude spreman za duel sa Cedevita-Olimpijom?

"Ne verujem."

Da li je ovo najbitnija vaša pobeda od dolaska u Zvezdu?

"Uzimajući u obzir važnost utakmice. Prva je bila protiv FMP-a, a posle protiv Partizana, gde su odlučivali detalji. Imali smo značajne pobede protiv Fenera tamo i ovde, protiv Bajerna. Svaka utakmica je važna, ali ovo je svakako najveći uspeh, najviše zbog značajna za klub", rekao je Sferopulos i dodao:

"Zadovoljan sam kako smo igrali odbranu. Nismo dozvolili Partizanu da se razigra u ofanzivi, dve asistencije u prvom poluvremenu. Pobeda je dosta bitna. Forisrali su više idividualno. Ipak, odigrali smo pametno i svi su dali svoj maksimum. Najbolja defanzivna partija Zvezde ove sezone."

Da li može da Zvezda unapredi svoj pozicioni napad?

"Mislim da imamo igrača sa talentom. Ne računamo samo na jednog igrača. Šest igrača su danas imali dvocifren broj poena. Svi su bili odlični. Imamo igrače koji znaju da napadnu. Za mene najviše bitno u napadu jeste da budemo konstantni kada je odbrana tvrda. Kada se igra na ivici faula, protiv takvih ekipa moramo bolje da igramo i veoma pametno i strpljivo."

Za kraj je pohvalio Fredija Gilespija.

"Gilespi je napravio odličan posao u odbrani i napadu. Ovo je razlog što smo ga potpisali. Dao je odličnu energiju u odbrani. Može da pokrije od 1 do 5. To je igrač koji nam daje veliku energiju pod košem i ofanzivno i defanzivno", zaključio je Sferopulos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.