Sferopulos: Igrači su preopterećeni, ali ne možemo da pričamo o umoru

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 00:43

Sferopulos: Igrači su preopterećeni, ali ne možemo da pričamo o umoru

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos nije želeo u napornom rasporedu da traži izgovor za poraz od Olimpijakosa (88:83) u Evroligi.

Kao što je istakao i odmah po okončanju meča, odluka je na ovom meču doneta u trećoj četvrtini.

"Dobro smo se borili, protiv odličnog tima koji je veoma teško dobiti na njegovom terenu. U prvom poluvremenu smo kontrolisali ritam i tempo, a izuzev poslednjih par minuta druge deonice, igrali smo i dobru odbranu. Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pauze smo rekli da moramo da nastavimo da igramo dobro u odbrani, ali da moramo brže u napadu. Ipak, nismo donosili dobre odluke, predugo držali loptu u rukama, promašili neke otvorene šuteve i postigli svega devet poena. To je na kraju presudilo", rekao je Sferopulos.

Zvezda je nadoknadila zaostatak od 15 poena i uvela meč u neizvestnu završnicu.

"Iako je Olimpijakos stekao veliku prednost, nismo odustajali i time sam veoma zadovoljan. Borili smo se do kraja. Najvažnije je sada da izvučemo pouke, popravimo sve što nije valjalo i da igramo bolje u nastavku", dodao je grčki stručnjak.

Iza Zvezde je naporan raspored i gostovanja u Barseloni, Zadru i sada Pireju,

"Nema dileme da su igrači preopterećeni zbog tako velikog broja utakmica, ali moramo da shvatimo da je takav kalendar i ne možemo da pričamo o umoru kada imate mečeve dan za danom i morate da budete spremni. Videćemo kakva je situacija sa igračima i povredama koje su izazvane prevelikim naporom. Moramo da razmišljamo o tome i napravimo jedan kalendar. Pričao sam o tome više puta. Ko ima veći roster i sreću da izbegne povrede je u boljoj poziciji. Na primer, videli smo da su nam se u prethodnom meču povredila dva plejmejkera. Nekada vam treba sreće. U sezoni je mnogo faktora. To je maraton i morate da održavate visok nivou", smatra Sferopulos.

Uporedio je navijače u Srbiji i Grčkoj.

"Publika u Srbiji je veoma dinamična. Navijači ispune dvoranu i podržavaju ekipu. Ne mogu ipak još da pravim poređenja, rano je", zaključio je Sferopulos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.