Sferopulos: Bitna pobeda i trofej u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2024, 02:15

Sferopulos: Bitna pobeda i trofej u Nišu

Nakon pobede nad Partizanom u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu i osvajanja trofeja trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da je "ovo jedna bitna pobeda i trofej", kao i da je veoma srećan zbog navijača koji su došli da ih podrže i koji su zajedno slavili sa njima.

Nakon četvrtog uzastopnog trofeja Kupa Radivoja Koraća trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << njegov tim nije dobro počeo.

Bitno je da smo se u poslednjih pet minuta prvog poluvremena vratili. Mislim da je drugo poluvreme bilo sjajno defanzivno. Samo 35 poena Partizana. Igrali smo ofanzivno pametno, nalazili rešenja za više igrača. Čestitam mojim igračima na veoma dobroj utakmici, nije lako igrati derbi u ovakvoj atmosferi. Za mene je bitno da smo bili koncentrisani na plan - rekao je.

On je čestitao igračima i dodao da je bio veoma lep dan za organizaciju.

Pohvale idu svakome. Veoma je bitno kako svi rade, ne samo u igri. Dajem veliki kredit stafu, koji radi sa igračima. Imali smo problem da pripremimo utakmicu. Nije bilo izgovora. Imali smo problema sa Teodosocićem i Lazićem, nismo znali da li će igrati do poslednjeg trenutka. Teodosić je igrao malo u polufinalu. Medicinskom timu čestitam, odradio je odličan posao. Pomoćnici su radili odlično. Imamo još mnogo utakmica, mnogo toga da uradimo. Ovo je jedna bitna pobeda, trofej, veoma sam srećan zbog navijača, koji su došli da nas podrže i koji su zajedno slavili sa nama - rekao je Sferopulos.

Deseti put je Crvena zvezda osvojila "Žučkovu levicu", a kapiten Branko Lazić kaže da su odigrali jedan jako dobar meč i po pitanju fizičkog kontakta i psihičkog.

Najpre smo timski pokazali karakter i kvalitet, izdržali smo do kraja i odneli pobedu. Mislim da je ekipa odigrala fenomenalno timski. Da li je neko odigrao bolje ili lošije, nebitno je u ovakvim utakmicama za trofej. Košarka je timski sport. Godine su samo broj… - rekao je Lazić.

Podsetimo, nakon finala trener Partizana Željko Obradović je rekao da, kada su dolazili ove tri sezone u Niš, znali su šta ih čeka, mislivši na tri momka koja su sudila utakmicu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sferopulos: Trofej pripada svim igračima

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2024

Trener košarkaša Crvena zvezda Janis Sferopulos je nakon večerašnje pobede njegovog tima u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana istakao da im je to veoma važan trofej i da pripada svim igračima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.