Izvor: B92, 25.Feb.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesta epizoda Insajdera

Beograd -- U poslednjoj, 6. epizodi novog serijala Insajder, videćete ko je i kako kroz upravu kluba uticao na poslovanje klubova poslednjih godina.

Videćete kako je klubovima dozvoljeno da posluju bez kontrole, ali i zašto su brojni srpski tajkuni odnedavno ušli u Crvenu zvezdu i Partizan. Insajder je na programu večeras u 22 sata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Od početka devedestih na adresi FK Partizan, Humska 1, iz godine u godinu uvećava se broj registrovanih preduzeća. Ove firme bave se najrazličitijim delatnostima od kojih je malo njih u bilo kakvoj vezi sa sportskim aktivnostima.

Danas postoji 30 aktivnih firmi čiji su vlasnici sportski klubovi Partizan. Bivši predsednik kluba Ivan Ćurković tvrdi da ta preduzeća uglavnom ne donose profit.

Ćurković: Ne znam, znam da smo imali desetak firmi koje su radile, bila je to više socijalna priča.

B92: Kako socijalna?

Ćurković: Pa, zapošljavali smo ljude, kao 'ajde možda nam nešto donesu, ali nisu nam donosile profit, imali smo, ovaj, nekoliko auto škola, keramika, materijal Borea, Orea, kako se zove; ali to je, koliko ja znam, radilo traljavo.

B92: Imali ste firme za trgovinu kafom, čajevima, belom tehnikom?

Ćurković: Pa, to je bio marketing u okviru sportskog društva, treba razdvojiti; nisu to bile čisto Partizanove firme. To je društveno, u okviru društva, klub je, naravno, imao neki interes, ali to je bio marketing u okviru sportskog društva.

B92: Partizan je imao i firmu za traženje nestalih lica?

Ćurković: Nemam pojma, prvi put čujem.

B92: I vama je smešno?

Ćurković: Pa, ne znam, stvarno ne znam. Pa, možda smo bili partneri.

Emisija Insajder na programu je večeras u 22 sata.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.