Izvor: MozzartSport.com, 14.Apr.2021, 08:14

Šest dana i tri Zvezdina finala

Prvo Cedevita u Beogradu, pa u Ljubljani i onda Krka u Novom Mestu...

Posle hoda po ivici provalije i dvominutnog uzleta koji je doneo rezultatski preokret i pobedu nad Igokeom osmesi na licima košarkaša Crvene zvezde i iskreno zadovoljstvo zbog povoljnog ishoda jasan su pokazatelj koliko je crveno-belima stalo do uspeha.

Posle suludog rasporeda u završnici ligaškog dela Evrolige i svih obaveza >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u regionalnom takmičenju Crvena zvezda došla je do toga derbi utakmica zaostalog 11. kola protiv Cedevite Olimpije u Beogradu bude 22. po redu u dvomesečnom ciklusu, od početka Kupa Radivoja Koraća do danas. A na istu se gleda kao na prvo od tri velika finala pošto će Zvezda u narednih šest dana ići još na gostovanja Cedeviti Olimpiji u Ljubljanu, pa onda Krki u Novo Mesto. Tri finala, tri šanse da ekipa podigne samopouzdanje i sveukupni kvalitet pred najvažniji period sezone!

18.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)

U predstojeći meč, kako je od ranije najavljeno, Zvezda ulazi bez povređenog Marka Jagodić Kuridže, koga čekaju tri sedmice pauze, dok Lendri Noko ne može da pomogne saigračima jer njegov ugovor aktiviran tek nekoliko dana pošto je prvobitno trebalo da se odigra susret ovih timova u Beogradu. Pomeren je tada zbog toga što je Džordan Lojd imao pozitivan test na korona virus.

Dakle, s po jednim klasičnim centrom i krilnim centrom Crvena zvezda ulazi direktan sudar s ekipom koja takođe gađa drugo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u polufinalu. Ognjen Kuzmić moraće na svojim leđima da ponese veliki teret, iako posle svega što je proživeo to nije centar kakvog pamtimo, srebrni reprezentativac iz Istanbula koji je svojim kvalitetima zaslužio transfer u madridski Real. Njemu će jedina ispomoć u unutrašnjoj liniji biti Duop Rit koji se nakratko vratio na parket protiv Igokee, tek oporavljen od problema sa zadnjom ložom koji ga je mučio još od gostovanja Panatinaikosu u Atini...

Takav raspored snaga neminovno će nositi određena taktička pomerenja igrača po pozicijama, pa će verovatno Dejan Davidovac i Marko Simonović više vremena provesti kao “četvorke“.

Veliko je pitanje kako Dejan Radonjić sada gleda na odluku da se vrati u Crvenu zvezdu posle svega što je prošao u ova, bezmalo četiri meseca bivstvovanja na klupi koja sama po sebi ima posebnu težinu. Od korona krize, preko čudesnog pohoda na trofej Kupa Radivoja Koraća i neprestanih problema sa povredama, do nemogućnosti da se ekipa posveti temeljnom radu i razvoju strategije za odbranu titule. Ali, ni sada ne odustaje od ideje da Crvena zvezda uzme bar drugo mesto na tabeli, iako se još ne zna ni ko bi mogao da bude protivnik u polufinalu ni kakav će biti konačni redosled na tabeli.

S druge strane Cedevita Olimpija meč dočekuje prepuna samopouzdanja posle važnog trijumfa nad Mornarom u Baru uz bezmalo 42 odsto pogođenih šuteva sa distance (10/24). To je bio šesnaesti put u sezoni da su Zmajčeki imali dvocifreni broj trojki i samo su tri puta poraženi u takmičenju kada su bili preko te dvocifrene granice, što dovoljno govori o šuterskom potencijalu ovog tima.

“Konačno je pred nama dvoboj s Crvenom zvezdom. U Beogradu je Zvezda favorit protiv svakog rivala. I mi i oni se borimo za što bolje mesto u plej-ofu, zbog toga znam da nas čeka zanimljiva utakmica. Želimo da Crvenoj zvezdi pariramo dobrom igrom u Beogradu, da damo sve od sebe što možemo u ovom trenutku. Moramo da budemo usresređeni na fizički aspekt igre, jer želimo da za Ljubljanu odnesemo što bolji rezultat. Napravićemo sve da tako i bude“, izjavio je Jurica Golemac.

Crvena zvezda posle slabog napadačkog izdanja protiv Igokee mora da izvuče partiju s gornjeg praga mogućnosti, jer Cedevita Olimpija uvek igra na poen više. Koliko je to zaista tačno najbolje potvrđuje podatak da je od oktobra do danas u regionalnom takmičenju samo jednom Cedevita bila na manje od 75 poena. Bilo je to pre mesec dana upravo na gostovanju Igokei, kada je slovenački sastav bio šuterski indisponiran. Osim toga, Cedevita Olimpija je daleko najefikasniji tim Jadranske lige s prosekom od 87,8 poena! Jaka Blažič predvodi listu od pet dvocifrenih strelaca sa 17,5 poena, a prate ga Kendrik Peri sa 14,4, Džerod Džons sa 11,7, te Rajon Braun i Majkl Hopkins sa po 10,8 poena. Na sve to dodajte opasnog Eda Murića sa blizu 10 poena po utakmici uz široku rotaciju i dobijate ekipu koja može da pregazi svakog!

Već u nedelju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija ponovo će da ukrste koplja, ovog puta u Ljubljani i dvorani Stožice, gde će se izvesno znati ko će (bar) do druge pozicije na tabeli. Sve ostalo zavisi od igara Budućnosti do kraja, mada ne deluje da će ekipa Dejana Milojevića posustati...

Prvo Beograd, pa Ljubljana u nedelju i onda Novo Mesto 20. aprila. Pa Zadar za kraj četiri dana kasnije. A tek onda plej-of. Uzbuđenja će tek biti...

ABA LIGA – ZAOSTALI MEČEVI

SREDA

12. kolo

16.00: (1,25) Zadar (17,0) Cibona (4,40)

11. kolo

18.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)

6. kolo

20.00: Budućnost – Igokea

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.