Selektor Kanade diže Borjana: Niko ti ne može oduzeti samopouzdanje

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 12:24

Selektor Kanade "diže" Borjana: Niko ti ne može oduzeti samopouzdanje

Bivši golman Crvene zvezde trenutno je sa selekciom čije boje brani, gde su ga dočekale lepe reči Džona Herdmana.

Milan Borjan bio je neprijatno iznenađen odlukom novog trenera Zvezde Baraka Bahara da ga marginalizuje, samim tim ga i natera da promeni sredinu, što je ovaj i učinio – naredne sezoen braniće za Slovan iz Bratislave.

Selektor Kanade Džon Herdman, za razliku od Bahara, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veruje u Borjana, a imao je i šta da kaže povodom Milanovog neočekivanog odlaska iz Zvezde.

"Niko ti ne može uzeti samopouzdanje – to možeš samo ti sam", poruka je selektora Kanađana Borjanu.

Herdman je uveren da će njegova "jedinica" brzo prevazići tranziciju koja ga je snašla.



"To je samo još jedan korak u životu heroja. Svaki junak prolazi kroz uspone i padove i tu postoji prelazni momenat gde ti se postavlja pitanje: Ko si ti, ko si zaista ti?. Sada mora da se resetuje, da napravi veliki korak i da postane heroj u novom klubu
".

Reči selektora Kanade dovoljno jako prikazuju osećaj poštovanja koje svi u reprezentaciji imaju prema kapitenu.



"Jedino mesto za koje može da bude siguran da će biti Milan Borjan je ovde, sa nama. Ovde su mu braća i prijatelji. On nije čovek koji je pretplaćen na mesto prvog golmana u reprezentaciji Kanade. On taj status zaradi na svakom treningu i okupljanju. Fascinantno je koliko je pozitivan, na koji način podiže momke, koliko je pozitivan, raspoložen. Takav je uvek. Siguran sam da ne moram da brinem o njegovom samopouzdanju. Malo se bio pokolebao, ali to je normalno. Njegov svet je bio uzdrman",
dodao je selektor Kanade.

Selekciju Javorovog lista očekuje završni turnir Konkakaf Lige nacija, a potom i najvažnije takmičenje Severne i Centralne Amerike – Gold Kup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.