Sećate li se Migela Arauha? Južna Amerika bruji o njemu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Sep.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se Migela Arauha? Južna Amerika bruji o njemu (VIDEO)

Bljesak mladog štopera

Bilo je to leto kada je Crvena zvezda tražila štopera kao Svetog Grala. Na desetina centralnih bekova su dovođenje tog leta u vezu sa prelaskom na Marakanu, a završilo se dolacima Omege Robertsa i Migela Arauha. Nijedan od njih nije ostavio dobart utisak i već posle godinu dana su završili epizode u našem najtrofjenijem klubu.

I dok o Omegi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Robertsa nema ni traga ni glasa u poslednje vreme, Migel Arauho je igrač o kojem se priča u Južnoj Americi. Momak koji na Marakani nikada nije dobio pravu šansu i ukupno je odigrao 360 minuta za crveno-bele, sada je zablistao u dresu sličnih boja.

Arauho se posle Crvene zvezde vratio u redove Alijanca Lime, jednog od dva najveća kluba u Peruu i vratio karijeru na pravi put. Postao je standardan štoper Alijance, igrao u Kopa Libertadores, debitovao i za nacionalni tim protiv Paragvaja u novembru prošle godine u jednom prijateljskom meču, a sada je oduševio zemljake u prvom ozbiljnijem ispitu.

Arauho je zablistao u kvalifikacionom duelu za Mundijal u Rusiji protiv Ekvadora. Ušao je na teren u 18. minutu i postao igrač utakmice u pobedi od 2:1. Prvom trijumfu Peruanaca u aktuelnim mundijalskim kvalifikacijama. Arauho je zamenio povređenog Abrama i do kraja meča uštopovao napadače Ekvadora Enera Valensiju, Felipea Kaiseda, Džefersona Montera



Publika u Limi je na kraju meča posebnim aplauzom ispratila Arauha, a mediji na sva zvone slavodobitno ističu da je reprezentacija dobila štopera za narednu deceniju. U anketi uglednog Komersija za igrača utakmice, čitaoci su Arauhu dali 30 odsto glasova, dok je sztrelac pobednonsnog gola Renato Tapija dobio 20 odsto glasova.

Od odlaska iz Zvezde, Arauho se oženio jednom poznatom sportskom novinarkom u domovini, a u javnosti je dobio nadimak Stric jer su ga tako prozvali saigrači zbog preozbiljnog ponašanja na terenu i van njega. U šali kažu da se ponaša kao da ima 30 godina, a ne 21.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.