Savović: Zvezda ima velike domete

Izvor: Blic, 25.Nov.2012, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savović: Zvezda ima velike domete

Košarkaši Crvene zvezde u subotu su sa 71:63 slavili protiv Cibone u Zagrebu, a jedan od najzaslužnijih za taj trijumf bio je krilni centar Boris Savović, pošto je ubacio 12 poena uz čak 14 skokova upisavši indeks korisnosti od 18.

’Crveno-beli’ su u Zagrebu došli do šeste pobede u regionalnoj ligi ove sezone, a osme u nizu što se tiče svih takmičenja u kojima učestvuju.

"Odigrali smo dosta kvalitetno i agresivno u odbrani, pa smo Cibonu spustili na mali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broj poena, posebno u prvom poluvremenu. Nametnuli smo našu igru sa mnogo kontakata, što nam u potpunosti odgovara", naglasio je Savović.

U roku od samo četiri dana, Zvezda je odigrala dve potpuno drugačije utakmice, jednu atraktivnu, protiv Sasarija u Evrokupu, a drugu tvrdu, protiv Cibone, ali je obe zasluženo završila kao pobednik.

"Za razliku od Sasarija, ovo je bila sasvim drugačija utakmica. Sa Italijanima smo odigrali napadačku utakmicu, dok ova nije baš bila lepa za gledanje, jer je ulog bio veliki. Cibona je igrala za spas, dok smo mi došli sa velikim motivom, da nastavimo niz dobrih partija i gradimo svoje samopouzdanje", rekao je Savović.

Krilni centar ’crveno-belih’, ističe da se niko u klubu ne zadovoljava onim što je do sada postignuto.

"Zvezda u ovakvom izdanju ima velike domete, ali naš primarni cilj treba da bude svaka sledeća utakmica, jer nema onih koje nisu važne. Svaka pobeda ima svoju čar i veliko značenje kako takmičarski, tako i za nas i naše navijača, koji su naša pokretačka snaga. Svi znamo da je ovo timska igra i da je na kraju tim taj koji pobeđuje. Što budemo bolji tim to ćemo imati bolje rezultate", istakao je Savović.

Naredni meč ’crveno-bele’ očekuje u sredu kada gostuju Sasariju u okviru četvrtog kola Evrokupa, dok u subotu igraju protiv Širokog u „Pioniru“.

Povezane vesti: Savović: Puni smo samopouzdanja pred duel sa Sasarijem Savović: Posle pobede nad Partizanom nisam mogao da zaspim od uzbuđenja Boris Savović: Crvena zvezda će napasti sve trofeje Boris Savović i Luka Mitrović potpisali za Zvezdu Crveno-beli do kraja sezone pod imenom Crvena zvezda DIVA!

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Savović: "Imamo velike domete"

Izvor: Sportske.net, 25.Nov.2012

Košarkaši Crvene zvezde u subotu su sa 71:63 slavili protiv Cibone u Zagrebu, a jedan od najzaslužnijih za taj trijumf bio je krilni centar Boris Savović, pošto je ubacio 12 poena uz čak 14 skokova upisavši indeks korisnosti od 18.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.