Samo uz zdravu konkurenciju do rezultata

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samo uz zdravu konkurenciju do rezultata"

Dušan Jovančić je došao ovog leta u Crvenu zvezdu kako bi pojačao konkurenciju na mestu centralnog veznog igrača, a nakon dolaska Gorana Čaušića ona je još "oštrija".

Posle tačno četiri meseca, Dušan Jovančić ponovo na "Karađorđu".

Ovoga puta zaigrao je u dresu Crvene zvezde s kojom je u Novom Sadu slavio ubedljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pobedu (4:1), a nakon meča razgovarao je sa bivšim saigračima iz Vojvodine, mada ih se mnogo u međuvremenu promenilo.

"Lepe dve i po godine sam ovde proveo, u svakom smislu bila je posebna utakmica za mene. Pokazali su večeras da su bolji tim negi što to govore bodovi, a mislim da smo mi zasluženo pobeduli. Ne mogu da ih uporedim Vojvodinu sa timom 'iz mog vremena' posle samo jednog meča, ali dobri su, mnogi su se promenili, ali sam siguran da će Veselinović kao dobar trener to uklopiti", rekao je Jovančić za naš portal posle utakmice.

Vezista je pružio i konkretan doprinos u pobedi pošto je asistirao Milanu Pavkovu za vođstvo, a potom je nad njim u finišu prvog poluvremena skrivljen jedanaesterac.

"Igrali su zgusnuto u sredini i hteli smo da se izvučemo, da ispraznimo sredinu, a potom da da provučemo lopte za dubinu - za ofanzivne vezne ili Pavkova. Voša je brzo odgovorila, srećom dali smo gol do poluvremena. Rekao bih čist penal", samouveren je bio Jovančić.

Fudbaler Zvezde je dodao i da su igrači bili "emotivno i fizički ispražnjeni" nakon meča u Salcburgu, ali da su i pored toga svesni da samo ređanje pobeda donosi titulu.

"Mnogo će nam značiti pauza. Sve utakmice su bile bitne i velikog intenziteta", rekao je Jovančić, a potom prokomentarisao "pojačavanje konkurencije" dolascima trojice igrača poslednjeg dana prelaznog roka.

I on je dobio konkurenta na mestu centralnog veznog - Gorana Čaušića.

"To je veliki motiv, ne samo meni nego svim igračima... Zdrava konkurencija je motiv da radimo bolje i igramo bolje i samo tako rezultat može da dođe", zaključio je on.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.