Sam DRŽAVNI VRH obratio se Crvenoj zvezdi, ali NE SAMO ZBOG POBEDE! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 08.Dec.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sam DRŽAVNI VRH obratio se Crvenoj zvezdi, ali NE SAMO ZBOG POBEDE! (FOTO)

Podrška!

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je FK Crvena zvezda plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope i zahvalila klubu na učešću u zajedničkoj akciji povodom globalne kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

"Transparentom na utakmici sa porukom "Stop nasilju nad ženama", prvim takvim na jednom fudbalskom stadionu, Srbiji je poslata snažna poruka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << podrške borbi protiv nasilja nad ženama. Hvala Crvenoj zvezdi što se priključila ovoj kampanji, nadam se da će se i drugi naši klubovi priključiti zajedničkim akcijama na podizanju svesti za suzbijanje nasilja nad ženama", rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz Kabineta potpredsednice Vlade.

Foto: TANJUG/ Kabinet potpredsednice Vlade Srbije/ M.Mircetic

Narandžasti transparent dugačak 17 metara sa obeležjima Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i FK Crvene zvezde i porukom "Stop nasilju nad ženama" nalazio se na istočnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" tokom sinoćnje utakmice Lige Evrope između Crvene zvezde i Kelna.

Narandžasta je zvanična boja kampanje „16 dana aktivizma" i simboliše svetlu i optimističnu budućnost oslobođenu od nasilja nad ženama i devojčicama.

Kampanja "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" obeležava se svake godine od 25. novembra do 10. decembra, u više od 100 država sveta, navodi se u saopštenju.

Kampanja je započela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.