Šakota napustio klupu Zvezde; Čović: Novi trener do kraja nedelje, očekujemo pomoć države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 13:32

Šakota napustio klupu Zvezde; Čović: Novi trener do kraja nedelje, očekujemo pomoć države

Dragan Šakota nije više trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je danas prvi čovek kluba Nebojša Čović.

"Takav je bio dogovor sa Šakotom kada je dolazio. Došao je u teškom trenutku, prihvatio nezahvalan posao, kad neki drugi nisu hteli i uradio jedan dobar posao. Zahvaljujemo mu na svemu", rekao je Čović na konferenciji za medije.

Nezvanično, Šakotu će naslediti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekadašnji kapiten Saša Obradović.

Šakota: Odlazim zadovoljan, moja misija je završena

Sada već bivši trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota rekao je da odlazi sa najlepšim uspomenama i da smatra da je njegova misija završena.

"Zahvaljujem se Zvezdi na poverenju. Za mene je ovo predstavljalo veliki izazov jer sam se vratio u klub posle mnogo godina. Bilo mi je zadovoljstvo raditi ponovo u klubu. Pre nego što sam došao ovde zahvalio sam se igračima. Hemija u ekipi nije bila sjajna kada sam došao. To smo popravili, igrači su dolazili i odlazili. Sve su to bili problemi koje inače sezona nosi. U završnici smo izgledali dobro i nismo srećni što se ovako završila sezona", rekao je Šakota.

On je dodao da odlazi sa najboljim uspomenama.

"Odlazim smatrajući da je moja misija završena. Kada neko odlazi iz sredine, to su uglavnom sukobi... Ovoga puta odlazim iz ekipe i nastavljam da navijam za klub. Sa najboljim uspomenama odlazim iz kluba", istakao je Šakota i dodao da je bilo nekih problema, posebno apsotrofirajući situaciju sa Filipom Čovićem, zbog koje je plejmejker na kraju prešao u FMP.

Čović: Novi trener do kraja nedelje, očekujemo pomoć države

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović zahvalio se Draganu Šakoti, otkrio da je iskusni stručnjak trener sa kojim je imao najbolju saradnju i dodao da će novi šef struke biti poznat do kraja nedelje.

Na pitanje da se spekuliše da će to biti nekadašnji kapiten Saša Obradović, koji je već stigao u Beograd, Čović kaže da mu je zadovoljstvo kada javnost ima čime da se bavi.

"Kada bude, nećemo kriti, zakazaćemo konferenciju za medije. Video sam preuranjenu kampanju pre jedno mesec dana za drugog trenera. U svakom slučaju biće završeno do kraja nedelje", rekao je Čović i dodao: "Zvezda se neće srušiti dok ja ne odem u penziju".

On je otkrio da je klub zbog pandemije korona virusa i prekida sezone izgubio značajna finansijska sredstva.

"Zvezda je pretrpela udar od 2,3 miliona evra do sada. Koliki će budžet biti zavisi od sponzora. Biće specifična sezona, očekujemo pomoć od naše države. Nismo nezahvalni, ali u ovakvim situacijama verujem da ćemo naići na razumevanje", poručio je Čović.

On je istakao da je situacija sa igračkim kadrom dobra, da je logično da nekima ističu ugovori i najavio da će se "roster" praviti u dogovoru sa novim trenerom.

Čović je ponovio da mu je žao što se sezona nije završila na terenu i jasno rekao da je, zbog forme tima, uveren da bi Zvezda odbranila trofeje u ABA i Superligi, a samim tim i obezbedila Evroligu.

"Nemamo nikakav osećaj da nam je nešto poklonjeno. Da li je to umetnost ili nije, zaključite sami. Napravili smo ono što su naši cijevi u okolnostima u kojima smo bili - istakao je Čović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.