Šakota debitovao pobedom – Zvezda stotkom srušila Mornar

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šakota debitovao pobedom – Zvezda "stotkom" srušila Mornar

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mornar iz Bara rezultatom 105:82 u poslednjoj utakmici osmog kola ABA lige.

Zvezda se posle poraza u "večitom" derbiju vratila na pobednički kolosek i ubedljivom pobedom uspešno završila duel sa ekipom Mornara.

Već od samog starta je bilo jasno da je Zvezda "naoštrena" ušla u ovu utakmicu i brzo postigla 4 poena, da bi Mornar odgovorio preko Bjelice i Nidama i to je bio jedini momenat u kom je Mornar vodio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Gosti iz Bara su u prvom kvartalu ubacili svega 9 poena, dok je Zvezda bila odlična, pre svega u šutu spolja i postigla čak 28 poena, što joj je donelo nešto mirniji nastavak susreta. U toj drugoj četvrtini smo videli da je Zvezda igrala dosta rasterećenije, pa je i pogađala u serijama.

Mornar je nekako uspeo da spreči ubedljivije vođstvo Zvezde i na poluvreme otišao sa 13 poena zaostatka. Odmah po početku drugog poluvremena usledila je "rafalna paljba" Mornara, četiri pogođene trojke za 2 minuta i spuštena prednost Zvezde sa 19 na 12 poena razlike.

Zahvaljujući Beronu, Laziću i Braunu, crveno-beli ponovo prave seriju, vraćaju svojih 19 poena prednosti i teraju Mornar da potroši još jedan tajm-aut. Pred kraj ovog perioda, šou je ukrao Džejkob Pulen. Za manje od dva minuta je uspeo da ubaci 11 poena i da unese malo neizvenosti u ovaj susret.

Ipak, Dragan Šakota je znao kako da odgovori na ovu postavku igre izabranika Mihajla Pavićevića i uz malo dobre odbrane i dobrih izbora šuta na ofanzivnim posedima, crveno-beli stižu do ubedljive pobede rezultatom 105:82.

Najefikasniji pojedinac bio je Džejkob Pulen sa 22 poena, a ispratio ga je Milko Bjelica sa 16. U pobedničkim redovima, Odžo i Lazić po 13 poena, 12 je postigao Čović, 11 Dženkins, a po 10 zabeležili su Braun i Gist.

Utakmicu između Crvene zvezde i Mornara mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SJAJAN POVRATAK ŠAKOTE NA KLUPU ZVEZDE: Crveno-beli stotkom PREGAZILI Mornar sa novim-starim trenerom!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2019

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mornara u Pioniru sa 105:82 u meču 8. kola regionalne ABA lige.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.