Šakota: Stvar karaktera; Štimac: Doživeo sam deža vi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2020, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šakota: Stvar karaktera; Štimac: Doživeo sam "deža vi"

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da je sjajan preokret za pobedu protiv Asvela stvar karaktera ekipe.

Zvezda je u nastavku nadoknadila minus 21 i stigla do četvrte uzastopne pobede u Evroligi.

"Sve je bilo pogrešno do poluvremena. Nismo imali brzinu. U drugom delu smo sve promenili u svojoj odbrani i pojačali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brzinu u odbrani. Zaustavili smo sve i kontrolisali smo utakmicu, pa smo se vratili. To je pokazatelj karaktera, koji je veoma važan u ovim utakmicama. Iznenadili su nas energijom koju su imali od početka. Bili su veoma, veoma agresivni. Pobedili su nas u svakom bloku. Kasnili smo. Ali, posle toga smo shvatili kako je trebalo da igramo i sve je bilo u redu", izjavio je trener Crvene zvezde.

Jedan od junaka velike pobede bio je i Vladimir Štimac, koji je u "igri brojki"praktično ponovio učinak ostvaren pre nekoliko nedelja kada je u dresu Fenerbahčea takođe sa 21poenom izborio epitet igrača utakmice:

"Doživeo sam "deža vi" večeras jer sam bio na ovom istomparketu pre nekoliko nedelja.. Asvel je odlična ekipa koja je igrala snažno na ovoj utakmici, ali smo mi uspeli da pobedimo. Vratili smo se iz vrlo teške situacije i preokrenuli ceo tok utakmice. Definitivno smo morali da šutiramo bolje slobodna bacanja jer bismo tako izbegli ovu dramu na kraju. Sada nas čekaju nas dve teške utakmice kod kuće sledeće nedelje. Očekujem da će navijači biti uz nas", poručio je u petak sjajni Vladimir Štimac.

Pre odlučujuće trojke Kevin Panter je izgubio važnu loptu, ali se iskupio trojkom dve sekunde pre kraja.

"Bilo je sjajno! Toliko sam poludeo zbog izgubljene lopte...Moram da pohvalim ceo tim. Vratili smo se iz minusa od 21 razlike, borili smo se i izborili, pa je sve završeno u četvrtoj četvrtini. Jednostavno, ponosan sam. Ovo je bila pobeda koja nam je bila baš potrebna", poručio je Panter.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.