Šakota: Nismo mogli da pređemo centar, kao da smo igrali rukomet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2020, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šakota: Nismo mogli da pređemo centar, kao da smo igrali rukomet

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, posle poraza u Beogradu od Albe u Evroligi, rekao je da njegov tim ispustio priliku za pobedu u finišu meča, ali da ne može da zameri ništa svojim igračima.

"Očekivali smo tešku utakmicu, drugu u dva dana. Imali smo u finišu šansu za pobedu. Sa manjkom energije, tako je, kako je", rekao Šakota na konferenciji za medije posle meča.

Istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da ne može ništa da zameri svojim igračima.

"Ne bežimo od toga da smo odigrali loše u završnici. Trebalo bi da budemo zadovoljni prvim delom. Kontrolisali smo ritam. U drugom delu se očigledno radilo o onom što želite ili ne želite da shvatite, ali ostali smo bez igrača i energije. Nema benzina, ne ide auto. Da kritikujemo ko ima manje snage ili više? Prošli put sam pogrešno rekao, Žalgiris je imao četiri dana do naše utakmice, a Alba tri i lagano putovanje iz Atine. Kompletno drugačija priprema i pristup. Nama fale igrači i nemamo energije", rekao je Šakota i dodao:

"Imamo to što imamo. Nismo prešli centar, kao da smo igrali rukometnu utakmicu. Nije stvar u tome 'hoću-neću', već 'ne mogu'. Koji savet da dam, kakva akcije, kad ne mogu da prođu? Ova dupla nedelja nas je pokisla skroz i zbog problema sa povredama i bolesti. Igramo sa više problema nego drugi".

Trener košarkaša Albe Aito Garsija Reneses rekao je da zadovoljan trijumfom ostvarenim u Beogradu.

"Srećan sam zbog pobede, bili smo bolji u drugom poluvremenu za razliku od prvog. Igrali smo lošu odbranu, nije bilo agresivnosti, imali smo loše procente šuta za tri poena. Sve to smo popravili u drugom poluvremenu", rekao je trener Albe.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šakota: Koja kriza? O čemu pričaš?

Izvor: B92, 18.Jan.2020

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde, rekao je da ne postoji kriza rezultata i da su porazi u Evroligi nešto što se događa...Crveno-beli su izgubili dva uzastopna meča pred domaćom publikom i posle dvadeset odigranih utakmica ima skor 9/11...Novinar je Šakotu pitao i eventualnoj krizi i to se nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.