Sa Pintu: Tužan dan za mene

Izvor: B92, 19.Jun.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Pintu: Tužan dan za mene

Odlazeći trener fudbalera Crvene zvezde Rikardo sa Pintu rekao je da mu je bilo izuzetno teško da podnese ostavku.

On je međutim dodao da je bio prinudjen na taj potez, pošto klub nije uradio ništa da promeni veoma lošu situaciju u kojoj se nalazi na svim nivoima.

"Ovo je veoma tužan dan za mene, jer sam zajedno sa pomoćnikom Mutinjom doneo odluku da napustim klub. To nije nešto što sam želeo kad samo dolazio u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvenu zvezdu."

"Ovde sam došao da odradim dobar posao i osvajam trofeje. Imao sam viziju i osećao sm snagu. Kada sam na kraju sezone odlazio u Portugaliju dao sam klubu dduvoljno vremena da stvori sve potrebne uslove, a tu ne mislim samo na igrački kadar. Ti uslovi nisu stvoreni iz mnogo razloga i ja sam morao da budem pošten prema samom sebi. Možda je ovako najbolje za sve, jer je trenutno nemoguće raditi u ovakvim uslovima", rekao je Sa Pintu novinarima na Marakani, nakon sastanka sa predsednikom Draganom Džajićem, na kojem ga je obavestio o odluci da podnese ostavku.

Portugalac je u sredu ujutro uoči treninga tu informaciju prvo saopštio igračima.

On je pre dva dana na početku priprema priznao da je nezadovoljan stanjem koje je zatekao po povratku sa odmora i činjenicom da se ne zna sa kakvim timom će crveno-beli ući u novu sezonu.

Sa Pintu je u Zvezdu došao u martu kao naslednik Aleksandra Jankovića, u trenutku kada je ekipa zaostajala 11 bodova za Partizanom. Za kratko vreme stabilizovao je igru, "vezao" je osam pobeda i došao na samo dva boda zaostatka u odnosu na večitog rivala. Ipak, 18. maja u večitom derbiju Zvezda je izgubila od Partizana sa 1:0 i šestu godinu zaredom ostala bez titule državnog prvaka.

Pre crveno-belih, Sa Pintu je trenirao Sporting iz Lisabona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.