MLADOST NALJUTILA ZVEZDU, PA ZAŽALILA: Crveno-beli spakovali tri gola za šest minuta, Katai ponovo pleše

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2021, 19:38

MLADOST NALJUTILA ZVEZDU, PA ZAŽALILA: Crveno-beli spakovali tri gola za šest minuta, Katai ponovo pleše

Magiko upisao dve asistencije.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana u utakmici 28. kola Superlige rezultatom 4:1 (3:1). Ovo je izabranicima Dejana Stankovića 16. uzastopna pobeda posle koje su ponovo stekli devet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala - ekipu Partizana.

Počelo je u znaku domaćih, inicijativa crveno-belih koja je počela od samog starta nije urodila plodom. Pritisak aktuelnog šampiona Srbije je bio sve manji, a upravo u tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << periodu usledio je šok! Igrao se 34. minut kada je Saša Jovanović istrčao više 50 metara i maestralno „bocnuo“ preko Milana Borjana koji je bio nemoćan.

Pogodak bivšeg fudbalera Kordobe i Deportiva kao da je razljutio Aleksandra Kataija i družinu koji su ponovo ubacili u brzinu više. Ovakav pristup dao je rezultat u 39. minutu. Gelor Kanga je odlično centrirao iz desnog ugla, a Nemanja Milunović je nebeskim skokom doneo izjednaćenje.

Samo 60 sekundi kasnije Zvezda je preokrenula! Jedan odbitak je stigao do Kange koji snažno, sa 10-tak metara, matira Maksima Milovića.

Tačku na pravi šou u prvom poluvremenu stavio je Milan Pavkov u 45. minutu. Visoki napadač je posle kornera Kataija ramenom zatresao mrežu Lučanaca. Na semaforu našeg najvećeg stadiona pisalo je 3:1.

Drugo poluvreme odigrano je u znatno slabijem ritmu. Domaćin je u potpusnosti kontrolisao igru, a jedini pogodak viđen je u 51. minutu. Katai je sjajno nanizao nekoliko fudbalera Mladosti i kao na tacni uposlio Veljka Nikolića. Mladom vezisti nije bilo teško da postavi konačnih 4:1.

Pored nove ubedljive pobede, Delije posebno raduju sve bolje partije Magika, koji se polako, ali sigurno, vraća u prepoznatljivu formu. Večeras je zabeležio dve asistencije.

Crvena zvezda je novom pobedom ponovo stekla +9 u odnosu na Partizan, crveno-beli su sakupili 80 bodova. Mladost je na trinaestoj poziciji sa 33 osvojena boda.

Stanković je rešio da na teren od prvog minuta istrče sledeća jedanaestorica fudbalera:

Borjan (G) - Gajić, Milunović, Degenek, Gobeljić - Petrović, Kanga,Gavrić, Katai, Ivanić - Pavkov

Domaćin će na klupi imati samo sedmoricu igrača (što zbog povreda, što zbog zdravstvenih razloga i koronavirusa): Popović (G), Odada, Falćineli, Nikolić, Srnić, Vukanović i Krstović.

⭐️ STARTNA POSTAVA ⭐️

🔴⚪️ #fkcz #czvmla pic.twitter.com/URXRxEeXVg

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) March 20, 2021

Gosti koje sa klupe predvodi Darko Rakočević igraju u sledećem sastavu:

Milović (G) - P. Jovanović,Marković, S. Jovanović, Mićević, Baha, Ožegović, Cvetković, Leković, Ješić, P. Jovanović, Odita.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.