STIŽE BARSA: Sferopulos o Teodosićevom stanju, Majku Tobiju i praćenju njegovog plana

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2024, 17:21

STIŽE BARSA: Sferopulos o Teodosićevom stanju, Majku Tobiju i praćenju njegovog plana

Težak zadatak za Crvenu zvezdu.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da će njegova ekipa timskom igrom pokušati da pobedi Barselonu u meču 25. kola Evrolige.

- Igramo protiv kvalitetnog protivnika, znamo koliko je Barselona opasna kao tim. Imaju mnogo igrača koji su na visokom nivou i mogu odlično da igraju. Zato moramo biti veoma koncentrisani da pratimo naš plan, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pokušamo da poremetimo njihovu igru, da pročitamo šta će nam dati - rekao je Sferopulos.

Naglasio je da je za njega veoma važno da se Zvezda suoči sa Barselonom kao tim.

- Za mene je veoma važno da se suočimo s njima kao tim, jer ako se fokusirate na dva ili tri igrača, neko drugi može da vas “ubije”. Zato moramo da se suočimo svi zajedno kao ekipa i to je ono što ćemo pokušati da uradimo sutra, da timskom igrom pokušamo da stignemo do pobede. Najvažnija stvar je pokazati svima da želimo da pobedimo više od njih. I ako se borite za svaku loptu više od njih, onda pokazujete da želite utakmicu više i pobedićete.

Grčki trener je otkrio i da se Miloš Teodosić oseća sve bolje i da uprkos malom bolu može da igra. Dodao je da je tačno da je poslednja utakmica protiv Barselone bila veoma tesna i da je rešena u poslednjem minutu, ali je naveo da je Zvezda u prvoj rundi protiv Barselone imala "neke loše trenutke" u kojima nije imala šansu da stekne dvocifrenu prednost.

- Posle toga smo se dvaput vratili i bili smo u igri do poslednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da pratimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica bila je rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Tako da mislim da su naši igrači spremniji da prate plan i budu mnogo bolji i konstantniji u ovoj utakmici od 40 minuta.

Naveo je i da je važno to što je Majk Tobi posle nekoliko mečeva dobio priliku i odlično se pokazao protiv Valensije.

- To je veoma važno, veoma je važno da svi igrači budu spremni kad god timu zatrebaju, kad god meni zatrebaju. To je najvažnije, da kad god je timu potreban svaki igrač, on mora da bude spreman. S ovim mentalitetom, svi igrači moraju biti spremni, bez obzira koliko ste igrali u prethodnoj jednoj ili dve ili tri poslednje utakmice. Morate biti spremni za sledeću ili posle sledeće. Tako s ovim mentalitetom održavamo čitav tim na najvišem nivou i svi su spremni da pomognu timu da postigne zajedničke ciljeve – napomenuo je Sferopulos.

Duel Crvene zvezde i Barselone na programu je u petak u 20 časova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.