Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2021, 22:46

STATISTIKA: Pobeda sa tri trojke i 53 odsto sa linije penala

Košarkaši Crvene zvezde ponovo odbranom samleli rivala, iako su na trenutke igrali sjajno i na protivničkoj polovini

Napadački je Zvezda u Sankt Peterburgu odigrala na granici ovosezonskog proseka u Evroligi (70,1 poen po meču pred duel sa Zenitom), ali to je zbog sjajnog defanzivnog izdanja bilo i više nego dovoljno za trijumfa - 69:58.

Mora se priznati da je i Zenit odigrao jako loše. Trener Ćavi Paskval je posle susreta istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su njegovi puleni odigrali i najgori meč u sezoni. Ipak, Zvezdin defanzivni zid je bio na visokom nivou, udario je ruski tim u najbolju odbranu Evrolige i slupao se.

Povremeno je Zvezda delovala sjajno u napadu, što se oslikava kroz broj postignutih poena iz reketa, takozvanih "lakih". Od 26 ubačenih dvojki, samo dve nisu postignute u blizini obruča. Crveno-beli su za dva šutirali sa 57,8 odsto preciznosti, ali je ponovo drhtala ruka u šutu sa distance. Svega tri ubačene trojke iz 14 pokušaja (21,4 odsto). Bilo je problema i na liniji penala, srećom, nisu imali veći uticaj na razvoj situacije na terenu. Sa samo 53,3 odsto uspešnosti su puleni Dejana Radonjića pogađali penale.

Imao je srpski šampion i dva skoka više od rivala (31:29) i šest asistencija više (15:9) - što čini se više govori o lošem izdanju Zenita. Čak 16 izgubljenih lopti nisu za pohvalu, ali se mora dodati da je najveći broj grešaka napravljen u trećoj deonici i samom finišu susreta, kada je sve bilo gotovo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.