SL: Zvezdina 13. u nizu za +17

Izvor: B92, 31.Okt.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Zvezdina 13. u nizu za +17

Crvena zvezda nastavila je sa impozantnom serijom pobeda, pošto je savladala OFK Beograd 4:1 (1:0) u 16. kolu Superlige Srbije.

Ekipa Miodraga Božovića upisala je 13. uzastopni trijumf, pa sada ima 17 bodova više od drugoplasiranog čačanskog Borca, a čak 19 od Partizana i Čukaričkog, koji svoje susrete igraju u nedelju.

Sa druge strane, ’Romantičari’ su posle 11. poraza 12. na tabeli sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 15 osvojenih bodova.

Duel na našem najvećem stadionu počeo je posle minuta ćutanja za legendu srpske i svetske košarke Ranka Žeravicu, koji je ranije tokom dana sahranjen u Aleji velikana na Novom groblju.

Crveno-beli nisu odigrali baš najbolje u prvih 45 minuta, ali je velikog udela u tome imao pomoćni arbitar koji je u čak pet navrata mahao nepostojeće ofsajde.

Uskoro opširnije...

Trener domaćih Miodrag 'Grof' Božović bio je primoran da napravi nekoliko izmena u startnih jedanaest, pošto najbolji strelac i asistent Superlige Aleksandar Katai (12 golova, osam asistencija) ima 'parne' kartone, dok je Srđan Plavšić na klupi zbog lakše povrede. Njihova mesta zausteli su Bruno Matos, odnosno Mihailo Ristić.

Gosti sa Karaburme odlučili su se za totalnu defanzivu od samog starta, pa je Zvezda bez većih problema uspostavila očekivanu inicijativu, kontrolisala je posed i počela da preti. Prvu šansu na meču imao je Lućo Ibanjes u šestom minutu, posle duge lopte sa sredine terena, ali je njegov lob glavom sa ivice kaznenog prostora ipak bio zamalo prejak.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu, da bi novu priliku imao Ugo Vieira. Portugalac je bez faula oduzeo loptu rivalu, povukao je ka golu, ali je Čupić bio dobro postavljen i bez većih problema zaustavio udarac sa distance.

Brazilac Matos delovao je najagilnije od starta meča, a malo je nedostajalo da u 12. minutu upiše i prvu asistenciju. Međutim, njegov veoma dobar pâs ka Vieiri, koji je izašao sâm na gol gostiju, 'poništio' pomoćni arbitar ispod istočne tribine – mašući ofsajd iako je Ignjatijević bio najbliži svom golmanu. Sličnu situaciju videli smo i šest minuta kasnije, samo što je ovoga puta u 'nepostojećem' ofsajdu bio Ibanjes.

Prvu priliku OFK Beograd imao je u 22. minutu, posle faula Vukašina Jovanovića, ali je udarac Cuckića sa 18 metara od gola bio neprecizan. Usledio je odgovor domaćina i najbolja šansa u prvom delu igre, međutim Ristić je dao sebi predugačak for i tako upropastio sjajnu loptu u prostor od strane Vieire.

Nije Zvezda prestajala s napadima, da bi u 30. minutu Srđa Knežević posle oštrog starta nad Marku Grujiću najpre dobio žuti karton. Nastavio je bivši defanzivac Partizana raspravu sa glavniim arbitrom Dejanom Filipovićem, koji nije imao drugog izbora nego da mu posle niza psovki i uvreda pokaže mu direktan crveni karton i pošalje ga u svlačionicu.

Lider Superlige pojačao je pritisak u preostalih petanestak minuta prvog poluvremena, a ponovo je bilo opasno u 38. minutu, posle nove kombinacije Vieire i Matosa na levom boku, ali je udarac Brazilca sa sedam-osam metara bio traljav i neprecizan.

Ipak, nisu crveno-beli odustajali, a takav pristup isplatio im se u samom finišu prvog dela igre. Bruno Matos je sjajno probio po levom boku u 44. minutu, stigao do gol-aut linije i poslao idealan centaršut na drugu stativu – odakle je Slavoljub Srnić lako glavom postigao pet pogodak u sezoni – 1:0.

Postigla je Zvezda do odlaska na odmor još jedan gol, ponovo je strelac bio Srnić na odličnu asistenciju Mičela Donalda, ali je pomoćni arbitar pet put u prvom poluvremenu doneo pogrešnu odluku i signalizirao ofsajd.

Nije Zvezda promenila pristup ni u nastavku susreta, a prvu priliku na startu drugih 45 minuta propustio je Vieira, pošto je iz izgledne pozicije, sa samo pet metara iskosa, šutirao pored stative.

Ipak, mogli su gosti sa Karaburme do izjednačenja gotovo ni iz čega u 58. minutu, kada je pogrešio golman domaćina. Kahriman je loše ispucao loptu, pa je ona došla tačno do Damjanovića na dvadesetak metara od gola, ali je Kahriman uspeo da se ispravi i izbaci pokušaj loba u korner.

Kako to obično biva, kazna je stigla samo 180 sekundi kasnije. Zvezdina deca, Ristić i Jovanović razmenili su dupli pâs, pošto je štoper crveno-belih presekao napad OFK, da bi zatim Jovanović u stilu napadača, rutinski sa ivice peterca, poslao loptu u dalji ugao – 2:0.

Pritisak Zvezde nije jenjavao, zbog brojčane nadmoći lako su domaći dolazili do prilika za pogodak, a već u 64. minutu susret je bio rešen.

Drugi put na meču je saradnja Srnića i Matosa donela je pogodak, ovoga puta Brazilac je sa levog boka poslao pravovremeni pâs na ivicu peterca, odakle je Slavoljub skreće u mrežu – 3:0.

Nedugo zatim, viđene su i prve izmene na obe strane. Dragoljub Bekvalac izvao je Ostoju Stjepanovića i uveo Aleksandra Pejovića, dok je Božović umesto Ristića na teren poslao Luku Jovića.

U međuvremenu, novu priliku da prekine mali post i postigne pogodak propustio je Ugo Vieira, kada je u 70. minutu pokušao petom posle akcije na desnom boku, ali je njegov udarac ipak bio previše slab.

Ipak, uspeo je Portugalac da se ispravi deset minuta kasnije i potvrdi 13. uzastopnu pobedu svog tima. Luka Jović je prošao po levom boku, ušao u kazneni i nesebično proigrao usamljenog Vieiru koji sa pet metara lagano pogađa praznu mrežu – 4:0.

Napadi Crvene zvezde nisu prestajali sve do poslednjeg zvižduka, izveli su crveno-beli i prva dva kornera u samom finišu, ali su golman Čupić i gosti sa Karaburme ipak uspeli da izbegnu 'petardu' na gostovanju na našem najvećem stadionu. Šta više, Marko Simić je u 90. minutu iskoristio kašnjenje Marka Petkovića da postigne počasni pogodak, posle asistencije Damjanovića, i postavio konačan rezultat susreta – 4:1.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.