SFEROPULOS PRED BASKONIJU: Potrebna nam je podrška navijača

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 18:44

SFEROPULOS PRED BASKONIJU: Potrebna nam je podrška navijača

Trener Crvene zvezde sutra će odlučiti da li će igrati Džavonte Smart.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas u Beogradu da će "crveno-beli" morati da imaju dobar pristup na meču sa Baskonijom i dodao da je njegovom timu potrebna podrška navijača na meču 22. kola Evrolige. Košarkaši Crvene zvezde dočekaće sutra od 19 časova u Štark areni ekipu Baskonije u 22. kolu Evrolige. Baskonija je na desetom mestu na tabeli Evrolige sa 11 pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i 10 poraza, dok je Crvena zvezda na 13. poziciji sa skorom 9/12.

 - Igramo protiv tima, koji igra odlično na gostovanjima i ima odličan skor. Ako ne budemo sa dobrim pristupom, neće biti dobro. Moramo da prihvatimo da se suočavamo sa njima kao timom, nevezano za to ko su im najbolji košarkaši poput Markusa Hauarda - rekao je Sferopulos na konferenciji za medije u Beogradu.

On je naveo da je novi košarkaš Crvene zvezde Džavonte Smart održao prvi trening sa timom.

 - Ovo je njegov prvi trening, sutra je prva utakmica. Verujem u njega, sjajan je igrač, ali moramo da imamo strpljenja za njega. Biće mu potrebno vreme da se prilagodi, naročito na početku, mora da nađe ritam. Sutra ćemo da odlučimo da li će da igra, ali ima šanse, trenira, spreman je. Večeras ću da vidim kako će da izgleda na treningu, kao i sutra i onda ćemo doneti odluku. On je sjajan šuter i odličan je u odbrani, pomoći će nam u svim aspektima - dodao je trener Crvene zvezde.

Ekipu Baskonije predvodi bivši trener Crvene zvezde Duško Ivanović.

 - Ivanović zna igrače, ali stvar je da on ne igra utakmicu. Sa jedne strane ste u pravu, sa druge strane imamo plan šta ćemo da radimo, ali sigurno da on pamti neke stvari iz perioda kada je bio tu - naveo je Sferopulos.

On je istakao da Crvena zvezda mora da odigra dobru odbranu.

Košarkaši Baskonije sjajno pogađaju sa distance, ako nađu ritam, ne samo sa distance, mogu mnogo da trče i da prave problem svim rivalima, moramo da budemo dobri u odbrani - naglasio je Sferopulos.

Trener Crvene zvezde je naveo da napreduje oporavak Nemanje Nedoviće i Nikole Topića. On je pozvao navijače "crveno-belih" da podrže tim.

 - Želim da kažem i da će navijači doći i da će biti puno, to nam je mnogo bitno. Podrška nam je potrebna, jer moramo da idemo meč po meč, previše je rano da mislimo na druge utakmice. Sutra svi zajedno, i tim i navijači, moramo da mislimo samo na ovu utakmicu, a ne o budućnosti - zaključio je Sferopulos.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.