SADA JE SVE JASNO: Čović OBJASNIO kolike su plate u Zvezdi i kolika su NAJVEĆA primanja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 11:00

SADA JE SVE JASNO: Čović OBJASNIO kolike su plate u Zvezdi i kolika su NAJVEĆA primanja!

Crveno-beli stvaraju moćan tim.

Više puta se prethodnih dana "šuškalo", a na sednici Skupštine Košarkaškog kluba Crvena zvezda sada je i potvrđeno: šampion Srbije imaće u narednoj sezoni za 30 posto manji budžet nego prethodne takmičarske godine!

Trener Radničkog iz Niša Radoslav Batak najavio je da će danas (19.00) na Marakani izvesti kombinovani sastav, što bi Zvezdi trebalo da dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << olakša posao. Kec je 1,20, a Dupla pobeda (pobeda domaćina u oba poluvremena gledajući ih kao odvojene događaje) 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Radnički Niš.

Ovakav argument, ipak, ne menja očekivanja zvezdaške javnosti koja se nada da će posle dolaska Džona Lojda, Lendrija Noka, Lengstona Hola, Duopa Rita, Korija Voldena i Marka Simonovića, na Malom Kalemegdanu strahovati mnogi evroligaši, kao i da će Obradovićev tim odbraniti prsten u ABA ligi, posle prekinute sezone izazvane pandemijom koronavirusa.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović odgovarao je za "Danas" na brojne tema, a jedna od onih koje zanimaju pristalice crveno-belih je sa kolikim budžetom će srpski šampion napasti evroligaške rivale, kao i kolike su plate najplaćenijih igrača.

- Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona evra neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće - rekao je Nebojša Čović.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je ponovio da branilac titule ne može uopšte da se meri sa bogatim evroligašima, ali da to ništa nije novo.

- Crvena zvezda je navikla sa posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona evra. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje.

Čović je transparentno otkrio i koliko će Zvezda trošiti na plate igračima, predsednik Crvene zvezde je naglasio da klub mora da poštuje preporuke Evrolige.

- Govorimo o preporuci Evrolige koju je Crvena zvezda poštovala i poštovaće u budućnosti. Otprilike, tri miliona evra trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti 400.000 dolara, tačnije između 350.000 i 400.000 hiljada, a najmanja 70.000 evra, odnosno između 50 i 70 - istakao je Nebojša Čović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ĆAO, NEMA VIŠE: Mažić ŠOKIRAO ceo svet! Ovakvu odluku niko nije OČEKIVAO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020

Najbolji srpski sudija iznenadio...Srpski sudija Milorad Mažić završio je karijeru, prenosi Sportski žurnal. Proslavljeni arbitar više neće deliti pravdu i od danas će biti zadužen za organizaciju i kadriranje unutar kiparskog saveza, gde ga očekuje vodeće mesto unutar kiparske sudijske organizacije...Trener...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.