(S)umorna Zvezda

Izvor: MVP.rs, 24.Mar.2016, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(S)umorna Zvezda

Crveno-beli su poraženi u Krasnodaru.

Serija teških i važnih utakmica bila je najveći protivnik Crvene zvezde Telekom na gostovanju u Krasnodaru. Manje od 48 sati nakon izuzetno važne pobede nad Cedevitom u Zagrebu, kojom je srpski šampion obezbedio nastup u finalu plej-ofa ABA lige, a verovatno i naredne godine u Evroligi, usledio je daleki put u Krasnodar i meč sa odličnom Lokomotivom Kubanj. Takav razvoj situacije nikako nije išao na ruku crveno-belima. Snage za otpor >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << izuzuzetno moćnoj ruskoj ekipi bilo je za nepunih 20 minuta. U drugom poluvremenu postojao je samo jedan tim, što se i oslikalo na konačnom rezultatu. U 12. kolu TOP 16 faze Evrolige, Lokomotiva Kubanj je nanela peti poraz srpskom šampionu slavivši sa 86:62.

Dobar start utakmice Crvena zvezda je brzo anulirala serijom izgubljenih lopti, što je Lokomotiva iskoristila i preko raspoloženog Entonija Rendolfa stigla do prednosti. Američki krilni centar je bio nerešiva enigma za odbranu crveno-belih, pa je sa devet poena u prvih 10 minuta igre bio najzaslužniji za prednost svoje ekipe nakon tog perioda igre - 19:15.

Ulaskom Marka Gudurića i Vladimira Štimca, Zvezda je vratila željenu energiju i stigla do prednosti. Međutim, očigledno je bilo da snage za žešći otpor favorizovanoj Lokomotivi neće biti. Naporan raspored i serija jakih mečeva uticala je i na umor pulena Dejana Radonjića, koji se oslikavao u velikom broju izgubljenih lopti i dekoncentraciji u oba smera, posebno na polju odbrane. U finišu druge deonice proradila je dalekometna paljba domaće ekipe. Čak četiri napada uzastopno završena su pogocima van linije 6.75 metara, a na to se nadovezao i Malkolm Dilejni sa poenima uz dodatno slobodno bacanje. Uprkos sasvim solidnoj igri, neračunajući 10 izgubljenih lopti, Crvena zvezda je na poluvremenu imala dvocifreni zaostatak - 45:35.

Već tada se moglo naslutiti da će trijumf u ovom meču odneti domaći tim. Ako je i bilo kakve sumnje otklonjena je na startu treće četvrtine. Popularni "lokosi" nisu obarali ritam. Štaviše, pojačavali su i u odbrani, a i u napadu. Gostujući košarkaši jednostavno nisu imali rešenja za usku odbranu, koja je u potpunosti odsekla iz igre Majka Cirbesa. Sa druge strane, odličnu rolu u fazi napada odigrao je Rajan Brokof, posle čije trojke je ruski tim do[ao do 18 poena viška. Raspoloženi Gudurić je jedini uspevao da nanese štetu domaćinu, ali je na njegovu trojku redovno stizao odgovor, poslednji put od strane Rendolfa, na šta se nadovezao i Brokof slobodnim bacanjima za 66:49 na kraju treće deonice.

U poslednjem kvartalu četu Jorgosa Barcokasa predvodili su Jevgenij Voronov, kao i Kris Singlton, koji su bili prosto nepogrešivi. Vasilije Micić i Stefan Jović nikako nisu uspevali da povežu konce u napadu svog tima, pa se sve svodilo na individualnu igru Tarensa Kinzija, koji se prilično ispromašivao. Prednost domaćih je konstantno rasla sve do maksimalnih 27 razlike, koliko je bilo u poslednjem minutu susreta. Konačan rezultat postavio je Marko Simonović, trojkom u poslednjoj sekundi - 86:62.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Singlton i Rendolf sa po 17 poena, Brokof je postigao 11, dok je najkorisniji igrač susreta bio Malkolm Dilejni, koji je meč završio sa 12 poena, četiri skoka, devet asistencija i isto toliko iznuđenih prekršaja. U redovima srpskog prvaka najefikasniji je bio Marko Gudurić sa 13 poena. Dvocifren košgeterski učinak imao je i Kinzi (10p), dok je centarski par bio najkorisniji. Vladimir Štimac je ostvario devet poena, pet skokova i indeks uspešnosti 17, dok je Cirbes imao sedam poena i osam uhvaćenih lopti za valorizaciju 14.

Nakon ovog trijumfa košarkaši Lokomotive Kubanj najbliži su drugoj poziciji u grupi E. Do kraja TOP 16 faze preostaju im dva duela u kojima su veliki favoriti. Najpre dočekuju Unikahu, a potom gostuju Darušafaki Doguš. Sa eventualna dva trijumfa u tim susretima definitivno će ostati odmah iza Fenerbahčea. Crveno-beli, uprkos porazu, nemaju mnogo razloga za tugu. I dalje sudbinu drže u svojim rukama i jedan trijumf u poslednja dva kola omogućio bi im plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu. Meč lopta je već naredne nedelje, kada u "Kombank arenu" stiže ekipa Darušafake.

Lokomotiva Kubanj - Crvena zvezda Telekom 86:62 (19:15, 26:20, 21:14, 20:13)

Lokomotiva Kubanj: Dilejni 12 (9as), Singlton 17, Rendolf 17, Drejper 3, Klaver 8, Džening 9, Koljuškin, Balašov, Voronov 7, Zubkov, Šukovcov, Brokof 11. Trener: Jorgos Barcokas

Crvena zvezda Telekom: Kinzi 10, Rebić, Dangubić 2 (5sk), Lazić 2, Simonović 6, Gudurić 13 (4as), Jović 2, Miler 6, Cirbes 7 (8sk), Štimac 9 (5sk). Trener: Dejan Radonjić

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.