Rutinska pobeda Zvezde u Valjevu

Izvor: B92, 22.Maj.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinska pobeda Zvezde u Valjevu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac 78:56 u Valjevu u meču petog kola A grupe Superlige Srbije.

Crveno-beli već su obezedili prvu poziciju na tabeli, pred početak polufinalne serije u kojoj će se sastati sa Mega Leksom.

Metalac je ostao na jednom trijumfu. Ranije u nedelju, u okviru A grupe FMP je deklasirao Tamiš.

U narednom kolu Zvezda se sastaje sa FMP-om u utorak u 19 časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Metalac gostuje Tamišu dan kasnije u isto vreme.

Nije se mnogo toga menjalo ni u poslednjoj deonici, pa Zvezda u laganom ritmu i sa 22 poena prednosti stiže do trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miler sa 16 poena i pet skokova, Mitrović je dodao 13 uz četiri uhvaćene lopte. Štimac je ubacio devet poena, a jedan manje Micić.

Na drugoj strani dvocifren učinak imali su samo Majstorović sa 11 poena i Gabrić sa 10, dok ih je sa osam poena pratio Jevtović.

Metalac je imao prednost samo posle prve četvrtine, kada je bilo 16.11, potom je Kvinski Miler pokrenuo svoju ekipu koja brzo preokreće rezultat, a zatim stiče i dvocifrenu prednost koju je postepeno povećavala za lagani trijumf.

U Valjevu nije viđen kvalitetan meč, Metalac je imao dosta izgubljenih lopti (20), a i jedan i drugi tim imali su očajan šut za tri poena (Metalac 5/27, Zvezda 6/29), ali su crveno-beli i pored toga slavili sa više od 20 poena prednosti.

Tok meča:

Na početku susreta u Valjevu izjednačena igra i mali broj poena. Nije viđeno mnogo kvalitetne košarke, uz nekoliko neiskorišćenih i bezidejnih napada na obe strane, pa nijedna ekipa nije stekla osetniju prednost.

Zvezda je već imala sedam pokušaja za tri poena, a samo jednom precizan je bio Jović. U finišu četvrtine domaći su napravili seriju 7:0 i otišli na plus pet - 18:11.

Miler sa pet poena brzo pomaže Zvezdi da se približi, a zatim vođstvo crveno-belima vraćaju Štimac i Lazić – 21:23. Miler je predvodio Zvezdu i nastavku, kako u odbrani, kako u napadu, na taj način ekipa Dejana Radonjića uspostavila je ritam i „odlepila“ se na sigurnu razliku.

Malo raspoloženih igrača u timu iz Valjeva, osam poena ubacio je Jevtović, ali on ima četiri faula, pet je zabeležio Todorović, a jedan manje Jošilo. Posle prvih 20 minuta Zvezda vodi 36:29.

I treća četvtina bila je neefikasna, Metalac je imao dosta izgubljenih lopti, a Zvezda je uspela da stigne do dvocifrene prednosti. Spor i nešto agresivniji ritam više je odgovarao gostima, njihovo vođstvo postepeno je raslo, pa posle treće četvrtine vode 56:40.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.