Rezime dana

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2023, 03:44

Rezime dana

Današnji dan na košarkaškoj transfer pijaci je za navijače Crvene zvezde i Partizana protekao na potpuno drugačiji način.
Crveno-beli su se oprostili od dvojice veoma važnih igrača – Fakunda Kampaca, definitivno najboljeg pojedinca ekipe u prošloj sezoni, i Ognjena Dobrića, koji je godinama unazad jedan od zaštitnih znakova aktuelnog šampiona Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << /> Crno-beli su, sa druge strane, danas angažovali dvojicu novajlija, a u pitanju su povratnik iz Bajerna Ognjen Jaramaz i reprezentativac Poljske Mateuš Ponitka, koji je prošlu sezonu proveo u Panatinaikosu.
Crvena zvezda je ovog leta ostala bez Stefana Markovića, Bena Bentila, Hasana Martina, Džona Holanda, Luke Vildoze, verovatno Filipa Petruševa i sada Dobrića i Kampaca, dok su dovedeni Dejan Davidovac, Marko Simonović, Miloš Teodosić i Adam Hanga. Sa Lukom Mitrovićem je produžen ugovor.
Na prvi pogled je ovde jasno da se prelazni rok radi isključivo prema košarkaškim afinitetima trenera Duška Ivanovića. Zvezda će ponovo morati da gradi novi tim, da traži nove lidere, a nemojte sumnjati da će, pre svih, Kampaco i Vildoza dobiti adekvatne zamene. Plejada vrhunskih igrača se ovih dana povezuje sa Zvezdom, poslednji u nizu je Šabaz Nejpir i ostaje samo da sačekamo i vidimo kako će Ivanović sklopiti svoj mozaik. Ima dosta vremena, a ono što je problem Zvezde je nedostatak kontinuiteta i nemogućnost da se kvalitetni stranci zadrže duže od jedne sezone. Stratos Perperoglu i Bili Beron sada deluju kao davna prošlost za navijače Crvene zvezde, a to su poslednji značajni stranci koji su se na Malom Kalemegdanu zadržali više od jedne sezone.

Partizanu su Jaramaz i Ponitka tek prve novajlije ovog leta. Pre dolaska njih dvojice su ugovore sa crno-belima produžili Kevin Panter, Zek Ledej i Aleksa Avramović. Klub su napustili Dante Egzum, Matijas Lesor, Jam Madar i Janis Papapetru.
Šampion AdmiralBet ABA lige još čeka odluku Džejmsa Nanelija, sa kojim želi da nastavi saradnju, a ukoliko uspe da zadrži Amerikanca, Željko Obradović će imati zdravu osnovu pred nastavak prelaznog roka. 
Osovini tima će naredna sezona biti treća u crno-belom dresu, Jaramaz deluje kao prirodna zamena za Madara, a Ponitka za Papapetrua, mada bi Poljak, ako ga Obradović dovede na nivo sa Evrobasketa prošle godine, mogao lako da preuzme i ulogu Egzuma. 
Naravno, i od Partizana navijači očekuju takozvane „bombe“, pa je za očekivati da će ih biti u narednom periodu.
„Tiha patnja“ i Zvezde i Partizana je Nikola Mirotić, svaki dan se nižu tekstovi od njegovom novom klubu, ali sve oko njega je još uvek u magli, jer nije rešio spor koji ima sa Barselonom.
Kako trenutno izgledaju rosteri Zvezde i Partizana, ali i svih osta

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.