Igokea lako pobedila Zvezdu i izborila majstoricu, Budućnost se plasirala u finale ABA lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 08:46

Igokea lako pobedila Zvezdu i izborila majstoricu, Budućnost se plasirala u finale ABA lige

Košarkaši Igokee izjednačili su na 1:1 u polufinalu plej-ofa ABA lige, pošto su danas u drugoj utakmici pobedili Crvenu zvezdu sa 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Entoni Klemons sa 18 poena, dok je Edin Atić dodao 17.

U ekipi Zvezde istakao se Ognjen Dobrić sa 17 poena, a Dejan Davidovac dodao je 12.

Igokea je dominantno igrala na svom terenu, od početka do kraja utakmice bila je u prednosti uz sjajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šut iz igre.

Osnovna razlika u prvih 20 minuta igre stvorena je u šutu za tri poena, gde je Igokea pogodila sedam od 11 šuteva, a Zvezda samo dva iz 12.

Ekipa Dragana Bajića u uvodnim minutima meča izuzetno je branila "pik en rol" napade Zvezde, koja se mučila da dođe do lakih poena.

Igokeu su u prvom poluvremenu predvodili Klemons, Pot i Atić, dok je u ekipi Zvezde jedini raspoloženi bio Davidovac.

U prva tri minuta igre treće četvrtine viđene su čak četiri tehničke greške, od čega četiri na konto Zvezde. Igokea je to iskoristila i došla do 21 poena razlike.

Situacija se u finišu treće i početkom četvrte deonice delimično promenila, Zvezda je pre svega zahvaljujući Simonoviću i Dobriću približila na 11 poena razlika (71:60), ali to je bilo praktično sve što su crveno-beli uspeli da urade.

Treći i odlučujući meč između Zvezde i Igokee igraće se u utorak od 18.30 u hali "Aleksandar Nikolić".

Radonjić: Loša odbrana i procenat šuta iz igre uzroci poraza

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić ocenio je večeras da je njegova ekipa na današnjoj utakmici bila u potpunosti van ritma, kao i da je uzrok poraza loša igra u odbrani.

"Igrali smo loše u odbrani. U napadu smo na početku stvorili nekoliko dobrih situacija za šut, ali nismo pogađali. Igokea je stekla prednost i to je kasnije uzrokovalo da igra ne bude onakva kakvu smo želeli", rekao je Radonjić za televiziju Arena sport.

"U nastavku je energija bila bolja, ali nismo igrali odbranu kao što smo želeli. Imali smo loš procenat šuta za tri... Naravno da ćemo za majstoricu napraviti pripremu i učiniti sve da budemo bolji od Igokee", rekao je Radonjić.

Trener Igokee Dragan Bajić istakao je da je njegov tim odigrao "fenomenalnu utakmicu" tokom svih 40 minuta, a posebno je istakao igru u odbrani.

"Kao što sam rekao u najavi, mislim da moramo da igramo 40 minuta, da nam se ne ponove dve utakmice iz Beograda kada 35 minuta igramo dobro, a onda padnemo. Moram da napomenem defanzivnu igru svog tima, gde smo Lojda, Voldena i ostale opasne igrače pod košem zaustavili. Spustiti Zvezdu na 68 poena, to je sjajna stvar", rekao je Bajić.

On je istakao da njegov tim na majstoricu u Beograd putuje rasterećeno, pun samopouzdanja, ali sa željom da pobedi i izbori finale.

Budućnost nadigrala Mornar i plasirala se u finale ABA lige

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u finale ABA lige pošto su večeras u drugoj utakmici polufinala plej-ofa pobedili Mornar na gostovanju sa 92:81 (27:20, 25:30, 27:17, 13:14).

Posle rezultatske klackalie na početku meča, Podgoričani su sredinom prvog poluvremena preuzeli vođstvo i od tog trenutka je nisu ispuštali. Mornar je u par navrata uspeo da uhvati rezultatski priključak, ali je ekipa Dejana Milojevića svaki put uspela da odbije nalet domaćina.

Odlučujući momenti meča bili su u završnici treće deonice, kada su Podgoričani napravili seriju 12:2 i praktično stekli nedostižnu prednost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džejkob Kobs sa 21. poenom, dok je Amedeo Dela Vale dodao 17.

U ekipi Mornara istakao se Derik Nidam sa 16 poena, dok je Tejlor Smit postigao 12.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.