Repriza prošlogodišnjeg finala u borbi za trofej Kupa Milan Ciga Vasojević

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2023, 10:43

Repriza prošlogodišnjeg finala u borbi za trofej Kupa "Milan Ciga Vasojević"

Košarkašice Art Basketa i Crvene zvezde, kao i prošle godine na istom mestu, boriće se za trofej pobednika Kupa "Milan Ciga Vasojević" koji se održava u hali "Čair" u Nišu. Art Basket je bio bolji od Partizana rezultatom 92:76 (17:17, 19:18, 32:17, 24:24), dok je Crvena zvezda savladala Kraljevo rezultatom 64:57 (20:11, 18:16, 14:16, 12:14). Finale >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je večeras od 20 sati u niškoj hali.

Večeras borba za trofej; foto: Jelena Mišić U prvom polufinalu između Art Basketa i Partizana početak utakmice doneo je nezivesnost, pa je prva četvrtina završena izjednačeno (17:17).

Vodila se velika borba i u drugoj deonici, ekipe su se smenjivale u vođstvu i na odmor Art Basket je vodio sa 36:35. U trećoj četvrtini Art je polako preuzimao kontrolu nad rezultatom i u 27. minutu vodio sa 55:45.

Nisu imale snage košarakašice Partizana u nastavku i na kraju je slavio Art sa 92:76.

Art Basket bolji od Partizana; foto: Jelena MišićPočetak duela Crvene zvezde i Kraljeva doneo je bolju igru crveno-belih koje su povele sa 10:3. U 8. minutu vodile su sa 18:5, a Kraljevčanke su do kraja prve četvrtine uspele da smanje zaostatak (20:11).

I u drugoj deonici Kraljevčanke su jurile zaostatak, ali ne sa velikim uspehom pošto je rezultat na odmoru bio 38.27 za Zvezdu. Nisu se predavale kraljevačke košarkašice koje su dva i po minuta pre kraja meča stigle na minus 4 (61:57).

U borbenoj završnici Zvezda je uspela da sačuva prednost i na kraju slavi rezultatom 64:57.

Finale Kupa "Milan Ciga Vasojević" je večeras od 20 sati u hali "Čair".

Pre toga, od 14 sati je duel za treće mesto na Mini-kupu, a sastaju se niški Student i Kraljevo. Finale je od 16 sati u hali "Čair" i igraju Art Basket i Crvena zvezda, kao i u finalu za seniorke.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.