Remi u uzbudljivom derbiju, Radničkom i Zvezdi po bod!

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Okt.2013, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi u uzbudljivom derbiju, Radničkom i Zvezdi po bod!

Radnički – Crvena zvezda 1:1 (1:1)
Strelci: 1:0 – Hadžibulić u 8, 1:1 – Dauda u 45+1. minutu
Stadion na Čairu. Gledalaca: preko 16.000. Sudija: Miodrag Gogić (Novi Sad).
RADNIČKI: Kesić, Pauljević, Bulatović, Živković, Pavlović, Kolarević, A. Jovanović, Ćulum       (od 35. Pejčić), Stojanović (od 81. Milenković), P. Jovanović (od 62. I. Jovanović), Hadžibulić.
CRVENA ZVEZDA:  Bajković, Vešović, Krneta, Arauho, Mijailović, Mrđa (od 82. Onjilo), Kovačević, Milijaš, Ninković (od 70. Gogić), Pečnik (od 63. Kasalica), Dauda.
(FOTO: M. Nikolovski)
Predivno jesenje veče i prava brazilska atmosfera, pred prepunim tribinama Čaira, na kojim je bilo preko 16.000 gledalaca, donelo je dobar fudbal. Na kraju nije bilo pobednika – 1:1.
Utisak je da i Radnički i Crvena zvezda imaju za čim da žale.
Treneri Bekvalac i Stojanović ušli su u susret sa takvim sastavima da se odmah videlo kakve su im ambicije – i jedan i drugi ciljali su ceo plen.
Tako je i počelo napadima obe ekipe, ali berićetnije za domaćina – već u osmom minutu Radnički je postigao gol i došao u vođstvo od 1:0.
Domaći fudbaleri prekinuli su jednu akciju crveno-belih na sredini terena, Saša Stojanović je proigrao Pauljevića na desnoj strani, a ovaj odmah uputio centaršut pred gol Zvezde. Skočili su na loptu Hadžibulić i njegova dvojica čuvara Krneta i Arauho.
Domaći golgeter bio je viši u skoku od Krnete i glavom je poslao loptu u levi ugao gola Bajkovića. Čuvar mreže Zvezde samo ju je pogledom ispratio na njenom putu do mreže  – 1:0. Uz slavlje Meraklija na tribinama prolomio se niški stadion od oduševljenja.
Samo su jednom u prvih 45 minuta kiksirali domaći igrači i kada se očekivalo da će se na odmor otići sa prednošću domaćih, Zvezda je izjednačila – na sredini terena u jednom „vazdušnom duelu“ Mrđa je  bio viši u skoku od svog čuvara, spustio loptu do Ninkovića, a ovaj odmah produžio ka Daudi.
Kao lane uleteo je odlični Zvezdin napadač u kazneni prostor Radničkog i preciznim udarcem poslao loptu nisko po zemlji ispod Kesića u mrežu – 1:1.
U 86. minutu Gogić je poslao loptu u mrežu Kesića iz ofsajd pozicije. Glavni sudija Gogić je na signalizaciju pomoćnika poništio pogodak zbog ofsajda u kojem se prethodno nalazio Dauda.
Prava drama u trećem minutu sudijske nadoknade. Prvo je Kesić odbranio šut Daude, da bi potom Arauho poslao loptu pored stative gola domaćeg tima.
SEMAFOR 10. KOLA JSL:
Radnički 1923 – Spartak 0:0
Novi Pazar – Donji Srem 1:0 (Mutavdžić 45)
Rad – Jagodina 0:2 (Đurić 64, Arsenijević 86)
OFK Beograd – Vojvodina 0:2 (Poletanović 30, Škuletić 62)
Partizan – Napredak 1:1 (Luka 88 -Trujić 47)
Sloboda – Javor 0:1 (Sotirović 61)
Čukarički – Voždovac 2:3 (D. Srnić 13, 80 – Babović 25, Karaklajić 70, Obradović 90+3)
Radnički Niš – Crvena zvezda 1:1 (Hadžibulić 8 – Dauda 45)

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnički Niš - Crvena zvezda 1:1 (kraj)

Izvor: Sportske.net, 26.Okt.2013

Derbi desetog kola Superlige odigran na niškom Čairu. Nišlije povele već u osmom minutu, ali Dauda doneo izjednačenje Zvezdi u poslednjim trenucima prvog poluvremena - 1:1! Buran finiš, Zvezdi poništen gol!

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.