Rekordni niz stao na broju 20! Džikićeva Krka uspela u onom što niko nije - nanela prvi poraz Zvezdi!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordni niz stao na broju 20! Džikićeva Krka uspela u onom što niko nije - nanela prvi poraz Zvezdi!

Dejan Radonjić i Branko Lazić isključeni, Armsted, Buker i Hukić srušili crveno-bele...

Kao što svim dobrim stvarima jednom dođe kraj, tako je i rekordni trijumfalni niz Crvene zvezde doživeo krah! Posle 20 pobeda u nizu, crveno-beli su doživeli prvi poraz u Jadranskoj ligi ove sezone, a dželat Zvezdine istorijske serije je Krka Aleksandra Džikića, koja je u Novom Mestu pokazala kvalitet više - 77:67 (25:13, 16:19, 16:20, 20:15)!

Poraz od Krke neće >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << preterano uzdrmati Zvezdu na vrhu tabele regionalnog takmičenja. Ali, ono što može da zabrine sve u taboru crveno-belih, više i od prvog spoticanja u ABA ligi, jeste umor igrača usled žestokog ritma, koji je sve primetniji. Zvezda je, i pored svih problema, pritom i oslabljena neigranjem Jovića i Dangubića, uspela da sustigne rivala posle katastrofalnog početka i učini utakmicu jako neizvesnom. Ali, posle isključenja Branka Lazića zbog dve tehničke greške, a nešto kasnije i Dejana Radonjića zbog rasprave sa sudijama, Zvezdina mirna lađa ponovo je ušla u nemirne vode, iz koje se nije izvukla.

Beograđani nisu uspeli da u meč uđu „hladne glave“. Bili su prilično stegnuti i nervozni, a eho nedavnog evroligaškog neuspeha u susretu sa Žalgirisom osetio se i u Novom Mestu. Domaćin je, bez sumnje, pružio možda i najbolju partiju ove sezone, a na krilima izuzetno raspoloženih šutera - Malkolma Armsteda, Jasmina Hukića i Krisa Bukera diktirao je tempo tokom svih 40 minuta i upisao apsolutno zaslužen trijumf.

Koliko je Krka zapravo dobra bila možda i najbolje pokazuju scene viđene tokom prvih deset minuta. Puleni Aleksandra Džikića su od samog starta krenuli kao navijeni i Zvezdinim oružjem uništavali crveno-bele! Buker je bio ključna figura Krke u tim trenucima, a prvi kvartal je završio sa 11 poena, tri skoka i jednom ukradenom loptom! Domaćin je iskoristio anemiju Zvezdinih ofanzivnih snaga, iskontrolisao igru i u jednom trenutku imala prednost od čak 15 poena (23:8).

Zvezda je posle izuzetno slabe prve deonice nekako uhvatlai ritam i zaigrala daleko bolje, ali jednostavno nije imala rešenja za vrlo raspoložene igrače domaćeg sastava, koju su imali motiv više da sruše nezaustavljivog rivala. Ono što može da ohrabri Aleksandra Džikića i njegov stručni štab jeste da je ekipa uvek imala bar jednog raspoloženog strelca. Kada je Hukić bio u „minus fazi“, razigrao se Armsted, njega je menjao Buker, iz drugog plana dolazili su i poeni Vangmenea, što je bila i dobitna formula u ovoj utakmici! Sve do početka poslednje deonice i rezultata 57:55 meč je bio „otvoren“, uprkos isključenju Lazića u poslednjem minutu treće deonice. Ali, kada je u 32. minutu arbitar pokazao put u svlačionicu i treneru Radonjiću, poraz je bio gotovo neizbežan.

Ponovo su se ređale greške za greškom, a na kraju ih je ukupno bilo čak 15! To je uslovilo da nervoza prevlada u presudnim trenucima, a Armsted i Vangmene su utkali svoj pečat u završnoj seriji poena i skratili muke rivalu. Tačku na veliku pobedu stavio je najbolji strelac Krke, Jasmin Hukić, koji je meč završio sa 20 poena i devet skokova. Odmah iza njega bili su Armsted i Buker sa po 18 poena, dok je Vangmene ubacio 11 poena. Na drugoj strani Dženkins je proknjižio 13 koševa, jedan manje dao je Vilijams, a po deset ubacili su Kalinić i Blažič.

-----------------------------------------

KRKA – CRVENA ZVEZDA 77:67 (25:13, 16:19, 16:20, 20:15)

Dvorana: ŠD Leona Štuklja

Gledalaca: 2.000

Sudije: Siniša Herceg, Tomislav Hordov, Josip Radojković

Krka: Kastrati 4, Rojc 2, Vangmene 11, Armsted 18 (7as, 3sk), Mulalić, Joksimović 4 (6sk, 6as), Buker 18 (6sk), Hukić 20 (9sk), Zatezić, Ritlop.

Crvena zvezda: Vilijams 12 (7as, 3sk), Rebić, Aranitović, Mitrović 7, Lazić 2, Blažič 10, Kalinić 10 (9sk), Marjanović 9 (11sk), Kaplanović, Tejić, Dženkins 13, Cirbes 4.

-----------------------------------------

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.