Izvor: Piplmetar.rs, 21.Jun.2023, 21:30

Reket ili šut, treće nema, a pete?

„Znamo da će četvrta utakmica biti najteža u seriji i zato moramo biti spremni“, bile su završne reči trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića na konferenciji za medije posle trećeg susreta.
Njegov tim moraće da bude još bolji od predstave pružene u nedelju ne bi li slomio otpor Partizana koji je sve do sredine poslednje deonice bio potpuno u utakmici. Problemi sa faulovima su ih sputali da budu još agresivniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ali viđena je još jedna sjajna predstava finalne serije od strane dva tima. Vrlo kvalitetna košarka i ako izuzmemo neumesna skandiranja članovima porodica igrača, te ubacivanja predmeta na parket, zaista gledamo dobra izdanja beogradskih ekipa.
Crvena zvezda ima problema sa procentima šuta za tri poena kroz čitavu seriju i ona iznosi skromnih 32.6 odsto. A, ispalili su čak 80 šuteva sa distance… Za to vreme, Partizan je na procentu od 42.8. Ali, to je i jedno od osnovnih oružja Željka Obradovića i nije iznenađujuće što su dobri u šutu. Za njih je problem izostanak tranzicionog napada kao i poena iz reketa, što Zvezda u ovom slučaju poseduje. Jer, kada već neće sa distance, a nije da nema profila igrača koji umeju da se izdignu i pogode, onda moraju da se oslanjaju na reket. Luka Mitrović je bio neko u koga je Duško Ivanović mogao da se pouzda u prethodna tri duela, posebno u poslednjem, a dobar posao je i u dva meča radio Filip Petrušev. Na drugoj strani, definitivno se oseti izostanak Matijasa Lesora u tom pogledu. Francuski centar ima samo 14 poena iz reketa u tri duela što je poprilično skromno za njegove standarde. To je u drugoj utakmici nadoknadio Alen Smailagić, ali u najvećoj meri Partizan ima problem pod košem, kako ofanzivno, tako i defanzivno.
Zvezda je ubacila čak 120 poena iz reketa u dosadašnjoj seriji, od ukupne brojke od 249 koševa. Dakle, skoro polovina dolazi ulascima pod obruč, što centarske linije, što prodorima najpre Nemanje Nedovića.
Ako je u Partizanu nedostajući faktor Matijas Lesor, izuzev nedovoljno spremnog Alekse Avramovića, onda za Crvenu zvezdu to važi u vidu Fakunda Kampaca čiji učinak u kompletnom pogledu nedostaje. Argentinac je neko ko se istakao u prvoj utakmici koja je pripala Partizanu, ali njegovo liderstvo na parketu fali i kada je on na parketu, Zvezda je redovno u zaostatku. Vrlo slaba odbrana nekadašnjeg asa Reala i ako saberemo čitavu seriju, njegov tim zaostaje osam poena kada je argentinski plej u igri.
Balans mora da postoji i nekako je, posebno ako se uzme faktor domaćeg terena, trenutno stabilnija

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan,   Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.