Reglend trojkom dotukao Kneževe, Zvezda oscilirala ali pobedila!

Izvor: B92, 10.Okt.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reglend trojkom dotukao "Kneževe", Zvezda oscilirala ali pobedila!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Monako u drugom kolu grupe A Evrokupa u gostima sa 66:63.

Zvezda je tokom tvrde i neatraktivne utakmice poprilično oscilirala i u odbrani i u napadu i na kraju je čitav meč stao u jedan šut za tri poena. Pogodio ga je Džo Reglend koji tokom meča nije mogao da pogodi skoro ništa.

U poslednjem minutu je pogodio ključnu trojku i dva slobodna bacanja i tako doneo pobedu svom timu.

Ne treba zaboraviti da su trojci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Reglenda prethodila dva ofanzivna skoka, prvo Cirbesa, a onda i Fajea posle dva promašaja Zvezde.

Do kraja je imao 13 poena i uz Perperoglua bio najefikasniji u Zvezdi. Elmedin Kikanović je bio najbolji strelac Monaka sa 22 poena.

Reč "horor" najbliže opisuje Zvezdin napad u prvih pet minuta utakmice. Monako je izlazio agresivno da bi zatvorio spoljnu liniju gostujuće ekipe i u prvih nekoliko minuta je to radilo.

Zvezda je imala sreću što ni napad Monaka nije bio ništa bolji u tim uvodnim minutima pa je na polovini prve deonice Kikanović bio jedini strelac na parketu, a Monako je vodio 4:0.

Prve poene je za goste ubacio Muhamad Faje trojkom u poslednjim sekundama napada posle punih pet minuta i deset sekundi. Beograđani potom kreću da igraju brže i prave seriju 17:2 i prvu četvrtinu završavaju sa prednošću od 11 poena, 17:6.

Zvezda je na mahove u toj prvoj četvrtini igrala i vrlo lepo, pa treba izdvojiti akciju gde je Beron poslao loptu na suprotan kraj terena za trojku Perperoglua, ali je ovaj video samog Simanića na čeonoj liniji i Zvezdin krilni centar je atraktivno zakucao.

Odžo je bio dominantan u skoku, a Bili Beron je napadački "reanimirao" ekipu trojkom, a onda i ukradenom loptom i polaganjem u kontri tokom prve četvrtine.

Derek Nidam i Džo Reglend nisu bili raspoloženi za Monako i Zvezdu, ali za domaćina u drugoj četvrtini jeste bio raspoložen Džerod Džons.

On je svojim poenima na niskom postu održavao priključak za ekipu Monaka do polovine druge deonice kada se opet vraća u igru Elmedin Kikanović.

Nakon pogodaka Žozefa i Lakomba, Monako je prišao na samo pet poena zaostatka, 21:16. Filip Čović je odmenio Berona i trojkom vratio +8, ali je ta prednost bila kratkog daha.

Monako je serijom 8:0 potpuno ušao u egal na minut do kraja, da bi kraj prvog poluvremena opet prošao u znaku Berona koji je trojkom, a onda i prodorom obezbedio Zvezdi 29:24 posle 20 minuta igre.

Na početku drugog poluvremena dogodila se nesvakidašnja situacija, pokvario se semafor i aparati za merenje vremena i prikaz statistike. Usledila je pauza od petnaestak minuta posle čega se Zvezda potpuno "ohladila" i ušla u kontra-ritam.

Lazić je promašio novu trojku, Beron i Čović su gubili lopte, Robinson je bio neumoljiv i posle četiri minuta nastavka Monako je vodio 35:31.

Kroz odbranu Zvezde je "duvala promaja", napad je bio loš, igrači Monaka su počeli da pogađaju i domaćin je poenima Hamera napravio najveću razliku u odnosu na Zvezdu.

Nedaćama za tim Milana Tomića tu nije bio kraj, serija Monaka je bila nestvarnih 18:0, a Zvezda je u serijama promašivala penale. Od 31:24 za Zvezdu, Monako je došao do 42:31 trojkama Robinsona i Utare i pogocima Hamera.

U finišu treće četvrtine je "proradio" Reglend, početkom četvrte mu se priključio i Perperoglu koji je dvema trojkama doneo priključak Zvezdi, a Reglend prodorom uz faul potpuno "istopio" prednost domaćina i prišao na 48:47.

Od tog trenutka, dve ekipe su se smenjivale u vođstvu, bitnu ulogu u igri Zvezde je odigrao Bili Beron, a u poslednji minut se ušlo sa 61:61.

Perperoglu i Faje promašuju trojke, ali Cirbes i Faje hvataju te promašaje, Reglend je pogodio i to će se uz još dva slobodna bacanja ispostaviti dovoljnim za bitnu pobedu Crvene zvezde.

Zvezda je ostala prvoplasirana u grupi A sa dve pobede, a drugi je Galatasaraj sa pobedom i porazom. Slede Monako, Andora, Ulm i Breša. Crveno-belima 16. oktobra sledi meč protiv Andore.

40' - Zvezda pobeđuje! Robinson precizan za izjednačenje na ulasku u poslednji minut 61:61. DVA OFANZIVNA SKOKA ZVEZDE! Cirbes i Faje uzimaju lopte, Perperoglu promašuje trojku, ali je pogađa Reglend za 64:61! Reglend fauliran, Zvezda na 66:61, usledio je naivan faul Lazića na šutu za tri, ali je Monaku ostao jedan sekund do kraja pa je utakmica posle namerno promašenog trećeg bacanja domaćina završena 66:63 za Zvezdu.

39' - Cirbes baca u aut i ne pronalazi Lazića, uspaničio se centar Zvezde i to kažnjava Kikanović 60:59 za Zvezdu. Kikanović ga faulira i Nemac mora na liniju odakle promašuje nova slobona bacanja koja su rak rana Zvezde - 61:59.

38' - Opet vodi Zvezda, Perperoglu je "zazidao" na niskom postu i pogodio za dva 58:57 za Zvezdu. Utara promašuje bitnu trojku, a Reglend daje slobodna bacanja, 60:57 za Zvezdu.

37' - Beron dobija loptu posle faula u napadu, ali je i gubi. Nidam na drugoj strani pronalazi Kikanovića koji pogađa pod košem, Monako vodi 57:56.

36' - Robinson neumoljiv za dva, Čović promašuje šut, ali tu je Cirbes! Hvata loptu u napadu, ubacuje se Beron i pogađa uz faul za vođstvo Zvezde 56:55!

35' -
Cirbes se snašao i prošao na drugi obruč, fauliran je i pogodio jedno bacanje, Zvezda na poen zaostatka 51:50. Hamer skače u napadu i povećava prednost, ali Čović ide do kraja i pogađa uz faul! Nerešeno je 53:53!

34' - Čović čist zicer promašuje na obruču, a Hamer iznuđuje faul Dobrića - 51:47 za Monako. Pogodak Cirbesa, dobro izgrađen poen Zvezdinog centra, 51:49.

33' - Kikanović pogađa u reketu pored Čovića, 50:47. Beron ne pogađa trojku, ali Perperoglu hvata ofanzivni skok!

32' - Odžo ne hvata lagan alej-up Čovića, ali dobija faul i dva slobodna bacanja od kojih pogađa jedno 46:41. Trojka Perperoglua, druga! Prodor Reglenda i koš uz faul, Zvezda na -1 48:47. U međuvremenu je za Monako poentirao Džons.

31' - Trojka Perperoglua, Zvezda na -4, 44:40. Kikanović uzvraća, 16. poen, 46:40 za Monako.

30' - Beron prekida seriju od pet uzastopno promašenih penala za 44:37. I on je promašio jedan.

29' - I Dobrić promašuje oba penala! Perperoglu pogađa posle ofanzivnog skoka Monaka i poena kiojih nije smelo da bude, 44:36 za Monako.

28' - Trojka Reglenda 42:34! Zvezda je postigla samo dva poena za punih sedam i po minuta igre.

27' - Trojka Utare, serija 13:0 za Monako, 40:31. Nova izgubljena lopta, ovog puta Perperoglu, Hamer pogađa iz ugla 42:31, prva dvocifrena prednost Monaka!

26' - Perperoglu protrčava pored Hamera i igrač Monaka mora da pravi faul - Stratos promašuje oba bacanja, a Kikanović pored Odža ležerno poentira, 37:31 za Monako.

25' -
Lakomb promašuje sa poludistance, Čović gubi loptum a Kikanović to ne kažnjava šutem sa poludistance.

24' - Trojka Robinsona, domaćin povećava prednost 35:31, Monako je napravio seriju 11:2.

23' - Pogodak Hamera u prodoru, Monako vodi 32:31. Beron greši,
Lazić promašuje, Zvezda se potpuno ohladila posle pauze.

22' - Beron greši, Robinson trči kontru i polaže 31:28. Utakmica je prekinuta posle minut i 13 sekundi u drugom poluvremenu zbog kvara na tehnici i semaforu za merenje vremena i prikazivanje statistike. Cirbesu nije prijala pauza i posle pika sa Reglendom baca er bol. Robinson pogađa i Monako prilazi na samo poen zaostatka 31:30.

21' - Reglend ide do obruča, 31:24 za Zvezdu posle prvog napada drugog dela igre. Kikanović precizan preko Cirbesa, 31:26.

20' - Beroooooooooon! Trojka iz situacije kada nije bio ni sam siguran da li će šutirati! Zvezda se brani, Beron ide do koša i uspeva da položi loptu na obruč, a Dobrić je za svaki slučaj "ukucava" u njega - 29:24 za Zvezdu.

19' - Lep pogodak iz okreta Lazerika Džonsa, prednost Zvezde je potpuno smanjena, 24:22. Ristić faulira Kikanovića posle igre dva na dva, a Kikanović povećava seriju svoje ekipe na 8:0 i donosi egal 24:24.

18' - Kontra i poeni Monaka, Zvezda gubi loptu posle koraka Ristića, "Kneževi" smanjuju zaostatak preko Kikanovića i mini-serijom 4:0 prilaze na 24:20 za Zvezdu.

17' - Trojka Čovića, 24:16!

16' -
Lakomb precizan pored Fajea, 21:16.

15' -
Kikanović zatvoren u reketu, ali Čović gubi loptu jer pravi korake.

14' - Žozef precizan sa poludistance 21:14, Odžo dominira na ofanzivnom skoku.

13' - Čović prolazi pored Nidama i iznuđuje dva penala, 19:10. Džons, treći pogodak 19:12, pa onda Odžo posle atraktivnog dodavanja Čovića pod košem promašuje zicer, ali hvata skok u napadu i ispravlja se 21:12.

12' - Veliki promašaj Džonsa, Odžo igra na niskom postu sa Žozefon i dobija faul, ali Zvezda gubi loptu nakon toga, a Monako u kontri zakucava Džons za 17:10 u korist Zvezde.

11' - Snažno se gradi Džerod Džons koji u reketu horogom pogađa za 17:8. Nidam šalje Čovića "po burek", ali ne pogađa trojku, ali neprecizan i Simanić za Zvezdu.

10' - Sjajna kombinacija Berona i Perperoglua koju zakucavanjem završava Boriša Simanić 14:6. Perperoglu trojkom završava prvu četvrtinu i dolazi do prve dvocifrene prednosti 17:6!

9' - Odžo hvata promašaj saigrača u napadu i daje koš, a Beron u sledećem napadu krade loptu i ide u laganu kontru, Zvezda vodi 12:6.

8' - Serija Zvezde 8:0, trojka Berona. Kikanović pogađa na obruču uz faul i promašuje bacanje 8:6 za Zvezdu.

7' - Dobra kombinacija Perperoglua i Cirbesa pod košem, Zvezda vodi 5:4.

6' - Trojka Fajea! Prvi poeni za Zvezdu posle pet minuta i deset sekundi na meču 4:3 za Monako.
Reglend promašuje u tranziciji u narednom napadu, a Kikanović "baca loptu u bunar" i ona odlazi u aut.

5' - Kikanović zakucava posle dodavanja Lakomba i povećava na 4:0 za Monako. Reglend solira i promašuje i on zicer u prodoru.

4' - Prelep pik end rol Reglenda i Cirbesa, Cirbes promašuje zicer, a Kikanović posle tri i po minuta ubacuje prve poene na meču. Monako vodi 2:0.

3' -
Kikanović sam na poludistanci, neprecizan, Beron probija i dodaje Cirbesu koji je tri sekunde u reketu. Tri minuta bez poena, samo greške i promašaji.

2' - Lakomb, Kikanović dobro šire prostor, ostaje sam na trojci Nidam i pogađa obruč. Lazić je promašio već drugu trojku.

1' - Agresivna odbrana Monaka na startu meča, izlaze visoko i čuvaju spoljne pozicije, a Branko Lazić promašuje šut za tri u prvom napadu na meču.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.