Redovna mušterija

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 09:44

Redovna mušterija

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Makabija od 20 časova i pet minuta u hali “Aleksandar Nikolić”, u okviru 16. kola Evrolige.

Crveno-beli su u utorak pretrpeli poraz od Reala na domaćem terenu (58:72), dok je Makabi savladao Baskoniju u Beogradu (89:81).

Zvezda se nalazi na 15. mestu u elitnom takmičenju sa pet pobeda i 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poraza, dok je ekipa iz Izraela na 5. poziciji sa skorom 9-6.

Zvezda je u pripemnom periodu odmerila snage sa ekipom iz Izraela, gde su crveno-beli poraženi, posle velike drame i dva produžetka, rezultatom 112:109. Utakmica je odigrama u okviru turnira na Kipru.

Tada su najefikasniji u ekipi bili Luka Mitrović i Nemanja Nedović sa 23 poena, dok je Rokas Gedraitis je dodao 22 poena.

Zvezda je i tada bila bez Šabaza Nejpira, koji je napustio ekipu usled pregovora sa drugim timom.

Mnoge stvari su se promenile, kao i trener crveno-belih. Tada je ekipu predvodio Duško Ivanović.

Zvezda ima pozitivan međusoban skor sa Makabijem i u ukupno 18 mečeva, uspela je da savlada Izraelce 10 puta.

Ono što je zanimljivo, crveno-beli su nanizali pet uzastopnih pobeda u Evroligi protiv ekipe iz Izraela.

Prošle sezone su oba puta ostvarili pobedu posle teške borbe i egal završnice. U Beogradu je rezultat bio 69:68, dok je na strani 86:89.

Ipak, pred predstojeći meč, prema analizama stručnjak, Makabi je blagi favorit za pobedu, ali Zvezda može da nastavi trijumfalni niz protiv Izraelaca, s obzirom da igra “svojoj” hali.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je najavio reakciju posle poraza od Real Madrida.

“Igramo protiv koji na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza. Oni su u vrhu tabele, u poziciju su za plej-of, ali je ovo bitna utakmica za nas. Posle utakmice sa Real Madridom želimo da budemo spremni da reagujemo. Želim da vidim da više igrača bude uključeno u borbu za pobedu, da ostanemo zajedno i budemo spremni da se potučemo za pobedu”, rekao je Sferopulos.

Makabi je druga najbolja napadačka ekipa ove sezone u Evroligi, iza Reala, sa prosekom od 86,7 poena, ali takođe i jedna od najgorih defanzivnih ekipa, koja dozvoljava rivalima prosečno 87,1 poen.

To znači da nas očekuje pravi "revolveraški" obračun u hali "Aleksandar Nikolić", s obzirom da i Zvezda ove sezone više polaže nade u napad nego u odbranu.

Što se tiče stanja ekipa, Makabi je kompletan, bez povređenih igrača, dok kod Zvezde sigurno neće igrati Šabaz i Ognjen Kuzmić, koji su na izlaznim vratima, dok Fredi Gilespi neće moći da konkuriše za tim, pre 18. kola.

Ostali igrači su potpuno spremni za duel.

Glavni arbitar na meču, biće Hrvat Sreten Radović, dok će mu pomagati Španci Đordi Aliaga i Alberto Baena.

Podsetimo, utakmica između Makabija i Crvene zvezde je na programu u hali "Aleksandar Nikolić" od 20 časova i pet minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UŽIVO Ulazimo u završnicu – Zvezda na pragu velike pobede, može li Teo do rekorda?

Izvor: B92, 21.Dec.2023

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi rezultatom 98:92 na gostovanju u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" na startu 16. kola Evrolige...To je bila prva pobeda Zvezde na gostovanjima, iako uslovni rečeno, posle sedam uzastopnih neuspeha...Crveno-beli su bili bolji tim i u jednom trenutku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.