Rečeno mi da nas titula ne zanima

Izvor: B92, 11.Maj.2015, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rečeno mi da nas titula ne zanima"

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da uprava kluba treba iskreno da kaže da li je prioritet ’crveno-belih’ promocija mladih ili titula.

Lalatović je takođe istakao da su se želje uprave menjale barem 50 puta tokom sezone, kao i da mu je na početku sezone rečeno da titula nikoga ne zanima.

Meni je, kada sam doveden, rečeno da nas titula ne zanima, već samo da stanemo na noge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je klub pred gašenjem, pred bankrotom. Od mene je traženo da pronađem četiri-pet mladih igrača kojima je cena 100.000 evra i da, kada budu odlazili, ona bude 15 puta veća. Svako koga sam gurnuo u vatru danas ima 15 puta veću tržišnu cenu. Znao sam da će biti pritisaka zbog titule, ali iz uprave mi je rečeno da ne brinem, da ih titula ne zanima i da nisam zato doveden, već da bih promovisao mlade igrače“, rekao je Lalatović za „Mondo“.

Do kraja sezone u Jelen Superligi su ostala tri kola, a Crvena zvezda ima osam bodova manje od vodećeg Partizana, čime su njene šanse za odbranu titule samo matematičke.

Pričaćemo kada se završi sezona. Tada ću moći da budem otvoreniji i da kažem mnogo više toga što će vas zanimati. Biću potpuno otvoren prema vama o svemu što se dešavalo od početka do kraja sezone. Treba izaći iskreno i reći šta je prioritet kluba, da li je to promocija mladih igrača ili titula“, naglasio je Lalatović i dodao da konferencija koju će održati neće biti oproštajna, iako mu ugovor ističe na kraju sezone.

Lalatović je takođe istakao da se nije mnogo viđao sa ljudima iz uprave, da čak većinu i ne zna, a da se najčešće sretao sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

Nemam ništa protiv uprave, oni su radili svoj posao, dali su svoj maksimum. Dovodili su šta su mogli, ali i ja sam imao svoj cilj. Ako se od mene traži titula, onda imam spisak igrača koje bi trebalo dovesti. Uprava kluba je dovela igrače koji danas igraju u Zvezdi, a ja smatram da svaki igrač koji igra u Crvenoj zvezdi mora prvo da se pogleda. Mora da se prati. Zvezda je tu gde jeste zato što se igrači nisu pratili, nego su dovođeni po principu rekla-kazala“, istakao je Lalatović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.