Raste Zvezdin koeficijent, ušla u Top 50! (foto)

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2020, 01:26

Raste Zvezdin koeficijent, ušla u Top 50! (foto)

Višestruki značaj večeras osvojenog boda.

Crvena zvezda je u petom kolu Lige Evrope remizirala sa Hofenhajmom na ''Rajku Mitiću'' bez golova, 0:0 i zahvaljujući ovom bodu prebrinula sve brige oko plasmana u nokaut fazu takmičenja.

Nije to jedini benefit ovog remija.

Zvezda je dodatno uvećala klupski koeficijent, koji sada iznosi 29.500, pa je Zvezda skočila na 50. mesto na evropskoj rang listi klubova, što joj je najbolji plasman od kada traje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ovakav način bodovanja.

Taj koeficijent će moći da se i dodatno uveća do kraja grupne faze, ukoliko Zvezda u poslednjem kolu ostvari povoljan rezultat protiv Slovana iz Libereca.

Dobit je i na finansijskom planu, pošto svaki bod u Ligi Evrope donosi 190.000 evra, a uz to, za osvajanje drugog mesta Zvezda će inkasirati i dodatnih 500.000 evra. Takođe, za učešće u 1/16 finala UEFA nagrađuje sa još pola miliona.

Dakle, Zvezda je večeras osvojila mnogo više od jednog boda...

-

-

Navikli su nas nasi fudbaleri ovih godina na obaranje raznih rekorda, ali ovaj danasnji je prelep. Prvi put od kako #UEFA primenjuje ovaj nacin bodovanja, #fkcz je zauzela 50. mesto na rang-listi! cestitke i idemo dalje. pic.twitter.com/GcBRQQzX32

— Playtony (@Playtony_rsb) December 3, 2020
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE, NIJE GREŠKA: Zvezda na pragu da bude nosilac u PLEJ-OFU za Ligu šampiona posle ulaska u Top 50

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2020

Sjajne vesti za crveno-bele...Fudbaleri Crvene zvezde su remijem sa Hofenhajmom obezbedili plasman u nokaut fazu Lige Evrope i prvi put u 21. veku nalaze se u Top 50 klubova po UEFA rejtingu. Zvezda je za nepune četiri sezone sa 195. pozicije skočila na 50. mesto, što jasno govori kakav rezultat je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.