Rapsodija Zvezde, Olimpijakos pao i u Pioniru!

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 21:02

Rapsodija Zvezde, Olimpijakos pao i u Pioniru!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos 87:79 u 33. kolu Evrolige.

Ekipa Duška Ivanovića posle doličnog drugog poluvremana uspela je slomi otpor grčkog rivala i da mu drugi put u sezoni skine skalp.

Crveno-beli su na krilima Fakunda Kampaca i Džona Holanda došli do četvrte pobede u nizu u elitnom takmičenju, dok je Olimpijakos upisao 10. poraz i propustio šansu da potvrdi prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesto pred borbu u plej-ofu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Fakundo Kampaco sa 20 poena i osam asistencija, sjajan meč Holan je krunisao sa 17 poena, a Luka Vildosa je ubacio 12, kao i Filip Petrušev. Odličan posao uradio je i Luka Mitrović sa 10 koševa, dok Ognjen Dobrić ubacio sedam.

U ekipi Jorgosa Barcokasa prednjačio je Saša Vezenskov sa 16 koševa, jedan manje je ubacio Tomas Vokap, a Kostas Slukas je stao na 13.

Odlično je četa Jorgosa Barcokasa kreirala napad, sa lakoćom je pronalazila pukotine u Zvezdinoj odbrani i veoma brzo se odlepila na 11 poena prednost (30:19), a najviše problema zadavali su Vezenkov i Vokap.

Domaćin nije odustao, strpljivo je čekao da se sve kocike slože, a na krilima argentinskog tandema Kampaco-Vildosa polako je počeo da topi dvocifren zaostatak. Zaigrao je domaćin mnogo bolje u odbrani, a sve to dalo je rezultata, pa je sa minus četiri domaćin ušao u nastavak meča.

Ubrazli su beogradski crveno-beli u drugoj deonici, konstantno pretili da pređu u vođstvo, a tak momenat je došao nakon poena Dalibora Ilića, ali je gostujući tim uspeo da sačuva plus dva pred odlazak na odmor.

Po povratku na parket Pionira, postajala je samo jedna ekipa. Prijao je odmor Zvezdi, koja ja je zaigrala prepoznatljivu odbranu i Olimpijakso više od četiri minuta nije uspeo da dođe do koša. To je bio početak kraja grčkom velikanu, koji do kraja nije uspeo da odgovori na ubitačan ritam Zvezde.

Kampaco je briljirao, razigrao se Holand, a veliki posao odradili su i Mitrović i Petrušev. Mogla je domaća ekipa mnogo ranije da reši pitanje pobednika, kada nije iskoristila nekoliko dobrih akcija da se odlepi i na dvocifrenu prednost. Na kraju,nisu ponovi greške iz ove sezone, sačuvali su višak i Olimpijakosu skinuli drugi put skalp u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.