Rakočević: Fenomenalno, ali  nećemo stati!

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakočević: Fenomenalno, ali nećemo stati!

Kapiten Zvezde oduševljen posle plasmana u finale, ali kaže da će rasterećeni sve učiniti da osvoje novi trofej.

Igor Rakočević ocenio je sezonu za Crvenu zvezdu kao fenomenalnu, s obzirom da su crveno-beli već osvojili Kup i pobedom protiv Radničkog iz Kragujevca u polufinalu Fajnal fora u Laktašima uspeli da osiguraju nastup u Evroligi.

Ipak, kapiten Zvezde kaže da se on i njegovi saigrači neće zaustaviti na ovim rezultatima.

"Nećemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se zadovoljiti na ovome, očekuje nas još 40 minuta i sve ćemo učiniti da osvojimo još jedan trofej. Crvena zvezda nikada nije osvojila Jadransku ligu, ali nadam se da ćemo uspeti u tome", rekao je Rakočević.

Zvezda je vrlo loše otvorila utakmicu, veliki pad imala je i pred sam kraj polufinala, ali je oba puta uspevala da se vrati iz "mrtvih".

"Jako teško je bilo igrati protiv Radničkog. U odbrani su igrali sa previše samopouzdanja, s obzirom na igrače koje imamo. U poslednjoj četvrtini uspeli smo da dva puta da se vratimo u meč i da, ponavljam, pokažemo karakter. Polako se vraćamo u formu koja nas je krasila nekoliko meseci. Večeras smo igrali svi za jednog - jedan za sve. To je pravi recept za veliki rezultat", ocenio je Rakočević.

Beograđani su bili pod velikim pritiskom što je moglo skupo da ih košta.

"Pritisak je bio veliki... Ne volim što je cela naša sezona stala u jednu utakmicu, jer u njoj svašta može da se dogodi. Sada smo malo rasterećeni, ali smo jako, jako gladni trofeja i verujem da imamo snage da do njega stignemo za dva dana", podvukao je Rakočević, koga su novinari aplauzom(?) ispratili iz pres sale u dvorani u Laktašima.

Trener Dejan Radonjić imaće priliku da posle samo desetak dana provedenih na Malom Kalemegdanu vodi ekipu u velikom finalu regionalnog takmičenja. Crnogorski stručnjak zahvalio se svima u klubu, a pre svega bivšim trenerima Milivoju Laziću i Vladi Vukoičiću.

"Očekivano težak meč, psihološko stanje mojih igrača nije bilo na visokom nivou. Znao sam da će protivnik da igra na tu kartu i tako je bilo od početka utakmice. Uspeli smo sa nekoliko trojki da se vratimo u meč. Imali smo dve prilike da ranije rešimo utakmicu, ali smo brzopletim šutevima i lošim postavkama u odbrani omogućili rivalu da ostane u meču i da priđe na korak pobedi".

Odbrana Radničkog, ipak, je iznenadila mladog trenera.

"Pretpostavili smo da će biti noviteta u odnosu na prošle utakmice sa Radničkim. Više me je zabrinjavala prevelika želja da rešimo meč što pre. Bili smo u zaletu, ali nismo imali dovoljno koncentracije i morao sam da reagujem. Na kraju se sve dobro završilo", rekao je Radonjić.

Zvezda će finale dočekati rasterećena, ali spremna da osvoji drugi trofej ove sezone.

"Okrećemo se finalu i mislim da ćemo rasterećeni da igramo tu utakmicu. Nadam se da ćemo imati motivaciju i da će nervoza biti mnogo manja", bio je kratak trener Crvene zvezde.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rakočević: Nećemo stati, napadamo titulu! (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 25.Apr.2013

Crvena zvezda se plasirala u finale ABA lige i posle više od decenije pauze ponovo će igrati u Evroligi. Zadovoljstvo postignutim posle meča nije krio ni kapiten crveno - belih Igor Rakočević, ali kako kaže posao nije završen.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.