Rakić prvo Zvezdino pojačanje

Izvor: Studio B, 17.Jun.2013, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić prvo Zvezdino pojačanje

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je predstavila prvo pojačanje za narednu sezonu, dvadesetsedmogodišnjeg napadača Đorđa Rakića, koji je naglasio da je ponosan što karijeru nastavlja u crveno-belom dresu.

"Svestan sam očekivanja i ambicija, verujem da ću ih opravdati", rekao je Rakić na promociji na stadionu Crvene zvezde

On je istakao da je prethodnih dana video u nekim medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << naslove i tekstove u kojima se govori da je navijač večiog rivala, ali je napomenuo da mnogo činjenica govori suprotno, jer svi koji ga poznaju vrlo dobro znaju da je navijač Zvezde. "Želim da se zahvalim svima u klubu koji su mi pružili podršku i ukazali poverenje", naglasio je Rakić, koji je zadužio dres sa brojem sedam. 

On je dodao da uopšte ne razmišlja o teškoj finansijskoj situaciji u klubu, jer je želeo da dođe na Marakanu i zaigra za veliki klub. "Isto tako smatram da je svakom fudbaleru veliki motiv da igra pred navijačima kao što su Zvezdini. Privukli su me izazov i odgovornost. Kao što sam već rekao, srećan sam što sam konačno postao igrač crveno-belih i sada se koncentrišem samo na fudbal", poručio je Rakić. 

Sportski direktor Zoran Stojadinović je izjavio da je trener Rikardo Sa Pinto pre odlaska na odmor sastavio i naveo na kojim pozicijama smatra da bi nam dobro došla pojačana konkurencija. "Naš izbor je pao na Rakića. Radi se o fudbaleru koji ima iskustva i koji je igrao u inostranstvu. Sportska komisija i ja smatramo da u narednoj sezoni Rakić može dosta da nam pomogne i sigurno je da se nalazi u krugu od 18 ili 19 fudbalera za koje računamo da mogu da iznesu teret naredne sezone", rekao je Stojadinović. 

On je napomenuo da s obzirom na finansijsku situaciju nije zanemarljiv podatak da je Rakić doveden bez obeštećenja. Rakić je u karijeri nastupao za Radnički iz Kragujevca, OFK Beograd, Red Bul Salcburg, Minhen 1860, Ređinu i katarske klubove Al Garaf i Al Arabija.

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se u Beogradu pred početak priprema za novu sezonu, a treneru Rikardu Sa Pintu odazvalo se 28 igrača. Na prozivku su došli i Aleksandar Pantić, koji je podneo zahtev za raskid ugovora, i Nikola Mikić i Nikola Petković, kojima uskoro ističe ugovor. Petkoviću ugovor ističe krajem juna, a Mikiću krajem jula.   

Među 28 fudbalera našli su se i Saša Jovanović i Anid Travančić, koji će provesti narednih nekoliko dana na probi u Zvezdi nakon čega će Sa Pintu odlučiti da li će ostati u timu. Prvog dana priprema Zvezde na prozivci se pojavio i Marko Marinković, koji je prethodnu sezonu proveo u Sopotu, kao i novo pojačanje crveno-belih Đorđe Rakić.   

Od mladih igrača na prozivci su se pojavili Marko Grujić, Nikola Karaklajić, Stefan Čikić, Nikola Stojković, Miloš Stojanović, Dušan Živković, Luka Jović, Peter Đuričković i Marko Trkulja. U ekipi su i Marko Mirić, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Radničkom iz Kragujevca, Ljubo Nenadić, koji je bio na pozajmici u Novom Pazaru, i Stevan Luković, koji je bio u Kolubari. Luković se pojavio na prozivci, ali je operisan, pa neće trenirati u narednom periodu.   

Od standardnih igrača iz prošle sezone, prvog dana priprema pojavili su se još i Boban Bajković, Miloš Vesić, Aleksandar Kirovski, Filip Mladenović, Nenad Milijaš, Ognjen Mudrinski, Luka Milunović, Stefan Mihajlović i Jovan Krneta.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.