Rakić pogađao, Rajković branio, Katai debitovao

Izvor: Mondo, 20.Sep.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić pogađao, Rajković branio, Katai debitovao

Crvena zvezda u 6. kolu bez mnogo muke savladala Novi Pazar 2:0.

Najkraće do nedelje i završetka utakmice Radnički 1923 – Partizan, fudbaleri Crvene zvezde ponovo će biti na prvom mestu.

U subotu uveče, pred 7.000 svojih navijača, crveno-beli su nastavili ovosezonsku seriju mečeva bez poraza i posle 0:0 u Kruševcu protiv Napretka, vratili se na pobednički kolosek.

Tri boda u 6. kolu Jelen Superlige osvojena su protiv Novog Pazara – 2:0 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (1:0).

Poput utakmice u Novom Sadu, kada je bio jedini strelac u duelu sa Vojvodinom, ponovo je čovek odluke bio Đorđe Rakić. Iskusni centarfor pogodio je mrežu u 14. i 54. minutu i to su bili bukvalno jedine akcije vredne pomena iz ove utakmice.

Ekipa Nenada Lalatovića od prvog minuta je imala inicijativu i kontrolisala dešavanja na terenu, ali je domaćim igračima nedostajalo ideja i kreativnosti u napadu. To potvrđuju i pogoci, koji su postignuti uz faktor sreće, a ne iz organizovanih napada.

Prvo je Pečnik slabo šutirao posle blokiranog šuta Savićeviću, a loptu uspeo da primiri Rakić i sprovede je u mrežu, dok je drugi pogodak postignut kada je Avramovski oduzeo loptu rivalu, a Tintor skrenuo šut Rakića preko svog golmana u mrežu.

Uskoro opširnije...

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Petković, Lazić, Pavićevi, Mijailović – Kovačević – Savićević (46. Avramovski), Bosančić, Lazović, Pečnik (63. Katai) – Rakić (74. Despotović).

NOVI PAZAR: Zečević – Đorđević, Vuković, Tintor, Udovičić – Jevtović (68. Obrovac), Ragipović – Mijić (79. Pavlović), Rusmir, Kecap (59. Vidaković) – Hadžibulić.

TOK UTAKMICE I VIDEO GOLOVA:

Foto: MN Press

Kraj.

- Bez ikakvih uzbuđenja u finišu meča.

- Poslednja izmena u Zvezdi. Umesto Rakića od 74. minuta na terenu je Đorđe Despotović.

- Odlićan šut Mijića u 72. minutu, ali je Rajković još bolje intervenisao. Mladi golman Crvene zvezde i dalje je nesavladan ove sezone!

- Igrači Zvezde imaju potpunu kontrolu nad utakmicom i utisak je da i jedni i drugi jedva čekaju kraj meča. Nema uzbuđenja, nema gol-šansi.

- Poslednjih pola sata utakmice igraće debitant u Crvenoj zvezdi, Aleksandar Katai. Ušao je umesto Nejca Pečnika.

- Po zvaničnom podatku na stadionu je prisutno 7.025 gledalaca.

- Još jedna pogodak Đorđa Rakića. Crvena zvezda o d 54. minuta vodi 2:0! Avramovski je presekao napad domaćih, lopta je došla do Rakića, a on šutirao sa distance. Imao je sreću da lopta pogodi Tintora i prevari golmana Zečevića. Iako je delovalo da će otići pored gola, završila je u mreži.



- Zvezda je pojačala sa napadima u drugom poluvremenu, ali se Pazarci dobro brane. Imao je Pečnik odličnu šansu u 53. minutu, međutim, golman Zečević je uspeo da mu "uđe u šut".

- Jedna promena na startu drugog poluvremena. Daniel Avramovski je u timu Crvene zvezde zamenio Vukana Savićevića.

Poluvreme.

- Crveno-beli potpuno kontrolišu dešavanja na terenu, međutim, nedostaju im šanse. Vezni red nikako da "baci u vatru" Rakića nekim dobrim proigravanjem. Pre svih, zakazali su Pečnik, Savićević i Bosančić... Gosti su tek u par navrata zapretili udarcima sa distance.

- Lazović je odlično prošao po desnoj strani i ušao u kazneni prostor gostiju, ali povratna lopta nije pronašla put do Rakića u sredini. Uspeli su da intervenišu defanzivci Novog Pazara.

- Počeli su gosti konačno da igraju nešto otvorenije. Posle Đorđevića zapretio je i Jevtović, takođe, udarcem sa distance, ali i takođe nepreciznim.

- Velika šansa za goste da izjednače u 34. minutu. Desni bek Bojan Đorđević je lako prevario Mijailovića i potom oštro šutirao sa ivice kaznenog, ali malo pored gola.

- Stativa za Crvenu zvezdu. Miloš Bosančić je u 28. minutu šutirao glavom posle centaršuta Nikole Mijailovića, ali je lopta pogodila stativu i potom otišla u gol-aut.

- U 25. minutu prvi put su zapretili i gosti. Kapiten Novog Pazara, Ragipović, snažno je šutirao sa distance, ali je mladi Rajković uspeo da uhvati loptu.

- Crvena zvezda vodi 1:0 od 14. minuta golom Đorđa Rakića!  Posle povratne lopte Lazovića izblokiran je šut Savićevića, ali se lopta odbila do Pečnika koji je šutirao iskosa sa leve strane, iz trka, međutim, nedovoljno dobro. Rakić, koji je bio na ivici ofsajda, ali ne i u nedozvoljenoj poziciji, uspeo je da primiri loptu i potom je lagano pošalje u mrežu za svoj treći gol u sezoni.



Foto: YouTube/screenshot

- Prva šansa viđena je u 7. minutu. Aleksandar Kovačević je šutirao sa oko 20 metara, ali je golman gostiju bio dobro postavljen. Lopta se odbila do kapitena crveno-belih Nikola Mijailovića, koji je sa ivice kaznenog šutirao atraktivno, iz prve, ali prilično neprecizno.

- U uvodnim minutima nije bilo uzbuđenja.

- Meč sudi: Srđan Obradović.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.