Radonjić zadovoljan dolaskom Vilijamsa

Izvor: RTS, 15.Avg.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić zadovoljan dolaskom Vilijamsa

Crvena zvezda je rešila problem organizatora igre, koji je nastao odlaskom Nelsona. U klub je došao Markus Vilijams, i on će zauzeti njegovo mesto. Trener crveno-belih Dejan Radonjić rekao je da će ovaj igrač pojačati kvalitet ekipe. Crveno-beli nakon prve faze priprema sele se na Zlatibor, gde će prvenstveno raditi na fizičkoj kondiciji. Trener košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je zadovoljan zbog dolaska Markusa Vilijamsa i dodao da veruje da će Amerikanac ispuniti klupske ambicije u narednoj sezoni. Vilijams je sa vicešampionom Srbije potpisao jednogodišnji ugovor, a prošle sezone je bio član Lokomotive iz Krasnodara.

"To je jako dobra vest, a Vilijams će nam se priključiti sledeće nedelje. Upražnjeno mesto organizatora igre bilo je veoma kompleksno za nas tokom čitavog prelaznog roka. Skautirali smo veliki broj igrača, razmatrali smo mnogo opcija i na kraju došli do Vilijamsa. Verujem da će svojim iskustvom i kvalitetima pomoći da ova mlada ekipa bude još bolja" rekao je Radonjić.

Crveno-beli su otputovali na drugu fazu priprema na Zlatibor, a Radonjić na raspolaganju ima osam igrača pošto su zbog reprezentativnih obaveza odsutni Luka Mitrović, Nikola Kalinić, Jaka Blažič i Maik Cirbes, dok će se naknadno priključiti Čarls Dženkins i Vilijams.

"Ekipi smo priključili Branu Đukanovića i Ognjena Dobrića iz FMP-a, kao i Đorđa Majstorovića, nekadašnjeg Zvezdinog juniora koji je prošle sezone igrao za Helios. O njegovom statusu ćemo odlučivati tek po završetku priprema. S obzirom na to da nam nedostaje veliki broj igrača na Zlatiboru će sa nama trenirati i Vuk Radivojević, što će nam omogućiti da imamo optimalan broj igrača za neometan rad u košarkašom delu", rekao je Radonjić.

"Iako smo radili u malo drugačijim okolnostima, s obzirom na broj igrača koje smo imali na raspolaganju, mogu biti vrlo zadovoljan. Najvažnije je da smo sproveli u delo sve ono što je bilo u planu. Na Zlatiboru imamo izvanredne uslove za rad, a akcenat će biti na sticanju fizičke snage i kondicije", kazao je on.

Košarkaši Zvezde će na Zlatiboru biti do 29. avgusta, a u septembru ih očekuju jake provere na prijateljskim turnirima u francuskom Miluzu i Istanbulu.

Crveno-beli će naredne sezone igrati u Grupi D Evrolige sa Olimpijakosom, Valensijom, Laboralom, Galatasarajom i Neptunasom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.