Radonjić za jesen u Evropi, Zvezda ide ka mušemi!

Izvor: Mondo, 14.Avg.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić za jesen u Evropi, Zvezda ide ka mušemi!

Najskuplji fudbaler šampiona Srbije prekinuo dramu u Trnavi - i presudio rivalu koji ni u jednom od dva meča nije bio kvalitetniji. Zvezda sada misli na Salcburg i na mušemu na "Marakani"!

Drugu godinu zaredom Crvena zvezda će učestvovati u grupnoj fazi UEFA takmičenja!

Šampion Srbije je posle Spartaksa i Suduve eliminisao i Spartak iz Trnave u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će za mesto u grupnoj fazi najkvalitetnijeg međunarodnog klupskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << takmičenja igrati sa Salcburgom iz Austrije.

Pravu dramu i gledali smo u Slovačkoj, rane golove kao i u Beogradu pre sedam dana - samo drugačijim redosledom, i produžetke u kojima se istakao Nemanja Radonjić.

Brzonogi krilni napadač Crvene zvezde je trčao u prostor u trenutku kada je duga lopta preskočila Milana Pavkova, a lepo ka njoj išao je Ben i iz prve proigrao za Radonjića, da bi ovaj prihvatio levom, pa odličnim udarcem desnom nogom savladao golmana Spartaka koji mu je više puta u ovom dvomeču "ulazio" u šut.

Taj gol značio je i da Crvena zvezda ima NAJMANJE mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, ali neće se unapred predati igrači Vladana Milojevića i sigurno će napasti "mušemu" na Marakani.

Jedina šteta je što će za sedam dana u Beogradu igrati bez navijača...

SPARTAK - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1, 1:1), UKUPNO 2:3!

Izvor: MONDO/Arena sport

Crveno-beli su loše ušli u meč na očajnom terenu u Trnavi i bili su savladani već posle 6. minuta kada je Ben izgubio loptu na polovini rivala, a potom je sevnula brza kontra Spartaka, serija "ispadanja" defanzivaca, i precizan centaršut za iskusnog napadača Bakoša koji je lako poentirao za brigu Vladana Milojevića.

Ipak, kao i u Beogradu, ekspresna reakcija tima koji je primio gol.

Stojiljković je prošao po desnoj strani, "zavrnuo" ka Benu koji je utrčao između dva štopera koja su se potpuno razišla i matirao Čudija!

Od tog momenta kao da je Spartak ušao u problem, nije očekivao da će morati tako rano da promeni koncepciju igre, a dobre odluke Vladana Milojevića u pripremi meča - poput tih da Jovančića i Simića pošalje na teren od starta - još više su potom dobile na opravdanju...

Povezane vestiPogledajte: Od 1:0 do 1:1 za manje od minut!Liga šampiona: Svi rezultati i parovi!PAOK izbacio Spartak!

Posebno važan na današnjem meču bio je dojučerašnji kapiten Vojvodine koji je znao mnogo puta da "iznese" loptu kada se Zvezda muči u pas igri, na šta Spartak nije imao reakciju.

Nije Milojevićev tim imao dovoljnu sigurnost u odbrani bez Jovičića, ali je imao smelost u igri zbog profila igrača kakav je Jovančić, koji je rizikovao u dodavanjima ka napred, odnosno često bi i iz driblinga pravio prednost na sredini terena.

Slavlje fudbalera i navijača Crvene zvezde posle pobede u Trnavi #fkcz #zvezda #crvenazvezda #delije #trnava #slovakia #ultras #fans #football #championsleague #uefachampionsleague #redstar

A post shared by MONDO (@mondoportal) on Aug 14, 2018 at 2:08pm PDT

Ritam meča padao je kako je vreme odmicalo, jedino što je bilo konstantno jesu grubi prekršaji domaćina koji je srećno završio meč sa 11 na terenu, da bi najbolje šanse Crvena zvezda vezala u 68. minutu kada su Radonjić i Stojiljković u nekoliko sekundi "napali" golmana Spartaka, ali se on sjajno odbranio od tih naleta.

Odbrana Zvezde popustila je u 82. minutu kada je Savić loše reagovao, a Degenek bio "otresen" pored Bakoša, međutim spasao je Borjan.

U produžetke je nešto odlučnije ušao domaćin, no to je bilo kratkog daha - Zvezda je bila ta koja je "flertovala" s golom i doneo ga je sjajni Radonjić, koji je i na ovom meču imao mnogo soliranja, ali je na kraju odlučio meč!

Mogao je da donese i treći gol, promašio je veliku šansu Gobeljić, da bi koncentracija odbrane pala u 120. minutu kada je Rodić skrivio penal.

Jalovi napadi Spartaka mogli su tako da se isplate u poslednjim trenucima meča i da donesu neizvenost, međutim šut Godala ostao je na prečki, pa se Crvena zvezda osim prolaza vraća i s pobedom iz Slovačke.

A sada sledi Salcburg!

SPARTAK: Čudi - Kadlec, Godal, Tot, Čonka (od 106. Hladik) - Rada (od 100. Dangubić), Grešak, Grendel, Sloboda, Jirka - Bakoš.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovančić (od 100. Gobeljić), Krstičić - Simić (od 85. Jovičić), Ben, Radonjić (od 106. Babić) - Stojiljković (od 75. Pavkov).

Meč je sudio holandski arbitar Serdar Gozubujuk.

Foto: MONDO/Jovan Terzić Navijači su na kraju meča skandirali Vladanu Milojeviću.

N   A    J    A   V   A

Fudbaleri Crvene zvezde nisu ostvarili rezultat kakav su želeli pre sedam dana u Beogradu protiv Spartaka iz Trnave (1:1), ali ni to ne menja bitno njihove planove pošto je svakako cilj da u dvomeču, posle 180 minuta fudbala, ostvare prolaz u plej-of rundu.

Šampion Slovačke se branio na "Marakani", i to vrlo vešto, a na Vladanu Milojeviću je da nađe dobitnu formulu protiv ekipe koja im svojim stilom nimalo ne odgovara.

Trener Radoslav Latal je posle prvog meča u Beogradu poručio da će se njegova ekipa braniti i na svom terenu, koji je inače u katastrofalnom stanju, ali Zvezda je mnogo puta pokazala da se odlično snalazi na gostovanjima i vraćala se s pobedama iz Kelna, Praga...

Važan segment biće i sudijski kriterijum koji je u prvoj utakmici više išao na ruku Slovacima koji vole da igraju "blizu", uz mnogo kontakata, ali svakako najviše zavisi od napada Zvezde.

Na ovom susretu ključno je za crveno-bele da koriste šanse pred golom defanzivno orijentisanog Spartaka, kojih najverovatnije neće biti toliko mnogo, pa će sve oči biti uprte u one od kojih su navijači to već navikli - Radonjića i Bena - dok će pod posebnom prismotrom biti i napadač koji se još uvek "traži" - Stojiljković.

Samo u slučaju rezultata 1:1 gledaćemo produžetke, remi s više golova pogoduje Zvezdi - bez njih Slovacima, dok je u slučaju trijumfa situacija sasvim jasna.

Ukoliko prođe u narednu rundu, Zvezdu u plej-ofu za Ligu šampiona čeka bolji iz duela Salcburga i Škendije (prvi meč 3:0), uz već zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope, dok ih poraz vodi u plej-of za to takmičenje i dvomeč sa Olimpijom ili Helsinkijem (prvi meč 3:0).

Milojević je u startnoj postavi napravio jedno iznenađenje: umesto Ebisilija šansu od starta dobiće Simić, dok je donekle bilo očekivano da umesto Jovičića počne Jovančić.

Reporter MONDA se nalazi u Trnavi, tako da nas na našem portalu očekuju ekskluzivne fotografije, video-snimci i dešavanja iz Slovačke, uz prve izjave nakon utakmice.

IZ MINUTA U MINUT:

120' - Neoprezan Rodić, pravi penal, ali Godal promašuje! Prečka! KRAJ!

106' - Uvodi Spartak još jednog napadača, Zvezda reaguje Babićem umesto Radonjića.

103' -
Otvorio se Spartak, uspeo je Gobeljić da prođe po desnoj strani i umesto da šutira - probao je da uposli Bena. Pobegla je lopta napolje...

100' - Radonjić opet u šansi, sada je bio van kaznenog prostora, šutirao je, ali je izblokiran. Jovančića menja Gobeljić. Dangubić kod Spartaka ulazi umesto Rade.

98' - GOOOOOOL! ZVEZDA VODI! 2:1!

Pavkova je presko
čila lopta, Ben je odigrao u prostor za Radonjića, a ovaj je savršeno prihvatio i ovoga puta sjajno gađao prazan ugao koji mu je ostavio čuvar mreže Spartaka iz Trnave.

Zvezda sada ima rezultat koji je vodi dalje, Spartaku potrebna dva gola!


Izvor: MONDO/Arena sport

96' - Bori se Pavkov, uspeva da sebi stvori situaciju za šut glavom, ali blokiraju to domaći.

95' - Erik Grendel startuje jako oštro na Rodiću i zasluženo dobija žuti karton.

93' - Odlučno kreće Spartak u produžetke i čini se kao da su bliži ideji da napadnu Zvezdu. Videćemo koliko dugo će istrajati u toj ideji.

90+2' - Idemo u produžetke...

90' - Dva minuta nadoknade i žut karton za Slobodu.



87' - Skok Pavkova, i on je bio neoprezan, pa dobija žuti karton

85' -
Milojević uvodi Jovičića umesto Simića koji se drži za rame.

82' - Velika greška odbrane Zvezde i šansa za Bakoša, izlazi jedan na jedan sa Borjanom, ali brani golman Zvezde.  Loše je procenio let lopte pre toga Savić…

75' -
Prva promena na meču - umornog Stojiljkovića menja Pavkov.

73' - Nespretan faul Degeneka daleko od gola za žuti karton.

68' - Radonjić! Stojiljković!

Možda i najveća šansa za Zvezdu u dosadašnjem delu meča, zapravo - DVE!

Sjajno je odložio Ben na levu stranu za Radonjića, ovaj je imao dosta mesta, šutirao je pravo u golmana, odbio je to čuvar mreže Spartaka, stigao je Stojiljković do lopte, ali je i to izblokirano.

66' -
Sjajan potez Bena, prebacio je loptu preko Tota i naterao ga na faul za žuti karton.

60' - Dobra lopta Radonjića za Stojiljkovića, okliznuo se napadač Zvezde i oštro zakačio golmana Spartaka - zbog čega dobija žuti karton.

58' - Zagrevaju se Srnić i Pavkov.

55' - Dva puta zaredom Radonjić u situaciji da napravi odličnu kontru, ali odlično startuje Čonka.

50' - Još jedan lakat! Sloboda u lice Benu, koji pada direktno licem na zemlju, ostao je bez svesti na kratko, srećom brzo su reagovali igrači Zvezde i lekari.

Foto: ArenaSport/Screenshot

46' - Bez promena na startu drugog dela igre.

Kraj prvog poluvremena koje je počelo s mnogo uzbuđenja, da bi potom bivalo sve slabijeg tempa, ne i intenziteta pošto smo videli veliki broj oštrih startova i Holanđanin je do sada podelio četiri žuta kartona, a utisak je da je mogao i više. Zvezda sada ima rezultat koji još više odgovara nego Trnavi... Zvezda je imala više šuteva (7(2)) od Spartaka (4(2)), a zanimljivo je da su oba tima imala izuzetno loš procenat dodavanja. Crveno-beli su bili nešto uspešniji sa 65%, dok Trnava ima tek 61%.

44' - Stojiljković posle dugo vremena s loptom, prebacuje je na levu stranu za Radonjića, on traži prostor za šut pored svog čuvara, ali je bio predvidljiv.

38' - I Stojković u beležnici sudije, pa opet oštar start Godala, a već ima žuti.

35' - Značajan pad u tempu, obe ekipe znatno rezervisanije, ali su iz Spartaka i dalje veoma oštri. Bakoš dobija žuti karton zbog lakta u lice Savića, veoma ružan potez, koji je sudija konačno sankcionisao. Krvarenje Savića, moraće zavoj oko glave...

27' - Soliranje Radonjića koje se isplatilo - stvorio je serijom driblinga sebi prostor pored čuvara iz Trnave - i šutirao je oštro, ali pravo u Čudija. Žuti karton za Bena.

25' -
Počinje kiša u Trnavi.

22' - Grendelu se odbija lopta na 18 metara, blokira to Krstičić, srećom po Zvezdu nije promenilo pravac ka golu. Odmah je "sevnula" kontra Radonjića i Simića, ali slabo rešenje bira prvopomenuti.

19' - Boris Godal je katastrofalno primio loptu i omogućio Veljku Simiću da ga pretrči i stvori Zvezdi veliku šansu, ali je visoko podigao nogu i zaustavio ga grubim prekršajem. Samo žuti karton, Godal i Spartak mogu da budu prezadovoljni odlukom holandskog arbitra.

17' - Zvezda sada dopušta domaćinu posed i sada ona vreba. Rezultat je blago na njihovoj strani i videćemo kako će se Slovaci naći u ovakvoj postavci stvari...

11' - Jasno je da će se Spartak okrenuti kontrama koje im za sada dobro funkcionišu zbog brzih krila, ali i svoju brzinu je demonstrirao Radonjić. Ipak, bez šuta!

7' - GOOOL! ZVEZDA JE IZJEDNAČILA! BEN!

Pre sedam dana je Spartak dao gol minut posle Crvene zvezde, a sada je bilo obrnuto.

Odlično je Zvezda krenula sa centra, Stojiljković je probio iznenada po desnoj strani i odatle uputio oštru i preciznu loptu za Bena koji se prišunjao rastavljenim štoperima Trnave i pogodio glavom.

Ovaj rezultat Zvezdi garantuje bar produžetke.


Izvor: MONDO/Arena sport

6' - GOOOL! SPARTAK VODI! BAKOŠ!

Ben je izgubio loptu na polovini Trnave, hitro je krenula kontra Spartaka, iskočio je Vujadin Savić i ostavio veliku rupu na levoj strani pa je Kadlec dobio loptu u prostor, a odatle je iz prve pronašao Bakoša koji ne greši glavom.

Početak iz košmara za Zvezdu.


Izvor: MONDO/Arena sport

1' - Meč je počeo, atmosfera je sjajna, i slovački i srpski navijači dosta glasni!

Delić atmosfere pred početak utakmice Spartak - Crvena zvezda! Naš reporter je u Trnavi, pratite meč uživo na mondo/Sport ⚽️⚽️⚽️ . . @crvenazvezdafk #fkcz #crvenazvezda #fkcrvenazvezda @championsleague #ucl #ligasampiona #kvalifikacije

A post shared by MONDO (@mondoportal) on Aug 14, 2018 at 11:58am PDT

- Igrači Zvezde su posle završenog zagrevanja otišli pred svoje navijače da ih pozdrave, pa tek onda u svlačionicu. Izazvalo je to aplauze Delija i skandiranje "Zvezda, Zvezda" koje se zaorilo stadionom Anton Malatinski.

- Na pola sata do početka meča, stadion će biti pun!

Foto: MONDO/Jovan Terzić

- Vladan Milojević je u odnosu na meč u Beogradu napravio dve izmene, a Radoslav Latal nijednu.

- Crvena zvezda je primila samo jedan gol na poslednjih šest evropskih gostovanja, a ove sezone samo Spartak Trnava i Voždovac su uspeli da im daju gol.

- Na dva sata pre utakmice, navijača Zvezde ima u kafićima. Ovako navijaju!

#Delije #trnava #slovakia #ultras #fans #navijaci #fkcz #zvezda #crvenazvezda #championsleaguefinal

A post shared by MONDO (@mondoportal) on Aug 14, 2018 at 8:57am PDT

- U Trnavi je prijatnih 24 stepena Celzijusa, a neće biti iznenađenje ukoliko večeras vidimo kišu.

- Zvezda će imati i podršku u Trnavi, ali da li će svi ući!? Opširnije ovde!

- Pitamo vas!

'); } } $('.text').val(''); $('.check').removeAttr('checked'); $('#pollForm_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').hide('slow'); $('#rez_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').hide(); $('#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').hide(); } else $("#PollResultForm_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2").html('

Hvala Vam što ste glasali.

'); } function handlePollError_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2(ajaxContext) { $('.text').val(''); $('.check').removeAttr('checked'); $('#pollForm_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').hide('slow'); $('#rez_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').hide(); $('#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').hide(); $("#PollResultForm_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2").html('

Glasanje nije uspelo.

'); } function RemoveResult_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2(){ if ($("#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2").children().size() > 0) { $('#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').fadeOut(500); $('#rez_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').text('Rezultati'); $('#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').empty(); return false; } else return true; } function Result_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2(){ if ($('#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').children().size() > 0) { $('#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').fadeIn(); $('#results_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').find("ul").each(function (index) { //$(this).sumarizeExt(index); }); $('#rez_poll_a587245d_857f_481b_b82d_b2742cc84ea2').text('Nazad'); } } Može li Crvena zvezda da "izbaci" Spartak? Može, pobediće u Slovačkoj!

77%

1410

Ne može, Spartak će sačuvati "nulu"

9%

167

Može, prolazi iako će biti nerešeno

7%

126

Ne, Spartak će pobediti večeras

7%

124

- Pročitajte najavu meča iz ugla našeg novinara Jovana Terzića.OVDE!

- O čemu piše današnja slovačka štampa?Čitajte OVDE!

- Ovako izgleda teren na stadionu Trnave koji je "bolestan". OVDE!

- Pročitajte šta je uoči meča rekao trener crveno-belih Vladan Milojević. OVDE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.